23/10 – om abortmotstånd.

23/10 - om att likställas med en kvinna.
24/10 - om heeelt sjuka infallsvinklar och en opåläst presidentkandidat.

Vissa saker i livet brinner jag för. T ex tycker jag det är skitviktigt att handla rättvisemärkt eller närproducerat och ekologiskt. Vissa andra saker i livet blir jag alldeles kallsvettig på. T ex kan jag inte förstå hur så många av världens västländer hyser ett rent vidrig inställning till abort? Rätt till liv, hävdas det. Vems rätt? undrar jag.

Eftersom det är helt okej att döda i syfte att skydda sina intressen (läs: dödstraff, kriga i mellanöstern o dyl) är det ju inte själva respekten för liv som ligger bakom? Kan det vara så – och nu tänker jag la innanför alla boxar – att det helt enkelt handlar om det ostyrbara faktum att en kvinna har huvudansvaret för beslutet som gör att så många hög(er)religiösa tosspellar sätter sig på tvären – för det är mig veterligen alltid religionen som bär orsaksskuld, oavsett trossamfund?

23/10 - om att likställas med en kvinna.
24/10 - om heeelt sjuka infallsvinklar och en opåläst presidentkandidat.
10 comments Lägg till din
 1. Jag förstår din upprördhet på alla sätt och vis! Men undrar varifrån detta utbrott över det kom idag?

 2. BRA rutet, kunde inte gjort det bättre själv! Perfekt funna argument också… varför var du inte där och röt dem? 🙂

  Dessvärre, bara, är det inte bara Pellar som är tossiga i denna fråga, det finns Pellor som är lika ologiskt galna, tyvärr!

  Jag skulle vilja kopiera och lägga ut på Facebook, om inte annat för att se om det finns någon med argument för abort som ens är tänkbara att läsa utan att kräkas…är det OK för dig?

   1. Jag har minst en. Men hon är typ kristen amerikansk höger… Det finns antal ämnen som jag skippar för att vi ska kunna fortsätta vara iaf bekanta. Enda gången vi pratat politik var när Bush valdes efter det där debaklet i Florida då hela världen stod frågande till om USA var en demokrati. Jag valde att backa där och där någonstans blev vi mindre nära vänner. Det är tragiskt när någon man tycker väldigt mycket om och som har betytt väldigt mycket för en visar sig ha värderingar som man har svårt att förstå.

    (Sen är det maken till min värdmamma när jag var i USA, han brukar tydligen typ börja med att berätta för deras utbytesstudenter att ”Nej, vi är visserligen amerikaner, men vi är INTE republikaner!”)

 3. Tror din tanke är helt rätt. Grunden ligger nog där även om ingen skulle erkänna det.

  Rätt till liv gäller bara i vissa lägen och absolut tänker man inte alls på den kvinna eller unga tjej som bär på barnet. Ett människa som redan finns?! Nä jag är för abort. Emot för egen del men för det fria valet.

  1. Jag är absolut för abort, och önskar att diskussionen ska handla om NÄR och HUR SENT in i graviditeten istället för en rent rabiat skrämselpropaganda och ilsket motstånd. Att foster inte ska aborternas som preventivmedel är naturligtvis inget jag förespråkar (och i ärlighetens namn är ju inte en graviditet det värsta som kan hända efter oskyddat sex), men med information och sund debatt kan vi förhoppningsvis hjälpa till att minska antalet aborter?

 4. Nu är det gjort, ett gilla kom bums, hon måste läsa som en dator! 🙂 Inlägg på eftermiddan går ibland ganska osedda förbi…men det finns där, inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *