27/12 – om vad jag trodde skulle bli sista dagen hemma för den här gången…

26/12 - om en grann gran.
28.12 - om en sorglig googlehistorik.

…men när jag liksom för att få konfirmation körde Braun i örat visade han på nästan en grads förhöjd temp?! Snacka om att jag blev 1) förvånad och 2) ledsen. Det här betyder ju att jag inte är helt frisk än!?

I desperation ringde jag först 1177 (”ja du smittar, både eftersom du har feber men framför allt eftersom du hostar”…) och sen tjifen. Behövde ventilera lite. Nu får vi se hur det blir med jobb imorgon, vi skulle höras på morgonen. Håll gärna lite tummar för att jag kryar mig alldeles fantastiskt mycket under natten!

26/12 - om en grann gran.
28.12 - om en sorglig googlehistorik.
8 comments Lägg till din
 1. Jag var hemma i två veckor när jag hade influensan för sisådär tolv år sedan. Sen klarade jag mig till förra året och då var jag mycket mindre sjuk.

  Det tar tid och kraft och oavsett hur mycket du sätter dina kollegor på pottkanten så är det bättre för alla att du blir frisk än att du får bakslag och efterverkningar. Satsa på en feberfri dag hemma som för barnen! Det kommer ändå att vara jättetröttande första dagen!

  1. Klok som alltid!

   Febern är inte borta än så jag kunde inte jobba idag som jag hoppats på och räknat med 🙁 Det är ju helt otroligt att det kan ta sån tid? Och varför i helsefyr måste det komma under årets enda omöjliga tre veckor?!! I februari hade jag kunnat vara sjuk hela månaden utan att nån blivit drabbad 🙁

 2. Men det måste väl vara lite bättre nu för jag har ju tagit bort en liten del… eller hur det nu funkar? Slemhost en dag och näsdropp med kraftiga prositinslag ett par dagar men feber har jag bara lite av, så där så det blir varmt och skönt, men det gör inte ont nånstans!
  Du har inte sett mina tomtar i år än och det MÅSTE du göra så kryas så pass i alla fall innan du börjar jobbas!

  1. Måste jobba i helgen å innan dess hinner jag ju inte till dig 🙁 men du plockar väl inte bort tomtarna innan trettonhelgen? 🙂

   Krams!

 3. Sjukdom är inget man kan påverka! Det får ta den tid det tar att bli frisk.

  Och dåligt samvete för att sätta någon annan i klistret tycker jag inte du ska ha. I så fall hade jag gått under av dåligt samvete efter dryga året som mer
  eller mindre sjukskriven….

  Instämmer med Melkermamman, en feberfri dag hemma innan jobb!

  Vila och krya på er!

  Krams

  1. <3

   Jag är så överrumplad över hur dålig jag (och resten av familjen) blivit av en "enkel influensa"…

   Det är som du vet mycket lättare att vara förstående med andras situation än med sin egen vännen… 🙁 men… det dåliga samvetet i det här fallet hänger bara ihop med den olyckliga tidpunkten, i vanliga fall försöker jag tänka "hellre frisk än krasslig på jobbet" med tanke på hur lätt det är att smitta andra.

   Krams och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *