27/8 – om boost á the värderingsman.

26/8 - om dagen efter ett bröllop.
Dagsens tips: fira kärleken!

I morse (ehum, iförmiddags kl tio!) dök enligt plan bankens värderingsman upp i Villa Morkulla. När han en dryg timme senare lämnade oss var det två peppade och fyra glada hedbertar som vinkade adjö. Med sin uppmuntran lyfte han vår trött-på-egna-härden-känsla och han stannade bl a till i köket två gånger (t o m badrummet fick kred 😉 ibland kanske det behövs ett utomstående ögonpar för att få upp sina egna för det vardagliga? Där vi fastnat i vinkelvolten hittade han positiva omdömen: ”ovanligt, snyggt och ljust”, ”precis lagom stort”, ”häftig trappa”, ”ett perfekt framtida sovrum”, ”stor härlig tomt” osv. Och det förstås: han jobbar med värdering och husvisningar och slänger sig med fraser jag förstår inte är unika, men leendet såg äkta ut (han föll pladask för SMEG-kylen!), och eftersom vi inte ska sälja – bara låna mer pengar – hade han ingen anledning att säga saker som inte var sanna!?

Vi trivs i vårt lilla femtiotalshus med gult tegel och små rum. Vi har inga planer att rappa fasaden (husets hela själ ligger ju i teglet!), har hittat fördelar med husets planlösning (ingen onödig golvyta till hall och badrum 😉 och har så sakteliga börjat ta tag i det myrbo som ska kallas källarplan (vi flyttade in i en hast, ställde möbler å lådor ”sålänge” och sen har det liksom bara fyllt på med bröte där nere).

Nu blir det bygglovsansökan – det krävs tillåtelse för att få byta färg på taket – och sen väga offerterna mot varann. 80′ trodde värderingsmats (efter ROT)… inte en enda av våra offerter har legat under 200′ (iofs före ROT, men iaf…)! Men. Vi väntar fortfarande på en. Håll tummar för den!

26/8 - om dagen efter ett bröllop.
Dagsens tips: fira kärleken!
10 comments Lägg till din
 1. Låter som en positiv värdering på ert hus! Som för övrigt är otroligt charmigt och trevligt! Och vad du än månde tycka om trappen så är den läcker!

  Och det där tonårsutrymmet som kan komma att behövas i framtiden bör väl kunna lösas med inrett umgängesrum i källaren?

  1. ♥♥♥
   Tack min fina vän för pepp! Kåken har potential, det fattar ju vi med… men… äh, ”det måste finnas plats för förbättring!” typ :p

 2. Tycker också ert hus är supercharmigt – och du är grym på att ta fram dess finheter och charmerande små egenheter och göra dem till design 😀

  Och precis som Melkermamman tycker jag att trappan är sjukt coool!

  1. Vilket ju är lätt för oss att säga som inte har behövt se våra barn lära sig gå i trappor i den!

   1. jo, fast å andra sidan är det ju tur att trappskrället är snygg nu när den inte är så praktiskt 😉

    1. Men oj nu är ni ju nästan orättvist gulliga! Jag tycker själv att vi har typ noll smak och alla sjuttielva olika stilar som finns på samma gång – förutom möjligen ”nordiskt blond” och ”stilren” 😉 – men blir himla glad för att ni skriver så snällt! Å ang trappan så… tja… den är ju lättstädad å så 😀 fast vi gillar den faktiskt också. Funderade ju ärligt på att klä in den i trä och sen tittade jag seriöst på att tillverka en sån där tjock gosig matta som liksom nitas fast, men, nä det blir nog inte så bra. Får väl fokusera på att den där jämrans stentrappan passar bra in i vår intention att inte renovera bort husets grundtanke 😉 å annorlunda, det är den ju!

     Krams till er båda!

     1. Jag har ju nästan bara tillbringat tid i de med tanke renoverade rummen som kök och badrum och barnens rum. Resten har jag knappt sett

      1. Hehe! Tja… det kan ju finnas en lömsk plan bakom detta 😉 fast i ärlighetens namn, det andra är inte så mycket att se. Men TACK igen för gulligt tyck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *