7/8 – om hejja makens partnerskap med SMHI-appen ;)

6/8 - om missat regn, missad jordbävning och kraschad back up.
Dagsens tips: undvik vm i produktplacering.

Det är helt makens förtjänst – okej då, liiite tur också! – att vi lämnade Visingsö i tid innan det förväntade regnet drog in över oss. Vi lyckades förhandla bort remmalagstur (dels såg det inte alls så mysigt ut som jag tänkt mig, dels var det alldeles för ointresserade kuskar för att locka en sån som mig att lägga 230:- i deras börs, men framför allt förutsåg jag en förmodat regnblöt timme med liten kan-inte-sitta-still-tvåkommafemåring) och la istället pengar å tid på att äta god lunch i hamnen och hängde sen lite i de spännande resterna av Visingsborg. Ön gav mersmak, men vädret måste allt vara mycket bättre för att vi ska ge oss på att utforska ekskogar och fler borgruiner. Att lämna bilen på fastlandet kändes som ett bra val eftersom vi den här gången bara rörde oss kring hamnen och färjeläget. Kanske gör vi annorlunda nästa gång, men då ska vi också se till att boka plats, iaf till tillbakavägen!

Väl ombord på färjan Christina Brahe mötte vi som jag nosade om igår ett regn som sen inte lämnade oss i fred förrän vi närmade oss Borås. Och sicket regn. Det rann floder längs vägarna upp och ner det kuperade landskapet vi passerade mellan Gränna och Borås… huvva. Att sitta på passagerarplats med intentionen att fota vackra vyer i höjd med E4/Vätternledens skönaste partier föll liksom platt. Och när jag i vad jag tyckte var ett smart infall med hjälp av internetdelning via mobilen försökte se hästhoppningens lagfinal på SVT Play på iPaden men bara blev irriterad på frusen skärm och till slut åksjuk som en råtta återstod inget annat än att tjurigt studera regnet genom rutan. Och vara glad att vara på insidan i kupévärmen 🙂


i ordning mot höger:
hälften av familjen vid bilen utanför vårt hotell Amalias hus i Gränna
Mattias vid Visingsborg
vi lämnar regnig huvudgata i Gränna
Vätterleden genom sido- och framruta
samt ett försök att se hästhoppning på SVT Play. 


Idag har det blivit höst. På riktigt. Tror jag. Det är bra mycket kallare här på västkusten än där vi befunnit oss, för även om termometern inte skiljer så mycket så är det en helt annan värme i marken där inte havsvindarna kommit åt. Jag gick en kvällspromenad med argsomfanjagvägrarsova Milla i Svärtinge och jag konstaterade kvickt att fjorton grader inte alltid är fjorton grader. Här gick jag i tischa och mös (och blev myggbiten), hemma hade jag frusit i jacka. Å andra sidan blåser myggen bort här hos oss! Och med lite lycka kanske hösten blir mildare för oss här?

ps. idag hojtar vi HURRA för Melkermamman som idag firar fö’lsedag! GRATTIS min fina vän!

6/8 - om missat regn, missad jordbävning och kraschad back up.
Dagsens tips: undvik vm i produktplacering.
12 comments Lägg till din
  1. Ja där är grymt fint!

   Vi har ju seriöst pratat om att cykla i Skåne (efter tips från en jäkla pålitlig källa ;)… men… det känns ju sådär nu när det ska regna fram till november, typ. Skönt att vi fick gjort den här resan då!

 1. Just den vyn över Vätternstranden hade jag också då jag åkte där. Inte alls vad jag tänkt mig. 🙁

  Det blir förhoppningsvis några fina dagar till innan sommaren officiellt tar slut. Håller tummarna för att ni får njuta av lite mer sol i år. 🙂
  Kram!

  1. Vi räknar med att hösten kommit nu, så även om det blir sol blir det nog knappast någon härlig sensommar – som förr om åren!

 2. Tackar ödmjukast för grattiset! Och hävdar å det bestämdaste att hösten långt ifrån är här!

  Jag hade ett sensommarbröllop för KNAPPT nio år sedan, jag fyller absolut år nästan mitt i sommaren och M är ett sommarbarn! Tre veckor till lite drygt, sen kan vi prata höst! Augusti är sommar!!!

   1. Vassego! Hoppas att ni, trots sandblästring, fick en himla bra ätstund hos Mattias på Hus 13!

    ps. tyvärr tror jag med allt större säkerhet att det inte kommer några fler värmeböljor, nu går det bara ”utför”… 😉 men jag kallar gärna M sommarbarn ändå; det kan ju bli fint väder på hans födelsedag trots allt för det är ju inte så kallt idag här hemma (ca 19grader)!

 3. Verkligen trist att det ska vara sånt dåligt väder. Här har det inte regnat så mkt men varit kallt!! 🙁

  Så fina bilder du tagit! Kram! 🙂

  1. Ja jag kan tänka mig att ni inte fått upp nån ordentlig värme hos er. Har det gått å bada å så eller? Här har jag varit på stranden en gång.. fast då har jag iofs haft lite otur med de soliga o-lediga dagarna 🙁

   Tack! Jag jobbade på att få till ”linjen” i de översta bilderna, men sen orkade jag inte få det ”perfekt” på de tre andra ;p är ju lite nördig på sånt där men… orken tröt 🙂 tack som sagt iaf! Blir så glad för såna snälla ord!

   Krams!

 4. För mig är sommaren slut när skolan börjar. Sen kan det vara varmt och soligt i flera veckor, men Sommaren är slut. (En kvarleva från mitt tidigare liv som pessimist!)

  Tjistanes så dyrt det var med Remmalag? Det trodde jag inte. Fast inflationen sen jag åkte det 1963 har väl varit rätt kraftig.

  Regnbilder från den här sommaren känns igen!

  1. Njo, hade vi vetat att det var så dyrt hade jag nog inte förberett döttrarna på att få åka efter hästar 😉 men å andra sidan, hade kuskarna varit lite tjo- och säljsugna så kanske de hade fått oss fyra i vagnen ändå…

   Jag börjar bli så trött på det här att sommarjobbare inte fattar att de har och gör ett VIKTIGT jobb. Turister och sommargäster är en stor inkomstkälla för många kommuner (däribland min egen, så jag vet verkligen vad jag talar om!) och genom ett enkelt leende, ett trevligt bemötande och kanske en vilja att göra det där lilla extra (utan att varken fjäska eller slicka stövelsulor) så kommer de där gästerna att tala sååå gott om stan de var i och vips kommer det nya sommargäster, glada och positiva inför mötet med den mysiga stan med den trevliga befolkningen! Eller? Svårare behöver det ju inte vara?

   På det stora hela är vi jättenöjda med både Visingsö och Gränna (och vår egen stad också, mestadels) men… alltså, lite lustigt är att ett kebabhak där vi snålåt kvällsmat – med vacker sjöutsikt – samt det lilla plaststolshaket till matställe vid hamnen på Visingsö stod för typ trevligaste och bästa servicen på orten 😉 det känns ju annars som att det borde ha funnits massa andra möjligheter för stan att visa upp sig!

   ps. det var säkert inte dyrare att åka färjan -64, för vi blev glatt överraskade när hela familjen kom över för pigga 115:- riksdaler, turoretur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *