5/8 – om att fastna på vägen!

Dagsens tips: håll dig vaken på semestern.
6/8 - om missat regn, missad jordbävning och kraschad back up.

Efter en helg hos relativt nyfunna vänner i Svärtinge (lite nordväst om Norrköping) med lek, bus, vuxet sällskap och hoodens närliggande Kolmård (ett STORT TACK till familjen vi gästat; för generositet, husrum och värme!) for vi idag söderut. Dock kom vi inte så långt 🙂 en avstickare till Bergs Slussar och en tripp längs ”blommig väg” (dvs, turistväg å särskilt vacker att färdas på) fick vi först lite kulturell spis i Rök och hamnade sedan i lilla stan precis vid Vätterns strand! Gissa vicken? 😉

20120805-175344.jpg

Här fick vi ett familjerum på otroligt mysiga Amalias Hus i liten fastighet med anor från 1300-talet men med mest bevarning och utseende från 1700-tal.

20120805-175333.jpg20120805-225628.jpg20120805-225640.jpg

Trots utsikt över Vättern (, wifi 🙂 och varsin liten polkagris på kudden ska vi nu lämna rummet för kvällsmat. Imorgon blir det utflykt på byn innan hemfärd. Någon som har några tips vi inte får missa? – antingen i den här stan eller på färden vidare mot den halländska kusten, pliis givv itt öwäj! Vi freebasar järnet nu!

Dagsens tips: håll dig vaken på semestern.
6/8 - om missat regn, missad jordbävning och kraschad back up.
5 comments Lägg till din
 1. Visingsö med remmalag?
  Hoppas att ni får en fortsatt trevlig färd – Det kanske blir lite tidigt att stanna redan på Gyllene Uttern, det är annars ett av mina favoritställen. Vi brukar se till att passera där antingen till lunch eller kaffedags.

  1. upptech finns i jönköping: http://www.skola.jonkoping.se/upptech har inte varit där men hört en del bra. (vi ska åka dit och till legorummet när V blir nåt år äldre!)

   Vill ni ta en omväg och har lite varma kläder och regnkläder med er så kan jag varmt rekommendera Kleva Gruva, obs att de end. tar kontanter.

   I sävsjö finns Boda borg (typ fångarna på fortet)

   Gunneboslott har både bra mat och en fin naturlekplats

   Jönköping har också ett lekland – monkey town, och så finns det ett utomhuslekland på Visingsö.

   1. Det låter som Visingsö fått flest röster! Sen är det jämt skägg för Gyllene Uttern å Ungarna På Gunneboslottet 🙂

    Tack fina ni för tips o idéer! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *