13/11 – om mer religiös nosning.

12/11 - om ett pensionärshem?!
15/11 - om SD och rasism.

Samma dag som USA röstade fram ny (eg. samma) president röstades det om lite andra prylar runt om i USA. De två största förändringarna är att några delstater nu godkänner äktenskap mellan samkönade [äntligen!], och i Colorado är marijuana efter folkomröstning legaliserat enligt lag [blåsta amerikaner]. För att göra sig lustig över detta har en tokig men rolig översättning av en vers ur Gamla Testamentet cirkulerat på bland annat Facebook. Och plötsligt fattar jag grejen!

  if a man lays with another man, he must be stoned
  3:e Mosebok 20:13:
12/11 - om ett pensionärshem?!
15/11 - om SD och rasism.
12 comments Lägg till din
 1. Fast det är vedervärdigt, inte stenad. Jag vet faktiskt inte ens om straffet för denna styggelse är stening?

  Fast kul var det!

  1. Dom kanske inte är så noga? Det korrekta straffet är nog annars ”förvisning” och/eller ”förbannelse”, men jag kan minnas fel?

 2. Jag som en gång tyckte att det var en sund stat – när jag bodde där… men ack så fel…. *skäms*

  1. Märkligt det där: jag har så himla svårt för droger av alla de slag men för många amerikaner skulle det väl vara helt otänkbart att dricka sig berusad en fgng i veckan? Och after work på puben är väl bara för poliser – i tv och på film 😉

 3. Hittills har jag ju mest stött på folk från andra kulturer, åt sydost till, i mitt jobb. Men en sak är gemensam för alla: nämligen att vi svenskar tänker väldigt annorlunda om det mesta.
  De största skillnader jag har märkt är
  1) Vi är hysteriska med tider och klockslag.
  2) Personnummer är de allra viktigaste siffrorna. Utan ett sånt fungerar det inte att bo här.
  3) Vi vänder oss till myndigheter och andra utomstående auktoriteter så fort vi får problem.
  4) Vi litar på att myndighetspersoner inte är korrumperade.
  5) Vi säger inte att vi kan ett annat språk om vi inte är så himla duktiga på det att vi näst intill är infödda.

  Tack och lov har jag lärt mig av en utomstående auktoritet på området att jag har uppfattat det hela helt vetenskapligt rätt. Han gick så långt att han skilde ut Sverige som väldigt speciellt, och då räknade han med hela övriga världen. Det är alltså vi som är annorlunda, inte de andra.

 4. Först läste jag bara det kursiva innan jag läste hela inlägget och tänkte, vad handlar då detta om? Sen läste jag hela inlägget och det kursiva igen. Efter läste jag det en tredje gång och poletten trillade ner! Stoned… Ha ha, Ullrika – du gjorde denna dags (eller eg gårdags) skratt!

  Kram till dig, fina cybervän. Förresten. Funderar på att ge vissa intresserade lösen till gamla bloggen, bara för att liksom kunna vara lite nostalgisk och vem vet. Kanske hänger jag ut mina barn där även fortsättningsvis. Fast med låsta dörrar så att säga. Är du på?

  1. Hehe! Ordvitsarnas landsdel bor jag ju i vettula! 🙂

   Ang skyddat ”gammalt”? Om jag är på? Sover björnen i skogen? ATT jag är!! Ro hit med lösen så fort du funderar klart; jag är idel ögon darling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *