30/10 – om prisa Fröken Ur, här kommer tidsåterbäringen!

29/10 - om att irritera sig på oviktigheter.
31/10 - om ogjort jobb.

Lika jobbigt som det är på våren, lika tacksamt är det nu på hösten. Tidsomställningen alltså.

I söndags hade vi t ex tid att både nästan försova oss och snabbt fixa extra present när plötsligt inte bara EmmaLi utan också Milla var bjuden på fyraårskalas!

Jag är lite kluven till det där med sommar- och vintertid, men det är trots allt ganska skönt att slippa kolmörker fram till frukost i november. Däremot tycker jag det är skitjobbigt när vi ska ställa fram klockan i vår… men man kan ju inte bara få; måste väl ge också. Och jag ger i tid. Tid jag inte trodde jag hade?! 🙂

29/10 - om att irritera sig på oviktigheter.
31/10 - om ogjort jobb.
15 comments Lägg till din
  1. Men kära hjärtanes?! Det där får ni ju vänja dom av med!? Våra väluppfostrade barn sover till halv åtta (Milla) och till halv nio (EmmaLi) nu nya tiden – om det inte är en ledig dag, då vaknar de något tidigare 🙂

   1. våra måste ju upp halv sju annars hinner vi inte till frukosten på skolan som serveras halv åtta :-s men sedan i måndags så vaknar de ju på tok för tidigt! Om A sover hos oss är det lättare för han verkar typ vakna, konstatera att vi sover och somna om men V går ju upp och sätter på tv-n och gör sig en macka… sedan är han toktrött på kvällen istället… A har inte heller helt klarat sig utan middagssömn denna vecka (pga tidiga morgnar) så det har varit lite kaos på dagis också… idag ska han få sova en liten stund.

    1. Under rubriken ”grönare gräs hos andra” kan jag inte låta bli att tycka det låter väldigt najs med frukost på förskolan… 🙂 och under rubrik ”pepp-talk” tröstar jag tidiga mornar med att ni är hemma innan det är mörk (iaf i några veckor till)!

      1. Beroende på väderlek – idag var det mörkt kl fyra i Ullared – är det kanske ljust när ni är hemma i några veckor till iaf 🙂

  2. Det ska bli skönt när barnet är omprogrammerat! Inte kul att väckas en kvart innan klockan ringer!

   Igår somnades det i vettig tid trots att han stal sig till en powernap vid femtiden…

    1. Jag klagar inte på att han normalt måste väckas på vardagsmornar och faktiskt oftast sover lite längre på lediga dagar. Och att vara halvt omställd på två dagar är godkänt! Idag sov han till efter min klocka ringde!

     (jag går upp 06 på vardagar, maken en kvart senare och M väcks halv sju och hälls i kläderna om han inte vaknat av sig själv. Senast sju ska han vara på förskolan för att få äta frukost där)

     Ja, frukost på förskolan är skönt!

      1. Jag är ingen morgonmänniska, men ännu mindre kvällsmänniska… Efter tio på kvällen är jag inte tänkbar normalt!

  1. Oj så tidigt du skuttar ur sängen då! Nu med ”normaltid” (som det tydligen heter istället för ”vintertid” numera) är det väl ljust runt kl sex iaf?

   För egen del har jag ju ett tvärtomproblem: nu är det kolmörkt när jag ska hem från jobbet… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *