24/8 – om rävar bakom kulisserna.

23/8 - om vinterkläder (till barn).
Dagsens tips: deg åt alla!

Ibland undrar jag: För att vara en blåögd och normalt naiv person känner jag mig nämligen ofta i brutal framkant när det gäller förståelse för hur det går till i den riktiga världen. Alltså typ; ”nä det är ingen slump att exakt det du tänkte googla hamnar överst i resultatlistan”! Och det behövs inte vara raketforskare för att lista ut att Ica Kvantums generöst ”personliga” rabatter inte är särdeles personliga alls. De grundar sig mindre på vad du handlar och mer på vad du förväntas handla; t ex har vi inte köpt blöjor på sisådär ett år men får fortfarande rabatt på Pampers. Att det dessutom är samarbetspartners mer än vanor som får bestämma lyser igen när vi konsekvent fick just Pampers-rabatt trots att vi köpte nästan uteslutande Libero (har mängder av liknande exempel men nöjer mig med blöjorna). Samt. ”Nix Facebook är inte din vän, du är deras kassako”.

Å andra sidan är jag ju en sån som är typ ”för” FRA och ipred och mer övervakning av offentliga utrymmen så jag har i huvudsak inget emot att bli övervakad av SPAR och Zuckerberg eller Google, jag blir bara så förundrad över att det inte är självklar sanning för alla människor att det är så här det går till?!

Kanske är det en generationsgrej? Eller en förståelse grundad på intresse – vilket isf gör att alla mina nosare är lika medvetna jag 🙂 – och erfarenhet?

23/8 - om vinterkläder (till barn).
Dagsens tips: deg åt alla!
5 comments Lägg till din
  1. Jag tror inte det är en generationsgrej, snarare ointressegrej, man bryr sig liksom inte helt enkelt…

      1. 😉 typ 😀 Å andra sidan, om folk är nöjda med att levai en råååååsa drömvärld så what-the-f__k, gör det då 😀

  2. Ja det är inte helt fel med hästarna runt knuten 😉 Jo absolut har jag möjlighet att rida jag med men blir sällan av tyvärr. jag är lite så ”allt eller inget” med den biten och just nu finns inte riktigt tiden så då blir det ”inget” men hoppas kunna pyssla lite mer med hästarna när barnen blir äldre + man kan rida tillsammans med dom små 🙂

    KRAM o ha en fortsatt fin Lördagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *