29/8 – om en födelsedag, en dödsdag, en arbetsdag och en ridlektion.

28/8 - om sista natten innan allvaret.
30/8 - om das vett.

En enkel tulpan till min lilla farmor som fyllt 95 idag, om hon inte lämnat oss för exakt 7 år sedan – dvs på sin 88:e födelsedag <3 jag saknar dig lilla Inga! Faktiskt fortfarande väldigt mycket. Första dagen tillbaka på jobbet efter semestern gick annars fint. Jag skickade bara en kund fel (lagershopen hinner ju byggas om på en månad) och hann röja upp bland skäggtrimmersarna. Tyvärr drack jag för lite kaffe bara å har haft en gruvlig huvudvärk i eftermiddags. På vägen hem körde jag om gamla jobbkompisarna från Hemtex (som hade symöte i Hunnestad) och fick både mat, kaffe o trevlig uppdatering!

EmmaLi hade ponnylekisterminstart med sin pappa idag. Egentligen satte lektionerna igång redan förra veckan, men… ehum, jag glömde bort det och missade premiären. Hursomhelst. Ny fröken och enligt Mattias var det ”svårt” – mycket teori – och jag applåderar nyfiket! Men det är ju typiskt att jag jobbar nästa onsdag också… fast sen är det ”min tur” två veckor i rad!

Nu snark. Eller… försök till snark.
Plingplong!

28/8 - om sista natten innan allvaret.
30/8 - om das vett.
4 comments Lägg till din
 1. Jag grattade farmor på födelsedagen med ljus och blomma och satt en stund och uppdaterade henne med vad som hänt sista året…vilket inte var så mycket (inga nya barnbarn eller andra händelser)insåg jag.

  Åh, teori på ridlektionen! Minns du när du skullelära dig tränsa på själv och skrapa hovar, m.m. och jag skulle hjälpa dig? Hovskrapet gick bra, där lyfte och höll jag medan du kratsade men att få in bettet i hästmunnen?!!!Du var förvånad att jag inte kunde eftersom jag hade hästkunskap och intresse och du TRODDE jag hade ridit som barn. Det hade jag inte, ridit alltså, men hängt i stallet i flera år, hjälpt till med städning av boxar, gosat med hästar och t.o.m. suttit med matmutor längst in i hästboxen bland hovarna under lektion (hästarna var stallade i mitten av manegen eftersom stallet brunnit) så rädd var jag inte och älskade ”mina” hästar… men ridit, nä faktiskt aldrig! Vi (jag) frågade till slut Brian Walsh om han kunde hjälpa oss med den munstängda hästen, och sen gick det bra. Jag tog en lektion sedan men mer blev det aldrig!

  Ska bli roligt att hänga med någon gång och testa om jag minns nån teori… även om jag har nästan större respekt för de där små trollen än ”riktiga” hästar!

  Härligt att det inte var trist att börja jobba.
  Puss

  1. Vilken lång och rolig kommentar! Och jodå, klart jag minns! Men… måste tyvärr göra dig lite besviken för det var inte den typen av teori – jag uttryckte mig lite klumpigt: det var mer av en regelrätt ridlektion om jag förstod saken rätt, dvs styra, hålla koll på sin sits, skänkla osv. Men det hade varit skojigt om du följde med ut ändå, oavsett avsaknad av ”rätt” typ av teorilektioner 🙂 och om det är tränsning du är sugen på kan jag säkert fixa så du får öva lite på den saken 🙂 en gång kom vi lite tidigt och hjälpsam som jag är uppfostrad till att vara skulle jag klä på några av de små ponnysarna. Ujuj. Håller nästan med dig om det där med stora hästar vs shettisar! De stora hästarna ”vet” man ju är ”farliga”. De här så är ju liksom som luriga miniatyrer och låtsashästar! ;P

   Så gulligt att du var hos farmor! Blir så himla glad att du är så omtänksam och gullig mamma ♡

   Krams min HK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *