13/9 – om säkerhetsväst till barn.

12/9 - om rockad i sadeln.
Dagsens tips: ta cykeln till kompisen.

När jag i efterhand ser bilderna på Milla i inlägget från igår ser jag hur brutalstor säkerhetsvästen är. Att jag – som safety nerd – så totalt missade det i verkligheten? Hjälmen är stor, jo, men den sitter (lite) bättre än det ser ut faktiskt. Västen däremot hade troligen gjort mer skada än nytta om hon suttit (/trillat) av…?!

Vad jag förstår är det viktigt att en sån här väst sitter tajt. Egentligen har vi alltså gjort helt fel som ibland satt ytterkläderna under västen. Att ingen rättat oss? Å att hästbutiken som sålde den – alltså inte gekås som annars ligger bra till hands – provade ut och sålde en produkt som är helt i helskotta fel!? Där ser man. Det går tydligen inte att komma som opåläst förälder; det vi ville var att skydda vårt barn å så blir det typ nästan tvärtom 🙁

ps. Det är svår balansgång det där att oombedd upplysa om säkerhetsaspekter, men till mig hamnar sådan info under tacksamhetskontot! Jag försöker alltid utgå från att det handlar om omtanke, inte skriva-på-näsan, för så blir det lätt(are) att ta emot råd utan att känna sig kritiserad!

12/9 - om rockad i sadeln.
Dagsens tips: ta cykeln till kompisen.
3 comments Lägg till din
  1. Inte lätt dedär. Men de allra flesta har kläderna under även om det är säkrare tvärt om. Nu är jag ingen expert på säkerhetsvästar för min köptes när jag var 12 år och är en omodern variant. Men väst är en bra livförsäkring och ska du köpa fler i framtiden så kolla i en affär eller med någon som har stenkoll, sen kan man ju köpa på Gekås ändå=) Ha en fin dag!

    1. Å nu läste jag en gång till och om butiken inte upplyste er om hur viktig storleken är kan man ju bli fundersam..

      1. Jamen eller hur!? Det kändes oerhört fånigt nu när jag långt efteråt förstått att vi betalade tredubbla priset hos en ”expert” helt i onödan 🙁 känns ju lite poetiskt rättvist då att firman gått i konkurs nu… fast det är inte riktigt min tekopp att vara skadeglad – egentligen!

        Fast… när det gäller prova-i-en-butik-köpa-i-en-annan så är jag på alla vis emot det. Jag tycker det är väldigt fräckt att utnyttja kunskap eller produkter (typ prova) med ett uppenbart uppsåt att handla någon annanstans! Varför jag är så rabiat i den här frågan? Dels för att jag har bekanter som äger butiker som blir ”utnyttjade” på det sätt jag beskriver, men också för att jag är gift med en man som äger en butik som säkerligen blir ”utnyttjad” inför bl a webhandel han också? Ett bra exempel på detta är killen som inför sitt bröllop provade kläder hos Mattias i flera timmar, frågade och var intresserad. När han provat klart råkade han försäga sig, han hade tänkt handla nån annanstans men de var inte lika ”kunniga” där, och det blev inte ens en strumpa köpt som tack-för-hjäpen. På bröllopsdagen kommer samma kille in till Mattias med andan i halsen och sin kravatt som en trasa om halsen: kanske kunde han få hjälp att få den knuten? Du kan ju ana hur det gick med den kravatten? :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *