9/9 – om fiskenpremiär!

8/9 - om en strålande tårtmakerska!
10/9 - om en typisk jefla måndag.

Med sin far som assisterande men rätt onödig livboj hade EmmaLi idag, två månader från femårsdagen, sin första lektion som ”fisk” (Fisken är klubbens instegsgrupp seriös simskola i djupa 50-metersbassängen och har som mål att barnen ska lära sig simma på riktigt; dvs alla fyra simsätt lärs ut parallellt). Anledningarna till att hon idag som enda barn hade förälder med i bassängen är nog? två, 1) hon är några få centimeters för kort för att bottna på grundaste delen i bassängen, och 2) jag tror hon är lite yngre än de andra?

How it gådde? Tydligen långt över förväntan!?

Bäst gick nog crawlandningsövningen, hämta saker på botten och sjöhästkapplöpningen 🙂 i den sistnämnda – alla ungar ridandes på varsin flytkorv, måste varit en syn! – kom hon i mål ungefär mitt i klungan och var själv, helt förståeligt, micket nöjd med sin hästs insats ;p

Minst bra då? Nja. Det märks tydligen att hon är yngst gällande koncentrationsförmågan… Så i kombination med bröstsimsbensparkar hamnar ”lyssna på fröken hela tiden” 🙂

Mittemellan och därmed godkänt placerar sig modet att typ dyka en halvmeter ner mot vattenytan, intentionen finns ju där även om köttbulle nog är en mer rättvis beskrivning av resultatet ;D

Apsilut roligast var iaf att hon hade kul och kom hem som en stolt solstråle! Det slår faktiskt att hon summa summarum gjorde bra ifrån sig på alla övningar!

8/9 - om en strålande tårtmakerska!
10/9 - om en typisk jefla måndag.
10 comments Lägg till din
 1. Jag tycker det gick hur bra som helst! Och det finns fler föräldrar som är redo att hoppa i om det behövs 😉 men för Es del är det av säkerhetsskäl helt och hållet, med 12 barn på 2 fröknar (varav en väldigt ung 🙂 ) har jag sagt att jag vill ha förälder i vattnet för barn under 6 år, av de skäl du nämner + lyssna aspekten, ett barn som är så litet kan man inte förvänta sig kan hålla uppmärksamheten på det vi ska göra särskilt länge + att de inte bottnar tillräckligt bra. Men det är ju inte i alla övningar det behövs! Dyket gjorde hon ju modigt till Alva och inte pappa!

  1. Va skojigt att läsa! Fast ujuj. Jag trodde vi skulle slippa simma med henne nu? Det var väl tur att vi inte anmälde oss till nån vuxencrawl då!

    1. Självfallet! Men… våtdräkt, kan man få ha det? Inte för temperaturens skull utan för att jag skulle behöva en baddräkt som liksom ”lyfter och formar” över hela kroppen! 😀 – dessutom kan jag ju slänga depilatorn åt fanders då :p

     1. våtdräkt funkar fina fisken *fniss* vi har säkert en att låna ut 😀 Vill du ha en egen finns säkert SUP-dräkter hos Fahlens surf på rea nu 😀

 2. OJ, oj, oj, oj ojjjjjj, gissa om det finns en stolt mormor som läser detta!

  Jag hade ju ”bestämt” att du skulle bli utrikeskorre när du blev stor (dels för att du hade journalistdrömmar och dels för att jag m. fl. skulle kunna resa ut i världen och hälsa på dig) men nu kanske en ny resedröm kan skapas: till simtävlingar runt om i världen! 😉 … eller kanske till simstadion på sommarn?

 3. Ingen brådska, vi kan satsa på nästnästnästa OS, då kanske jag ”går med rullstol” men det är ok! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *