10/10 – om en olycka som fick sällskap.

Dagsens tips: bli uppmuntrad när du är lessen!
11/10 - om bortbort alla främmande delar ur min näsa!

Vi som var på så god väg. Nu är jag tillbaka på noll känns det som.

Igår kväll när farmorn – som hjälpt att hämta på förskolan – skulle vinkas hejdå på genom köksfönstret hände det som liksom inte fick hända; stackars EmmaLi fick oturligt in en perfekt uppercut… gifvetvis rakt på min näsa… å alltså, det gjorde så ont att det blixtrade och jag kände hur blodet bultade och min nyss äntligen nääästan andningsbara näsborre blev synålstunn. Igen. Jag tjöt. EmmaLi tjöt. Och alldeles strax tjöt Milla mä, och Mattias som nyss hemkommen stod vid spisen fick trösta tre gråtande tjejer allt medan ugnen ropade på uppmärksamhet och stekpannan brände på. Hejja.

Jag tror inte det är nån verklig skada gjord men jag är fortfarande helt bombtät på ena sidan och natten blev lika jävlig som den första efter operationen – med tillägg av litet trasslande tvååringsbesök i sängen – och idag har M varit ledig vilket borde varit hur mysigt som helst med hela familjen hemma men det har syskonfajtats och klämts fingrar och klippts gräs och ylats och min skalle och näsa har bankat i kapp och uäääääh jag storknar snart. Älskade ungar, jag önskar jag vore tät i öronen i stället för i snoken!

En rolig sak idag iaf är att kidsen igår fick varsin hundring av sin farfar som vunnit på en lott på derbyt i måndags. Med dessa i högsta hugg for pappan med sina två barn till leksaksaffären för att de själva skulle fåväljavaddeville och en kort stund senare gick de därifrån med domma häringa

en Blixten och en Bärgar’n i miniformat

helt sjukt att de här två kostar hundraåtti spänn… men barnens glädje blev stor!

 

Jojustdetja. Ytterligare en olycka hände såklart. Min fina gamla kompis Olivia hade läst mitt rop om alternativmedusinsassistans och på sin lunch införskaffat och skickat Arnika som torde vara lämpligt till en sån som mig! Vad händer då när jag hämtar paketet i brevlådan idag? Jo, jag tror det har badat för det är alldeles plaskblött. Tyvärr har det badat innifrån för i vadderade kuvertet ligger miljoner blöta glasskärvor i sin otydbara mjuka kartong och ett lika oläsligt brev. Men *fult ord*. Allt jobb och omtanke i onödan!! Dessutom en massa pengar kastade i sjön 🙁 men nu vet jag vad jag ska leta efter iaf för jag tror det finns ett alternativt apotek här i stan också?

Dagsens tips: bli uppmuntrad när du är lessen!
11/10 - om bortbort alla främmande delar ur min näsa!
8 comments Lägg till din
  1. Jag hoppas som du såklart! Ser fram emot ytterligare en sitt-å-sov-natt… blä. Men imorron ska jag få plocka skenorna så då blir det iaf lite luft ett kort tag – enligt info jag fått kommer näsan svullna upp igen om ett par dar.

   Fifan så trött jag är på det här nu! – precis som alla i min närhet tror jag!

 1. Ajajajdå!

  Säkert att du inte ska ringa och få det tittat på? Fel, om du inte redan har ringt så gör det! Om nu något halkat snett så är ju allt lidande förgäves! March på telefonen!

  Kryas!

  1. Du är go! Jag har (gifvetvis) ringt och pratat med en sköterska på ÖNH-kliniken i Halmstad och hon sa 1) så länge det inte blöder (kraftigt) är det ingen fara och 2) att jag skulle kyla med is så jag satt med en påse ärtor på näsan och en isbit i gommen. Gick ju sådär för det gick inte ner minsta lillaste svullnad 🙁 men jag fick iaf svar på att det inte är (torde vara) farligt?

   Som jag skrev till ~Sol~ ska jag ju till läkare imorron efter lunch så jag kommer ju få hjälp/vet om nåt är rejält galet. Men alltså jag blir gaaaalen!! Det var ju så nära och nu sitter jag i andas-hela-tiden-genom-munnen-helvetet igen. Tänka sig; jag som annars avskyr att snyta mig kan inte låta bli att en gång i kvarten längta efter att få fräsa!

   1. Bra att du ringt! Jag vart lite orolig för att du stoppat huvudet i sanden!

    Hoppas du fått sova inatt (och att de små nosarna kom över traumat snabbt) och att det går bra hos doktorn idag!

    Kramisar!

    1. Jag är tyvärr alldeles för dålig på att stoppa huvud i sand… ibland är det kanske bättre?

     Massa krams tillbaks och jotack det gick ok hos fabbro doktorn!

 2. ÅHNEJ, om nosen (och stackars, stackars EmmaLi som säkert var helt förkrossad!)!!!! … men lite 🙂 om läkarbesök vid lunchtid för jag ska också till stora huset för mammografi idag och då kanske vi kan samgå (om du går?) hem till dig för att titta tv kl. 13.00 då den vita dörren öppnas och en hemlighet på ett område vi båda intresserar oss för avslöjas?

  1. Hahaha! Nu gick det ju inte så bra med ditt besök men desto bättre med mitt men Mo Yan fick du ju tag på iaf!

   Ja, stackars Emmi hon var alldeles förkrossad lilla liten. Å då bölade ju Millan också såklart… men det gick över på dem, tog längre tid på mig.: jeflar så ont det gjorde… Menmen. Nu går vi åt rätt håll och väck med ont snart hoppas jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *