8/9 – om en strålande tårtmakerska!

7/9 - om dold reklam i bloggar.
9/9 - om fiskenpremiär!

Äldsta barnet i 07-kvartetten* hade kalas idag! Å den hemgjorda glasstårtan var så proffsigt garnerad att jag gifvetvis blev tvungen att föreviga!

20120908-200839.jpg

Den där tårtgarnererskan är förresten också en alldeles fantastisk vän och catcher in the rye. Du vet, med vissa vänner går det att falla för de fångar dig – alldeles oombedda. Det gäller förresten de resterande två tjejerna i det här gänget också <3 tack för att ni är min fallskärm, tillika mitt bollplank och kloka idésprutor: vänner för livet känns det som men just nu är jag glad att bara leva i nuet! Löv!

* genom våra jämngamla barn har vi funnit varann och blivit ett ’kids and the city’, dvs bara en liiiten gnutta mindre glamoröst än Carrie Bradshaw å hennes homies 🙂

7/9 - om dold reklam i bloggar.
9/9 - om fiskenpremiär!
13 comments Lägg till din
  1. Såklart! Passar iofs bäst på Melkersar eller femåringar, allra bäst i kombination, men med en Ben&Jerry-tårta är man kanske inte så knusslig!

  2. Receptet är enkelt!

   2 ägg vispas fluffigt
   1 – 11/2 dl socker (jag använder muscavado) tillsätts under vispningen. Fortsätt tills allt är ljust och fluffigt och blandat. Typ totalt 5 minuter med elvisp

   Tillsätt lagom med vanilj. Kanske 1 tsk vaniljpulver, mer om man har vaniljsocker.

   Häll under vispning i 5 dl grädde. (man kan ta 4 dl grädde och 1 dl mjölk)

   Häll i glassmaskin och frys. (vill man ha i något kul som choklad eller kakdeg eller nötter eller vad vet jag så häller man i det preciiiiiiis innan glassen är färdigfryst)

   Förpassa den färdiga glassen till önskad form (jag föredrar silikon för då är det lätt att få ut glassen) Ställ i fysen fram till strax före servering. Stjälp upp på fat, dekorera, ät och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *