1/12 – om nytt men tomt i nosarna.

29/11 - om noll tolerans.
2/12 - om simskoleavslutning med oturlig final.

Häromdan renoverade jag lite i mina nosar (vilket bl a resulterade i ny bakgrund; fotot på eLi i övre vänstra hörnet) men här gapar lika tomt på inlägg som på kommentarer de senaste dagarna. Antar att adventsstressen tagit över – förutom hos oss då som tar det med ro att vi inte fått upp en endaste stake trots att 1:a advent är imorgon – och att jag behöver vara lite mer aktiv bland bloggkamraterna själv för att få upp responsen hos mig. Besöksantalet är dock konstant och är skojigt att se ni hittar hit: om än vore skojigare att få ett hej eller ett ”hallå där nu börjar vi tröttna på dina kassa mobilfoton det är nog dags att du köper dig en bättre kamera!” för isf måste jag ju nästan på direkten ta ett beslut om det ska bli en ny crop-kamera såsom ex Canon EOS 7D alt 60D eller en fullframe:are som 5D Mark II eller nyheten 6D. Begagnat finns ju en del att få tag på av de tre första, men fördelen med nya 6D är att den förutom inbyggd wifi där det finns möjlighet att direktskicka foton till mobilen (via en app om jag förstod det rätt?) också accepterar även mesgluggar (dvs billigare objektiv).

Drömma kan man. Men även om jag haft alla pengar som krävdes i näven redan idag hade jag ändå inte kunnat bestämma mig för vilken jag hade velat ha: en snabb cropkamera (EOS 7D) eller en långsammare fullsensorkamera (som alldeles nya 6D).

På vägen till GSLen idag – som hämtades från Volvo – promenerade jag de 3 km med mobilen som sällskap (podradio och kamera i ett) och på vägen hem åkte jag om Lassabacka för att se om någon i elektronikbutikerna där kunde hjälpa mig reda ut frågetecknen kring kamerorna. Men nä. Jag förstod av säljarens (på Davids) tomma blick att han knappt visste vad jag pratade om…

Strax kalas hos svärfar!
Tjenixen!

29/11 - om noll tolerans.
2/12 - om simskoleavslutning med oturlig final.
10 comments Lägg till din
 1. Jag är ganska säker på att det är facebook som upptar tiden. Snabbare…

  Även där märker jag att de som inte själva är aktiva och klickar på gilla eller kommenterar hos andra, inte heller får några kommentarer. Det gäller att både ge och ta.

  Om jag inte hade några stycken som ständigt tjatar på mig att blogga, så skulle jag kanske lägga av så sakteliga. De flesta finns ju ändå på fejan!

  1. Jag hänger mindre på fejan å mer på Twitter å Instagram iofs, men det är la samma sak? 🙂

   Det är ingen som tjatar på mig alls att blogga så jag har ingen som helst ”press” (mer än från mig själv, typ) å det är skönt!

  1. Jag har slutat kommentera hos fler än jag slutat läsa, men dom jag inte får respons från ens i deras egen blogg har jag slutat besöka. Undrar varför man inte har en helt låst blogg då undrar jag? Om man ALDRIG nånsin svarar på någons kommentar menar jag?

 2. Jag har läst men inte orkat engagera mig speciellt. Det har varit en särdeles tung vecka. Att jag ens skrivit själv är för att det dels är som terapi att skriva av sig och dels ger tvingar mig att tänka på annat.
  Kram

  1. Nu får jag dåligt samvete för att jag inte uppdaterat mig hos dig (hinner knappt nåt känns det som)… är väl inget allvarligt som hänt?

   Ska besöka dig ikväll!
   KRAMAR!!

   1. Jo, tyvärr har det varit en del trista saker. Det har funnits tur i oturen i slutändan, men det är ändå tungt. 🙁
    KRAMAR!

 3. Om du vill ha nån att ventilera kameror med kan du snacka med min pappa 😉 varning dock för att det kan bli ett lååååångt samtal 😀 men han är lika nördig som du är 😀 Du får säkert också gärna låna/klämma på hans monsterkamera om du vill 🙂

  Min bloglovin har strulat så jag har inte fått mess om nya inlägg – förklarar min frånvaro från kommentarsfältet 😀

  1. Du är gullig du! Fast… problemet är att jag inte vill nån att älta med (det har jag redan liksom 🙂 utan att jag vill ha nån som kort stolpar för- och nackdelar med olika kameror. Jag tror jag väljer bort fullframe värstingmodellerna (beroende på vilken det är din pappa har) eftersom jag inte vill lägga 20′ på ett objektiv :/ Fördelen med den nya Canon-kameran är då att den är fullsensorkamera (dvs, den ”cropar” inte bilden som min och alla billigare varianter av systemkameror oavsett märke gör) men att jag ändå kan köra ”snålobjektiv” på den, dvs t ex ett sånt jag redan har. Dessutom har den inbyggt wifi och jag kan skicka bilder direkt till min mobil om jag vill 🙂 inget nån proffsfotograf frågar efter såklart, men jag är ju inte proffs… jag är förälder och bloggare 🙂

   Har saknat dig i nosarna så jag är glad att jag fått förklaring på varför!

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *