5/11 – om oliiidligt spännande.

4/11 - om uppladdning inför EmmaLis femårskalas!
6/11 - om en ny värld som är på väg att öppna sig!

Florida kommer avgöra imorgon. Igen. Det är jag säker på. Men jag hoppas nåt HELT annat!

ps. Är det alla pensionärer i Miami som gör den staten så avgörande? Jag menar, korkade amerikaner i all ära men GAMLA korkade amerikaner måste ju vara snäppet värre?!

4/11 - om uppladdning inför EmmaLis femårskalas!
6/11 - om en ny värld som är på väg att öppna sig!
10 comments Lägg till din
  1. Det värsta är att vi inte ens kan säga: skyll er själva! för vi berörs så mycket även här i Sverige. Till exempel kommer vi få nya flyktingströmmar av människor vars liv lagts i spillror av en ny krigarpresident.

 1. Fast imorgon väl?

  Florida är väl sex timmar efter oss och valdag 6/11? Eller är jag helt fel ute?

  De första vallokalerna öppnar väl runt lunch vår tid imorgon?

  1. Jag trodde ärligt det var tisdag idag! Läser hos en amerikansk vän på blogg o Instagram å blandade pinsamt ihop tidszonerna 🙂

   Rättat till nu! Tack för hjälpen!

   1. Pust, jag blev lite nervös där ett tag på hur fel ute jag var! (Du ser hur stort förtroende jag har för dig)

    Tyvärr inte bara pensionärer! Du glömmer den kristna högern, de är inte dominerande i sydöst, men de är tillräckligt många att det påverkar om de orkar rösta! Plus då idiotiska vallagar som gör det svårare för vissa grupper att rösta än andra och tyvärr är det grupper som kanske troligare röstar på en demokrat.

    Sen är det så att en republikan från nordöst kan vara mindre ”konservativ” i brist på bättre ord än en demokrat från djupaste söder. Det beror på vilka frågor just den politikern och hens väljare fokuserar på.

    Skulle kunna fortsätta länge att gå på om USAs sätt att välja president! Förmodligen världens mest demokratiska när det instiftades, men fullständigt förlegat idag och jag är beredd att ifrågasätta om USA verkligen är en demokrati dom det definieras idag.

    1. Den kristna högern är mitt absoluta hatobjekt. För mig är de värre än alla ortodoxa judar och hatiska araber tillsammans, mest för att de inte har någon smärtsam historia att ”skylla på” men också för att de ligger närmare mig själv på alla plan (och det är lättare att hata sina egna som förrädare än att döma dem jag inte känner eller förstår). Den kristna högern är självisk, fundamentalistisk, korkad, trångsynt och elak, de gömmer sig bakom Bibeln som ett barn bakom mamma – med det inte menat att barnet gör fel – och de har så många värderingar långt under något jag kan förstå eller känna respekt för.

     Ja de där valreglerna är så märkliga. Lustigt är att jag för inte så länge sen diskuterade i just dina termer: frågan är om det inte är bättre att styras av en uttalad diktatur än av ett land som ganska felaktigt kallar sig demokrati (och ett land för ”dom fria”), ang att Kina tar mer och mer ekonomisk makt i världen…

     Ang republikaner så… tja, av pest å kolera så är kanske Romney inte det värsta som kan drabba världen 🙂 ändock, han är fel fel fel och då är hans motståndare ändå en politiker så långt ut på högerkanten att vi inte ens har en motsvarighet i Sverige :p

     ps. Oj nu dog jag lite. Du får inte lita på mig så… medan jag å ena sidan såklart blir jätteglad för det är mycket snällt av dig att skriva så, så… äh, du vet! 🙂

     1. Mitt största problem med republikaner är abortmotstånd!

      Men tänk själv i en tid då de flesta länder styrdes av kungar som ärvde sin makt så beslutades om en konstitution där alla (fria) män fick rösta fram människor de litade på som åkte till huvudstaden och valde en president! Med den tidens möjligheter kunde det inte bli mer demokratiskt!

      1. Abortmotståndet är en anledning, det rent rabiata oförståndet inför homosexualitet en annan, men det finns många fler. Tyvärr.

       Jodå, visst var det det närmsta demokrati man kunde komma DÅ! 🙂 Idag är det inte bara antikt utan också märkligt: att en president kan bli utsedd trots att hen inte har fått FLEST antal röster (i hela landet). Frågan är om de ens diskuterar att ändra systemet? Jag hänger inte alls med i den debatten!

  1. Jaaa!! Jag har lite ont i magen… och är ledsen att jag måste gå å lägga mig för jag tycker de har en så bra valvaka på ettan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *