17/9 – om halländska framgångar och fåniga regler i fotboll.

16/9 - om simskola och ny mössa.
18/9 - om att kanske inte till fullo vara vad man heter.

Först hurra och oväntade resultat :p Det gick nämligen mycket bra på hemmaplan för båda mina hallandslag idag. 1) HBK stal tre viktiga poäng från Ljungskile på Örjans Vall i kampen om återkomst till Allsvenskan och 2) Varbergs FC lyckades göra tre mål i BoIS-mötet mot Henrik Larssons o-nätande Landskrona på Påskbergsvallen i lika viktiga fajten att få stanna kvar i Superettan! På söndag är det hallandsderby när BoIS drar tre mil söderut. Gifvetvis jobbar jag, men kanske går det att styra upp nåt om jag får skjuts av nån falkenbergare/kollega och kan möta Tias och EmmaLi som åker direkt från simlektionen till Falkenbergs IP?

Sen lite gnäll. I gårdagens Fotbollskanalen Europa på TV4, som sitt omständiga namn till trots är ett lite ”lättsammare” magasin än Fotbollskväll på SVT, visades två exemplar av bevis på hur galet det funkar i elitfotbollen idag: två glada målgörare fick gula kort för att de blivit lite för glada och närgångna med sina fans. I det ena fallet fick spelaren (minns inte vilken land eller serie han spelade i) varning för att ha stannat och jublat för länge hos publiken direkt efter sitt mål, i det andra fick snubben (i tyska Bundesliga) först gult kort för att han tagit av sig tröjan och sekunden efter ytterligare en ostskiva för att han klättrat upp lite mot supportersarna på läktaren – och blev således utvisad: för att rent krasst ha visat för mycket gamman!? Pinsamt. Det är alltså okej att spela teater och låtsas få ont medan äkta glädje (eller ilska) bestraffas. Ty så fina är nämligen reglerna i fotbollsbibeln att den som visar alltför mycket känslor får varning medan den som visar skådespelartalanger ostraffat kan ligga kvar på gräset och åma sig. Nä. Fy. Skriv om regelboken FIFA!

16/9 - om simskola och ny mössa.
18/9 - om att kanske inte till fullo vara vad man heter.
9 comments Lägg till din
 1. Härligt med segrar, eller hur!!!

  Enligt reglerna får man inte filma, renderar ostskiva!
  Dock svårare att upptäcka om individen har ont jämfört med en tröjavtagning. 😉

  1. Haha! Så var det bevisat: fotboll eller tajta tjejkläder = kommentar från maken! 🙂 ♡♡♡♡

   Och. Okej, pojnt täjken. Fast. Äh domarna har ju hela Grevén kvar efter vareviga match?! Det där är ju ett återkommande försvar; ”man får inte filma”! Nähä? Men inför retroaktiva straff då så kanske fåntrattarna slutar förkorta spelet med en halvtimme (sammanlagt) liggandes på mattan? Ang tröjorna så tycker jag det är utomordentligt fånigt. Att inte få visa reklam eller politiska budskap, okej, men en trevligt tränad och naken bringa kan väl inte vara så galet att få visa upp? :p

   1. Håller med i att firandet inte skall ha samma styrka i straffskalan som spelförstörelse, inte rimligt.

    I kvällens match var knappt en enda filmning, däremot delades det ut kort för det…och det var förstås fel utdelat.
    ”Ut med domarn in med Nalle Puh!”

   2. Angående dit haha så har du nog rätt i att passionen för tajta byxor och fotboll ligger högt på listan :))))

    1. Helt seriöst vet jag ju att vi tycker lika samma om filmning/straff, jag är bara lite mer pådrivande än dig i frågan 🙂 ang tajta brallor och fotboll så, tja, då är du kanske på min sida i frågan om ta-av-sig-tröjan mä då? Eller är det inte tajta byxor OCH (som i: i kombination med) fotboll som tilltalar? 😀

     Jag tror förresten att Nalle Puh gjort ett utomordentligt jobb i gula tröjan – byxor har han väl som alla barnfigurer skippat? – särskilt med Kanin som linje-/assisterande domare! Och några gula kort hade han väl inte delat ut, snäll som han är, så risken för felbedömningar mot sig vore la dessutom minimal 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *