1/12 – om märkligt beteende på vägarna.

31/10 - om ogjort jobb.
2/11 - om en verkligt vidrig film.

På vägen hem ikväll slingrade sig ormen av bilar oändlig framför mig så jag släppte på gasen; så bråttom hade jag inte att fyra sekunder gjorde skillnad och att köra om femton-tjugo bilar var inget alternativ. Det fanns således gott om plats för omkörning av GSLen – och eftersom jag följde framförvarande bilars hastighet körde jag något under laglig dito – men det hindrade inte en stor suv att placera sig alldeles precis bakom mig (förutom i kurvorna, där hängde den inte med, men kom ikapp på raksträckorna). Vid varje raksträcka sänkte jag farten för att hen skulle dra förbi istället för att ligga tätt tätt men nädå, fåntratten låg kvar. Till slut fick jag nog, avskyr när folk inte håller avstånd, så vid ett ställe där det tydligt går bra att köra om släppte jag på gasen och blinkade snabbt höger. Det gjorde ingen nytta. Då bromsade jag fysiskt ner till typ snigelfart. Fortfarande fattade han inte. Jag blinkade igen samtidigt som jag bromsade (vi körde nu i 42 km/h på 80-väg) och efter en evighet körde han äntligen om – för att direkt och alldeles strax gifvetvis lägga sig i röven på sista bilen i bilkön som i sin tur låg precis i ändan på bilen framför som låg alldeles för nära bilen som… osv.

Alltså. Vad är det för fel på folk?! Jag försökte fånga eländet på bild men dels går det inte att fota samtidigt som man kör (om man inte släpper uppmärksamheten från väg/vägren å det gjorde jag inte) och dels ska man visst inte ha blixten på autoläge :p men kanske går det att utskilja rödljusen framför mig. Obs! Varje prick är en bil… de båda bakljusen smälter ihop på fotot…

20121101-235319.jpg
bilkö av idi**er

Jag är alldeles övertygad om att min puls var lägst på flera kilometers avstånd! Jag kom också på mig själv att elakt önska fram en polisbil efter varenda kurva: de hade gjort staten en förmögenhet på utställda böteslappar! – för visst finns det nån lag som säger att du måste hålla rätt avstånd i trafiken?!

31/10 - om ogjort jobb.
2/11 - om en verkligt vidrig film.
2 comments Lägg till din
  1. Klantar, jag såg så många läskiga filmer om sånt här bland annat när jag tog körkort! .. Att man inte fattar att om en bil bromsar hastigt så blir de ju bara en endaste katastrof? Jag lärde mej att tresekunders regeln eller typ på 90 väg håller man 90 meters avstånd osv.. Men det har säkert alla lärt sig men vissa glömt.. Kraam

    1. Men eller hur!!? Jag försöker också använda mig av tre-sekundersregeln, eller så räknar jag snöstolpar. En sak är iaf säker: kan jag läsa var bilen framför är köpt (står ju ofta på regskylten) ligger jag för nära… chaufförerna på bilden här ovanför kunde nog tusan läsa när bilen framför var påställd t o m (står på originalregskylt längst upp till höger)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *