7/9 – om dold reklam i bloggar.

Dagsens tips: en nypa salt.
8/9 - om en strålande tårtmakerska!

Produktplacering tror jag det heter? Och är olagligt*.

Var det någon som såg inslagen om det här i Plus på SVT1 igår? Jag svepte förbi och missade en del men andemeningen var, om jag inte missförstod fullständigt, att det finns bloggare som får produkter och mot betalning ”talar väl” om dessa. Mähä?! Haha! Jaa… det har försiggått länge såvittjagvet – typ som att modebloggare får kläder sända till sig å alla läsare bah typ ”men guuu’ va snyggt du klär dig jämt!”… – men jag har trott att det varit ”schyssta dealer”?

Själv känner jag att jag ligger på rätt sida gråzonen eftersom de få erbjudande jag fått om samarbete runnit ut i sanden så fort jag hostat ”integritet”. Jag är helt enkelt på tok för liten för att komma på fråga för sånt här.

Men. Alltså. Har du sett ugglan här hos mig? Det jag skriver är alltså MINA åsikter. Mina obetalda åsikter! Klart det hade varit fint att tjäna pengar på mina nosar, men… njä, det är inte min melodi att ”jobba så” som det ska uttryckas nuförtiden 🙂 det närmaste ”produktplacering” som finns här är buzzadorinlägg – vilket är seriöst och då väl angivet. Jag är mycket nöjd med att ha det så!

* förutom när det hamnar i böcker och på film?

Dagsens tips: en nypa salt.
8/9 - om en strålande tårtmakerska!
4 comments Lägg till din
  1. Dom gånger jag ”reklambloggar” är det rätt tydligt att det är just det jag gör.
    Såg också inlägget och blev förvånad över hur mkt jag inte var insatt i när det gäller dessa saker.

    1. Av nån underlig anledning är ja, som i vanliga fall är mest blåögd av alla, otroligt misstänksam och anar ugglor i varenda mosse när det kommer till ”reklam” i bloggar jag läser. Å till alla klantiga försöker-klara-sig-undan-ärlig-reklambudget (har ju inget emot att företagen ”säljer sig” bara de gör rätt för sig!) skulle jag vilja säga: i de fall det är alltför uppenbart utan att vara uttalat så blir jag bara tjurigt svartsjuk på att den där bloggaren fått en dyr sak skickad till sig och tvärtemot önskemål väldigt ointresserad av att testa 😀

  2. Jag vet ju att vissa bloggservrar erbjuder att ge en procent om man väljer att ha reklam på bloggen, men jag har alltid känt att det skulle ta bort det personliga i bloggen och låtit bli. Jag kan ibland höja en sak till skyarna (eller det motsatta) men då handlar det om min personliga åsikt och inget jag får betalt för.

    1. Här har vi ytterligare en anledning till att jag flyttade från blogg.se. Att behöva betala för att slippa reklam på min blogg är liksom inte min melodi: hos WordPress (precis som på Blogspot?) kan jag hosta min blogg gratis och utan reklam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *