Dagsens tips: lev nu!

19/11 - om hurra för min mamma idag!
21/11 - om en mycket motvillig aktivitet.

Bakåtsträvare lever ett gråare liv. Det hävdar jag med bestämdhet!

När du har tjugo minuter över, ta dig tid att lyssna på det här. Micke Gunnarsson är nu min nye guru och jag blir så glad över att världen har mänskor som honom. Att han presenterar sig som ”har alltid jobbat med barn” ska inte skrämma för han säger också ”har alltid jobbat med sociala medier och entrepenörskap”. Dvs. Det här berör ALLA! Och det är grymt viktigt att försöka tänka som han gör:


”Så som nu har det aldrig varit och så som nu kommer det aldrig mer att bli”.

Så jäkla klokt!

ps. jag kan ofta inte se mina nosade youtubeklipp via mobilen så försäkerhets skull skickar jag direktlänk också 🙂

19/11 - om hurra för min mamma idag!
21/11 - om en mycket motvillig aktivitet.
6 comments Lägg till din
  1. Visst är den fantastisk!! Jag satt alldeles klistrad! Jag blev så stolt också när han i slutet tog fram ”mitt” argument; att vi aldrig aldrig får underskatta barnens kompetens!

   ps. Ska förresten levla upp det där argumentet till; ”underskatta aldrig en människas kompetens”!

 1. Visst var det mycket som han sa som var bra men det är ju lite skillnad på att vara vuxen och barn. Tänker då på att vi ska kunna lite på våra barn, visst, men ibland så måste man kanske ha dörren öppen till barnens rum… Att alltid låta den vara stängd och säga att jag litar på mina barn kanske inte funkar jämt…
  Att förstöra tre veckors planering för ett spel är inte bra, visst, men hur många gånger har man inte fått höra att de är mitt uppe i ett viktigt spel när maten är klar. Spelar ingen roll när man kommer och vill ha deras uppmärksamhet egentligen. Jag underskattar inte barnens kompetens men underskatta inte föräldrarnas heller… Jag kanske hörde ”andra saker” än det Micke ville förmedla, tonårsförälder som man är./Häls. Ellenor, önskar dig en fin dag.

  1. först: Välkommen till nosarna! Så skojigt med nytillkomna läsare!

   sen: Jag har ju fortfarande en bit kvar på den underbara vägen mot tonårsförälder så mina perspektiv ligger på ett annat plan, men, jag inte heller tolkade hans ord riktigt så som du gjorde tror jag. T ex sa han inte att vi alltid ska låta dörren vara stängd, eller att vi föräldrar alltid ska låta våra barn spela klart. Det måste gå att hitta en medelväg? Genom att t ex alltid äta på en bestämd tid så slipper alla keliga diskussioner och tjafs. Och genom att visa våra barn att vi vågar låta dem ha dörren stängd kanske de också vågar låta den vara öppen?

   Det jag tar till mig mest från den är speedföreläsningen är 1) det går inte att kämpa emot utvecklingen och 2) kommunikation räddar många relationer. Och ang kompetens så kan du i kommentaren till Marina här ovanför se att jag faktiskt föregick din tanke där 😉

   Önskar dig en härlig kväll!

 2. Roligt att läsa din kommentar efter min…
  Vad det så Micke sa eller var det undermeningar…kommer inte ihåg.
  Nu är dem så stora att dörren brukar vara stängd och den får vara stängd. (Öppen eller stängd? Vill man gör något mer ”opassande” så görs det när dörren är stängd förstås.) De lägger ner mycket tid framför datorn på gott och ont, det är nästan det värsta, tiden.
  Bestämda mattider går som sagt inte, när det gäller spel kan de infalla när-som-helst. Hitta en medelväg är svårt, ja det skulle i så fall vara att ”var och en fixar mat år sig själva”… Man skulle nog kunna säga att man gett upp lite…
  Men men, det är så det är, man får vara glad att det inte är ”värre” och att man inte vet allt… 😉
  Barn -och föräldrarelationen kunde dock ha varit bättre. /Kram

  1. Jag minns inte heller riktigt för det är svårt att dela på intryck och verkligt sagda ord i efterhand 🙂 däremot är jag alldeles säker på att ni löser det helt perfekt hos er! Helt konfliktfritt går det nog inte att få det, så att hålla friktionen så skonsam som möjligt är nog smart?

   Glada hälsningar och kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *