30/7 – om att känna sig svensk.

29/7 - om de närmaste fyra veckorna.
31/7 - om två trettisjuåringar i samma hus!

Jag har ställt in mig på att det kommer vara skitväder under hela min ledighet, så varje dag med temperatur >13°C kommer känna som högsta vinsten! Vädret passar på min sinnestämning både igår och idag dock, vet inte varför men jag är stingslig som huggorm. Men det förstås; att avsluta sista dagarna på jobbet i kaos lämnar lite lugn i sinnet liksom…

Fast! Det känns helt okej att iaf slippa den här vyn på kvällarna!

Det där med att va svensk då? Joo… det är la typiskt svenska att prata om och klaga på vädret 🙂

ps. till ikväll blev vi alldeles nyss spontaninbjudna på middag och tjohoo! genast känns det lite lättare och skojigare!

29/7 - om de närmaste fyra veckorna.
31/7 - om två trettisjuåringar i samma hus!
10 comments Lägg till din
 1. Den här sommaren har jag gnällt! Mest för att vi inte kommit ut med båten mer än en gång i veckan – fått ställa in när SMHI lovat sol – och verkligheten gett mulet.

  Annars får det vara vilket väder det vill, bara jag kan gå promenader och röja och i alla fall några gånger får somna under äppelträdet. I dag var det perfekt fönstertvättarväder.

  1. Det är ju det där som är det viktiga, att lita mer på det verkliga vädret än på SMHI. Nu hoppas vi på att både väder och SMHI är på rätt humör i några veckor framöver! Fast nog låter båttur en gång i veckan som en helt okej status med tanke på hur vädret varit här hos oss på västkusten 🙂

 2. Jag tror att de flesta som bor i länder med liknande klimat som vi klagar och gnäller över vädrets olika faser. Det hör liksom till. Nej, vi kan inte ändra något och gnället är egentligen slöseri med tid, men hellre att vi gnäller på vädret än att vi gnäller på varandra. 😀

  1. Helt rätt så! Vädret är harmlöst att klaga på och dessutom en stor källa till irritation (vare sig det är för kallt, för vamt. för blött eller för torrt) för många av oss. Och mycket i vårt svenska liv är ju väderberoende. Typ.

   Krams!

 3. Jag ser skruttväder som en fördel om man vill sitta inne och titta på OS, sol och värme ostar dåligt samvete vid TVtittning!

  1. Underbart roligt mamma! För en gångs skull rättar jag inte små felslintningar på tangenterna för det där blev alldeles otroligt skoj!

   Men för att återkoppla till din andemening (och inte bara skratta åt hur festligt det formulerades!) så; jodå, både Millan och EmmaLi sitter jättegärna och tittar på OS! – not 🙂 och några varma ostar är de inte så förtjusta i heller.. menmen. Laban och ”Sommarlov” funkar ju det med. Ett tag till 🙂

 4. Hade det inte varit för spralliga 3-åringar och rastlösa 6-månaders hade jag inte klagat på det här vädret. Tänk att få ligga i soffan, mysa med en kopp te och bara vara. Men nej, sån är ju inte verkligheten. Snarare bara kämpa mot att lyssna på gnället som blir efter några timmar inomhus.

  1. Här ”tvingas” kidsen ut i trädgården när det blir för rastlöst men innan dess.. ujuj det blir väääldigt hög ljudvolym på missbelåtna små barn alltså – DET är ett som är säkert. Och enda anledningen till att deras föräldrar inte låter exakt likadant är att de är för gamla för det. Att gnälla högt om vädret alltså!

   😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *