25/11 – om bedrövligt grått.

24/11 - om Black Friday vs "köpfri dag".
26/11 - om hamstrar in da haus.

Helt seriöst tror jag solen gått upp en endaste gång på västkusten denna månaden? – det var i fredags. Idag regnar det dessutom men va fasen spelar det för skillnad iofs. Grått och torrt eller grått och blött är likförbaskat grått.

Båda döttrarna är i skrivande stund på femårskalas utan föräldrar, maken tankar/tvättar bilen och jag försöker rensa köksskåp. ”Försöker” skriver jag, har nämligen inte lyckats särskilt bra…

Det är vädrets fel att inget blir roligt. Så är det bara.  edit 16:48

Jajemen. Det grå eländet fortsätter. På väg till EmmaLis simlektion hann vi (som tur var) bara hundrafemtio meter hemifrån innan maken tjuter till: bromsarna tar inte! Förutom hur jäkla obehagligt det känns att sitta i en automatväxlad bil utan bromsar är det nu det känns korkat att ha elektrisk handbroms – vet inte ens om det går att dra en sån handbroms i farten?

Vi backade bilen manuellt på plats på gatan (vågade/kunde inte backa nerför vår branta garagenerfart) i isbitsregnet och nu sitter jag här framför google och grinar. Vad är fel?! Varför? Vad är det med de hedbertska bilarna?!! Och framför allt; hur ska vi kunna ta oss till verkstad?

Fan.


  edit igen strax efter

Efter att ha konsulterat några biltekniska vänner tror vi nu att det, om vi har tur, är nåt så enkelt som en trasig slang (därav det pysande ljudet från bromspedalen). Om vi har otur är det vakuumpumpen, men vår Volvoguru Per tror iaf inte att det är något farligt. Dvs, det går att bromsa bilen manuellt, utan servo.

Hörde du? Oj! Jisses sicken sten som just sjönk från mitt hjärta!


24/11 - om Black Friday vs "köpfri dag".
26/11 - om hamstrar in da haus.
8 comments Lägg till din
 1. saknade er massor! ska till huvudstaden i veckan så hinner inte simma en extra gång då – å andra sidan, bestämmer ni er för att stanna i fisken så spelar det ju inte så stor roll 🙂 då har vi ju en termin till på oss att få till ett mer regelrätt dyk 🙂

  1. Vi blev så jäkla ledsna allihopa (mest Millan hon tjöt från baksätet så vi höll på att få krupp). Blir tajt att få till ett eget sim för oss också 🙁 Men vi bestämmer oss för att lita på ditt omdöme ang Fisk eller Haj. Tror du att hon fixar Hajen så flyttar vi gärna: det har ju visat sig att utmaningar funkar som bästa framgångsreceptet för Emmi!

 2. och gällande grått – så ja, grått, men det blev väldigt mysigt när jag adventspyntade idag! Ska mota all julångest över allt jag vill göra som jag inte hinner när jag jobbar heltid så 😉 Kan det nog bli en trevlig december ändå!

  1. Väntar gärna med adventspynt så länge som möjligt, däremot har vi gärna kvar det länge efteråt för att hålla kvar julkänslan! Vi jobbar ju så mycket under själva julhelgen (fast i år är vi faktiskt lediga både dan före och dan efter julafton!) och i vårt fall rör det sig inte om så mycket pynt i vilket fall 🙂

 3. Vi hoppas på trasig slang så det är lätt att fixa. Iofs hade man ju hoppats på att de aldrig hänt men nu när det har det så hoppas vi på det billigaste felet!
  Tur att han kände det så tidigt så att ni inte kommit ut på motorvägen eller så……hade ju inte varit så kul att få panik där! Men trist att ni inte kom till simningen. Vad jag hör från min kära kollega så är hon en duktig liten fisk 🙂

  Hälsa hem till alla dina nosar! Krams

  1. Precis så försökte vi tänka! TACK för pepp!! Å ja… du skulle hört Mattias panik i rösten när bromsarna plötsligt inte tog vid refugen utanför Arkeryds hus (trevägskorsningen mot Ringvägen), jag hann ju aldrig bli rädd för vi kör ju aldrig fort i villakvarter, men… herregud vilken skräck om det plötsligt blivit ”bromslöst” i en helt annan situation!!?

   Hon är ganska duktig lilla Maali <3 🙂 extra skittrist då att vi nu missat två lektioner på tre veckor. Och med tanke på att simfröken skrivit positiva statusuppdateringar på FB bara de två tillfällen vi missat så känns det som att vi missat verkligt viktiga tillfällen 🙁 jaaa, det är såklart säkert en slump! men.. det känns ju tristsomfan i vilket fall 🙁

   Krams tillbaka och hälsa bildoktorn att han var guld värd här hos oss idag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *