29/10 – om att irritera sig på oviktigheter.

28/10 - om tjohej i poolen!
30/10 - om prisa Fröken Ur, här kommer tidsåterbäringen!

Kärt barn har många namn: i-landsproblem är väl ett av de mest frekventa… men visst är det märkligt att teknik kan vara sån källa till glädje, eller irritation?!

Just nu retar jag mig på att Podcast-appen i min mobil inte beter sig som man kan begära. Av någon anledning* fick Apple för sig att plocka bort podcastfunktionen ur musikspelaren och en tidigare jäddra bra funktion är numera bara £∞€%#!/©[§$ :(

Exempel på stora missar är att spelaren oftast inte minns vilket avsnitt jag lyssnar på och dubbelklick på hemknappen (som öppnar musikspelaren) inte längre per automatik tar mig till senast spelade podcast, prenumerationer och lyssnade avsnitt synkas inte tillfredsställande via iTunes – att hoppas det ska funka via iCloud är därför till att se efter rosa elefanter – och redan lyssnade avsnitt visas efter synk med datorn som ospelade. Att spelade avsnitt plötsligt dyker upp som ospelade är oerhört irriterande när det gäller ex Spanarna i P1, Språket och På minuten (som döps efter datum enbart) medan det är hanterbart på ex P3 Dokumentär, P1 Dokumentär och Filosofiska rummet (eftersom de har rubrik efter ämne). Det är gifvetvis enklare att minnas ämnen än datum…

Jag utgår från att de rättar till eländet förr eller senare, men tills dess fortsätter jag reta mig på att Apple tagit bort glädjen (och smidigheten) från mitt podcastlyssnande. Blä!


  edit:
  Till appens försvar då ska sägas att den är inte enbart av ondo. Det går att göra fler individuella inställningar än i musikspelaren: t ex en insomningstimer som kan sättas till antigen bestämd tid eller ”när avsnittet är slut”. Jag kan också välja om avsnitten av ett visst program ska visas med äldsta eller nyaste först, samt om de ska spelas i stigande eller fallande ordning. Dessutom har dom till ”snabbspola 30 sekunder framåt” nu lagt en ”spola 10 sekunder bakåt”. NÅT bra iaf 🙂


* en lågoddsgissning är att de planerar lägga in betalversioner för prenumerationer?

28/10 - om tjohej i poolen!
30/10 - om prisa Fröken Ur, här kommer tidsåterbäringen!
6 comments Lägg till din
 1. Det låter som om du har det nu ungefär såsom jag alltid haft det 😀 gäller att komma ihåg vilken sekund man var på när appen kraschar 😀

  1. Till pucko-appens försvar sa sägas att om du bara kan leta dig in i rätt programbibliotek så är program som är påbörjade för lyssning markerade med en halv cirkel istället för de helt olyssnande som är markerade med en hel… men det bygger alltså på att du bara har ett halvlyssnat program, och att du inte av misstag råkat börja lyssna på ”fel” avsnitt :/

   En bra sak som jag glömde ta upp i inlägget är att jag kan göra fler individuella inställningar: t ex lyssningshastighet, och insomningstimer som kan sättas till antigen tid eller ”när avsnittet är slut”. Jag kan också välja om avsnitten av ett visst program ska visas med äldsta eller nyaste först, samt om programmen ska spelas i stigande eller fallande ordning. NÅT bra iaf 🙂

  1. För mig som alltid gillat ”pratradio” så passar podcast perfekt! Jag kan lyssna på mina radioprogram när jag vill! Men det är väl som med ljudböcker: antingen gillar man eller så gillar man inte alls?

   1. Jag tror snarare bara att jag inte riktigt förstått vidden och möjligheterna av podcasts snarare än att jag inte tycker att det som finns är ”bra”. Men jag är lite efter ibland, så det kan ju vara så att jag fastnar senare.

    1. Äh låt det vara! Det tar massa tid och ork och med den nya appen nu dessutom energi. Fast å andra sidan kanske den funkar bättre för den som aldrig upplevt det gamla ”braiga” sättet att lyssna på podcasts? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *