14/10 – om inställd barnpassning och lycka i bassängen!

Dagsens tips: bjud på kalas!
15/10 - om förskolegranskning på SVT.

Trill-Milla har gjort det igen… this time en saltomortal baklänges ner från syrrans loftsäng, enligt enda ögonvittnet, ”med huvudet först”. Enåenhalvmeter. PANG. Rakt ner. Jag FATTAR INTE hur mycket den lilla ungen kan falla utan att gå sönder? Älskade barn, om du ger mig så här mycket blodstörtning i så unga år… hur kommer jag då känna mig om ett decennium?! Antar det är då vi kommer se tillbaka på den här tiden som ”den gamla goda”…!? Tilläggas måste också att ögonvittnet var helt oskyldigt till ramlingen!!

Hursomhelst blidde det kvar-hemma-hos-nosonda-nojjiga-mamman istället för leka-med-farmor-å-farfar medan EmmaLi var på simlektion. Men det blidde rätt bra ändå för farmorn och farfarn kom hit istället så jag fick bjuda på kaffe och de på björnbär: Millan såg ut som hämtad ur en zombiefilm när vi fikat klart :p

Jaa. Simlektionen då? Jo! Det börjar bli fason på dyken säger EmmaLi (det är minst en halvmeter ner till vattnet så jag tycker hon är grymt modig som ens vågar försöka få händer och huvud först ner i bassängen!) och de simmade ”masken” (fjärilssim fast utan armar) med simfötter och ryggsimmet tycker hon är ”lättast när man är så liten som jag” och sen berättade pappan att de övade glid och att hon fick testa att simma bröstsim med både armar och ben samtidigt (annars övar hon armar och ben var för sig; det är görsvårt med koordinationen även för barn lite äldre än Emmi) och trots att det ju är svårtsomfan fick hon faktiskt till en eller ett par simtag nästan helt korrekt – men däremellan blir det ett mischmasch och hon kommer ingenstans. Några andningsövningar var det inte idag men både pappan och simmerskan är eniga om att det var en mycket bra lektion! Som vanligt 🙂

Dagsens tips: bjud på kalas!
15/10 - om förskolegranskning på SVT.
8 comments Lägg till din
  1. Haha! Jaa.. jo, jag har ju varit uttråkad på gränsen till galenskap ;p nu när jag mår lite bättre är det bättre med tristessen: nu kan jag ju läsa/titta på TV el film/surfa eftersom jag har koncentration över från ont och feber!

   Du får ju henne att framstå som väldans omtänksam nu girlie 🙂

 1. tja du vet, fyllon och små barn tål en hel del 😉

  Dyket gick jättebra och hon har grymma fjärilskickar den bruden, hon och varbergsbarnet F är i en klass för sig själva där!

  Nästa vecka byter vi kursplan och skruvar upp det ett snäpp till 😉

  1. De små barnens föräldrar tål desto mindre 🙁 och det blir värre för varje gång…

   Kul att du tycker det funkar att dyka! Å ang masksimmet är är det väl allt simma-under-vattnet-som får henne (och F) att ge sig hän på ett sätt som kanske kan vara svårt för ett barn som inte gått på bäbi- och minisim? De kan ju sina kroppar under vattnet liksom?

   Det är ju bluttanblä då att jag jobbar på söndag… men gången efter det, DÅ ska jag vara med!

   1. Vattenvanan spelar såklart in men jag tycker nog att de flesta barn i den gruppen är vattenvana – säkert också ett mått av inbyggd talang 😉 Fjärilsim ”ska” ju vara det naturligaste simsättet för kroppen säger de som vet 😉 (jag tvivlar efter alla år jag försökt lära mig)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *