5/9 – om det där med tak.

Dagsens tips: låt inte en krasslig förälder vabba...
6/9 - om facebook facebook överallt facebook.

Men hujedamej vad vi ligger efter i all planering. Vi hade behövt ha ett färdigt tak på lilla huset typ nyss och vi har inte ens bestämt oss för vilket företag vi skulle vilja ha till att göra jobbet än. Eller alltså, jo, vi vet vilka vi VILL ska göra det men de är så inihoppsan dyra 🙁

Två grejer angående det praktiska och estetiska utförandet förresten: 1) är det någon som har erfarenhet/idéer/rekommendationer för hur ett takfönster i en trappa ska placeras? Vi har ett litet fönster idag men funderar på att sätta in ett större. Vi grunnar också på att sätta in ett fönster på den lilla toaletten på ovanvåningen; det ger ju både ljus och högre ståhöjd (vilket iofs är dåligt eftersom det kanske uppmanar karlar till att tro de får stå upp å pinka 😉 och 2) vi skulle så gärna vilja ”såga bort” överhänget vid gavlarna – sådär som är vanligt till exempel i Danmark, på Gotland och i äldre skånska byar – men det är rätt mycket som talar emot det har jag förstått. Några erfarenheter eller åsikter att dela med sig om tak utan överhäng?

Dagsens tips: låt inte en krasslig förälder vabba...
6/9 - om facebook facebook överallt facebook.
6 comments Lägg till din
 1. Provat att tala om för dem ni vill ska göra det att ni vill använda dem, men att de är så mycket dyrare än andra offerter att ni förmodligen måste använda en annan firma? Det kan ju vara så att de trots allt har mindre att göra än de trodde när de skickade er offert och därför kan pruta på priset.

  En hög offert tyder ju ofta på att man inte känner ett behov av jobbet, men sånt ändras snabbt!

  I övrigt har jag inga råd. Men tänker komma med mina tankar ändå!

  Större fönster och mer ljus i trappan låter bra, när ni ändå gör om och grejar! Ljus in är bra! Och klart ni ska titta på kupa i badrummet! Där blir det både ljus och rymd av det. Väldigt lite kan göra väldigt mycket på små ytor. Dessutom kan det om det görs snyggt addera till husets charm.

  Har takfirmor såna som ritar? Annars kanske det kan vara värt några lusentappar för arkitekthjälp.

  1. Det där med hög offert och ovilja att göra jobbet ligger ju i bakhuvudet och skaver liksom. Är det för att de inte behöver göra jobbet eller för att de inte vill… men vi har försökt få tag på dem. Hehe, kanske ligger nåt i att vi inte lyckats 😉

   Tack för input! Då är det bestämt att vi kör ett större fönster i trappan! Frågan är bara om det ska ligga högt eller lågt mot nocken? Högt är ju bra ur insynsskyddsvinkel men dåligt ur lyser-rätt-in-i-EmmaLis-rum-när-hon-ska-sova. Lågt är bra ur ljussynpunkt i trappan men mindre bra eftersom de översta våningarna i huset rakt över gatan då troligen kommer se rätt in till oss och hejdå springa naken i trappen :p Ang lilla toaletten så hade vi faktiskt bara tänkt ett vanligt takfönster (tänker insyn igen) även om en kupa såklart är både mer praktisk och snygg!

   Beroende på firma så har de ”ritare”. Men om vi får den vi vill ha så får vi nog rita själva/ta hjälp. Någon särskild att tipsa om såhär i sista sekund?

     1. Eftersom jag inte hittade det nu så frågade jag Rickard om vem det var han tipsade om. Tror nämligen att det är rätt person för era frågor. Byggnadsingenjör i grunden om jag minns rätt. Så då kan ni säkert få svar på gavelfrågorna också!

      Och jag håller med om att det är snyggt med gavlar utan utstickande tak! (och vädret vid hallandskusten måste ju vara ganska likt Skåne och Danmark så funkar det där finns väl ingen anledning att tro att det inte funkar här!)

      1. Jag har letat och letat men hittar det inte heller (röriga tidslinjen liksom…). Vad heter mänskan som han tipsade om? Finns han här i stan? Det låter nämligen alldeles jätterätt tycker jag också (å det där blev en mening jag inte orkar rätta 😉!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *