6/9 – om facebook facebook överallt facebook.

5/9 - om det där med tak.
Dagsens tips: en nypa salt.

Det är ingen idé att försöka stå emot. Längre. Facebook nästlar sig in överallt och övervakar allt vi gör. I senaste OS- och iOS-uppdateringarna (Mac-datorers operativsystem) finns en Facebook-integrering som jag antar inte går att komma ifrån. Eller jo, det måste det ju? Bara det att jag måste jobba aktivt för det i inställningsmenyerna? Jag har inget som helst behov att dela foton eller skryta på Facebook utan att isåfall iallafall först göra mig omaket att öppna app eller webläsare ;p.

Vet inte hur Microsoft jobbar men jag gissar att det blir massa Facebook i nya Windows 8 också?

Undrar vad Google tycker. De har ju hittills haft störst inflytande i de här sammanhangen – även om det inte varit fullt så uppenbart som när det gäller Zuckerbergs intrång? – men de kanske jobbar tillsammans numera…

Varför jag stör mig så förbaskat? Vet inte riktigt. Det där måste-tjäna-pengar-på-allt kanske? Eller. Jo. För mig fyller det sociala nätverket Facebook ett helt annat behov än att dela foton och uppdatera statusar. Jag bloggar ju och ser därför ingen anledning att i nån större utsträckning erbjuda åsikter, bilder eller incheckningar till Facebooks förfogande. För mig är det istället ett sätt att ”umgås” och hålla kontakt. Jag antar att det här makes no sense at all… men det är väl som med många konservativa åsikter; det finns ingen egentligen orsak till tjurigheten mer än en vilja att det ska vara som förr 🙂 jag vill själv styra och tycker inte om att nån tjänar pengar på mig ”i onödan”! Å andra sidan. Jag kämpar inte emot tills jag blir blå. Jag har inga hemligheter för mig på datorn (förutom möjligen bankärenden), har insticksprogrammat bort all störig reklam i min Safari och tycker det är rätt praktiskt att det går smidigt att googla info. Google is Big Brother King. Facebook däremot… här ser jag ingen nytta alls för min del och anar inga andra syften än att sälja reklam?

5/9 - om det där med tak.
Dagsens tips: en nypa salt.
2 comments Lägg till din
 1. Jag bara måste ju gå in och läsa facebook 2 ggr per dag men när jag sitter där tänker jag alltid – varför? Men jag ser det som ett kul sätt att hålla kontakten med avlägsna släktingar och vänner och ändå vara liiite uppdaterad.

  ;.) haha tack för din kommentar – javisst måste det vara mamma hon brås på ;.) Tänker inte du så med dina sötisar?

  1. Jag hänger gärna på Facebook, likväl som jag läser bloggar, för att uppdatera mig på vad som händer i mina vänners liv! Det jag har så jäklans svårt för är att mycket idag medvetet eller omedvetet leder till Facebook utan att jag själv kan styra det. För att bli medlem på Spotify måste du idag t ex uppge ett FB-konto och jag gissar att Instagram är på väg mot samma håll.

   En sak jag tycker om däremot är möjligheten att direktlänka från ex morgontidningars artiklar rätt ut i min logg på FB. Men därifrån till att kunna logga bilder direkt från mobilkameran rätt ut på fejjan ser jag som avlägset 🙂

   Hehe! Njää… det gör jag väl inte direkt. Det är lättare att se sånt på andras ungar liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *