16/10 – om bragden i Berlin!

Dagsens tips: Netflix?
17/10 - om kopior som går fetbort.

WIIIIE! Det ÄR nåt speciellt med Olympiastadion i Berlin!!!

Den 15 juni 2006 såg vi (Mattias, jag och femtifemtusen andra svenska fans) på plats hur Freddie Ljungbergs huvud räddade 3 poäng för Sverige mot Paraguay i VM-gruppspelet. Den känslan går aldrig att återskapa men… idag vänder vårt blågula landslag 4-0 till 4-4 på en halvtimme mot Tyskland på samma arena (inför kanske sextifem-sjuttitusen tyskar) och hade jag inte vaxat benen hade brallorna inte varit mot skinnet för jeeeflar sicket rys!!

Som bonus fick vi se Fredrik Reinfeldt lyfta mot taket bredvid delar av tyska regeringen 🙂 underbar glädje! Å just nu bryr vi oss inte längre om att Tobias Sana fick premiärnerver vid helt fel tillfälle 🙂

Dagsens tips: Netflix?
17/10 - om kopior som går fetbort.
6 comments Lägg till din
 1. Det roliga är att trots oavgjort så vann ett lag och ett förlorade! (och det var bara att titta på Merkel och Reinfeldt för att veta vilket)

  För övrigt tyckte jag att det var kul att de såg matchen tillsammans! Och vid olika tillfällen såg jag bägge jubla.

  Kul att ett lag som redan på förväg har förlorat, frågan var ju bara hur stor förlusten skulle bli, reser sig och hämtar in fyra måls underläge! Starkt! Det är inte var dag man ser Tyskland slå långbollar för att bli av med bollen från målonrådet!

  1. Det var en alldeles fantastisk upphämtning och visst känns den som en seger!

   Där ser man; även ett storlag kan förlora hemma, på sin nationalarena 🙂

 2. Man KAN se det som att Tyskland förlorade genom att spela oavgjort mot Sverige, liksom att man kan se det som om Sverige vann… men faktum är väl att båda vann/förlorade genom att spela 4-4 dvs oavgjort?

  1. Nämen sådär kan man inte räkna! Tyskland hade 3 säkra poäng och Sverige tveklöst 0, så eftersom båda fick 1 poäng var förlorade tyskarna 2 poäng och vi vann 1!

   Göran Hägglund twittrade innan matchen började att allt bättre än 13-0 till Tyskland var en seger för Sverige. Halvvägs in i matchen hade han ändrat sig till ”allt bättre än 130-0” är en seger. Sen ändrade han sig igen 🙂 fyra gånger.

 3. Ha, ha, ha, heja Göran! Kul att han är engagerad men kanske skulle han hålla sig till sitt departement?…och göra något för att förbättra separationsvillkoren för långvariga sambos, vid separation? Det är kört för mig men det finns ju andra som kanske kan räddas! eller… äh, han tycker väl att man får skylla sig själv om man inte stått och ljugit för en präst!

  Hmmm, där gick det från skratt och heja till suraste depp på några sekunder/rader, sorry!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *