18/11 – om ett ogiltigt simborgarmärke.

17/11 - om fototillägg.
19/11 - om hurra för min mamma idag!

På simlektionen idag simmade lilla nyblivna femåringen sammanlagt mer än 200 meter (i delsträckor) med vardera bland annat i svep 50 meter ryggsim, crawl och bröstsim. Eller alltså. Ryggsimmet går ju riktigt bra, armarna är raka och benen sparkar på! Crawlen funkar okej, hon har dock svårt att få till armar och ben parallellt – det blir antingen jättebra armar med cykelsparkar eller grymma kickar med lite veka armar. Bröstsimmet… tja… ;p under vattnet tar hon sig fram hjälpligt men när hon ska upp å hämta luft blir det bomstopp och trampa vatten. När Mattias försökte peppa blev han blängd på, ”men jag kan inte!” hojtade besvikna simmerskan och det kan vi egentligen säga emot för ibland får hon till riktigt bra grodsim med fina armar men allt som oftast blir det ingen fart framåt alls. Tyvärr. Hon kan rörelserna på land men får inte till det med kraft i vattnet. Fjärilssim (”masken”) går finfint i korta sträckor! Tyvärr hämtar hon luft åt ”fel” håll, dvs vinklar kroppen vertikalt istället för horisontellt, men det kanske är skitsamma? Det är ju så hon kommer hämta luft i både fjärils- och bröstsim när hon blir äldre 🙂

Dyket från höga kanten ner i bassängen går okej. Simfröken är inte helt nöjd, och jag förstår henne 😉 men vet inte riktigt vad som behöver till för att det ska bli godkänt?

Det blir en termin till i samma grupp (antar jag?) och hade Mattias å jag fått välja hade vi pausat en eller två terminer, men… det är inte vi som bestämmer utan femåringen och hon vill apsilut fortsätta simma 🙂 så, då får det väl bli så så får vi pussla med jobbschema (och tigga hjälp med Millapassning)!

17/11 - om fototillägg.
19/11 - om hurra för min mamma idag!
8 comments Lägg till din
 1. Hon simmar 200 meter ryggsim utan problem om ni bara tar er tid att simma intill 😉

  Inte då, i mina ögon är hon godkänd att hoppa upp till Hajen bara vi får till dyket och en snygg sträcka 50 meter crawl, i hajen kanske det blir 2 terminer dock. Ni FÅR såklart stanna i fisken om ni vill och känner det och vill ge bröstsimmet en extra chans.

  I dyket så vill jag se lite mer ”frånskjut” och lite mindre ”ramla i framåt” och med det kommer också en lite mer sträckning i kroppen, hon måste dock inte klara från hög kant men det är ju det enda vi har att tillgå i vår bassäng.

  Tips från coachen om landträning av bröstsimsben, håll er handflata mot hennes fotsula och ge lite motstånd när hon tränar så hon får in att hon måste trycka ifrån.

  1. Men tror du verkligen hon skulle orka 200 meter? Det känns som att hon tar ut sig nåt alldeles oerhört på bara femtio meter… å andra sidan… du menar att Mattias (eller jag) ska orka simma 200 meter bredvid?! Hehe… det kan nog blir DÄR proppen hamnar 😀

   Jag är lite osäker på crawlen: hur mycket luft ”får” hon hämta? Jag menar, ibland ligger hon ju kvar på rygg och simmar flera meter – är det okej för att vara ”godkänt”? Om det är så att det kommer upp barn som vi känner til Fisk-gruppen så stannar vi gärna där bara för den sakens skull, men om du tror att hon utvecklas bättre som Haj (och vi kan garantera få dig som fröken) så flyttar vi såklart upp. In Marina we trust!

   Det luriga med dyket är att hon gärna liksom hoppar rakt ner, eller gör ett fenomenalt magplask, och jag minns med fasa mina egna tappra försök på simstadion (som åtta-nio-tioåring?!) med att dyka från kanten ner i bassängen och det gick aldrig bra. Vill därför inte ”skrämma” henne med några alltför brutala magplask – det kan ju göra jäklans ont. När vi var på Håsten och simmade i fredags fick hon testa att dyka ner och sen börja crawla direkt och det gick faktiskt riktigt bra, men där är ju vattenytan också parallell med kanten…

   Vi övar faktiskt bensim i soffan med motstånd, och då trycker hon ifrån riktigt bra (och vinklar snyggt!) men så fort hon kommer i vattnet blir det inte samma schvung i sparkarna. Kanske kan hon få simma lite mer med bara ben (och platta eller såndär flytkorv under magen? Armarna kan hon också på land – gräver en fin liten grop och har t o m börjat lära sig pausa – men som med det mesta i livet är teori en sak, praktik en heeelt annan!

   Krams och TACK för alla råd och konkreta tips!

   1. På telefon; kan utveckla mer IRL 😉 det som händer när hon ska simma bröstsim i vattnet är ju att hon ska hålla sig flytande samtidigt 😉 yteerligare en sak man kan göra är att köra bröstsimsben på rygg, det är samma rörelse men mer trygghet iom att näsan är fri 🙂

    Jag tror hon klarar Hajen, handlar ju om huruvida ni vill jobba med att befästa kunskap eller utmana henne med ny.

    Ang crawl, vi godkänner 123 på rygg och enstaka stopp med flyt för att tex hosta eller hämta andan.

    Påminn nästa gång vi simmar ihop så kan hon låna våtdräkten så slipper ni oroas över magplask.

    1. På rygg har vi inte testat; bra tips!

     Frågan är om hon kan ta in så mycket mer kunskap egentligen? Ni lär väl inte ut ”fler” tekniker i Hajen än i Fisken utan det handlar bara om att simma längre sträckor? Fast å andra sidan… hon utvecklas ju allra bäst när hon får nåt rejält att bita i… åååh så svårt!! Kanske ska vara en liten Haj av henne då? Om du tror hon fixar? Vi kan ju peppa henne allan några dar å se hur hon ”svarar på det”?

     Tror hon fick ett rejält ansiktsplask en gång å nån våtdräkt som skyddar mot sånt har du inte väl *hoppas men ser nåt riktigt märkligt framför mig* 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *