3/12 – om äntligen vitt i Halland också!

2/12 - om simskoleavslutning med oturlig final.
Dagsens tips: saker görs bäst i rätt ordning.

För resten av Sverige började vintern i förra veckan när det vita täcket då sänkte sig över landskapet. Hos oss började det i natt. Och även om vi bara pratar några centimeter hade det innan lunch ändå hunnit bli typ femton olyckor på några få mil E6… Alltså. Ärligt. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK!? ”Trafikolyckor pga hala vägbanor” skriver media. ”Trafikolyckor pga våghalsiga chaufförer” kontrar jag (och många med mig).

Jag har tre råd till dig som ska sätta dig bakom en ratt, oavsett väderlek:

  1) håll avstånd
  2) anpassa hastigheten
  3) håll avstånd och anpassa hastigheten


Nå. Nog med gnäll! Jag älskar verkligen snö (särskilt jämfört med alternativet som på vår sida landet annars betyder horisontellt isbitsregn och grått grått grått)! Jag älskar också tidsinställbara dieselvärmaren på GSLen som gör att min bil såg ut såhär när jag hämtade den idag!

20121203-203456.jpg
isskrapa, no more need!
(jaaa… miljöslöseri, men… kanske drar varm dieselmotor mindre bränsle än en kall?)

I Ullared var det förresten mer än en decimeter snö på bilarna, det är märkbart både blåsigare (dvs iskallare i luften) men ljummare (mindre snö) vid kusten. Kvicksilvret ligger på ungefär detsamma, ca -7°, men i verklig temperatur skiljer det nog minst tio grader?! Kidsen är iaf överlyckliga och har åkt pulka (på asfaltsgården, huvva!) och gjort snöänglar hela dan! För deras skull – om min – hoppas jag snön stannar åtminstone över jul och nyår!

ps. då kanske folk hunnit vänja sig och kan hålla sig på vägen istället för vid sidan om den?!

2/12 - om simskoleavslutning med oturlig final.
Dagsens tips: saker görs bäst i rätt ordning.
14 comments Lägg till din
 1. Jag undrar om folk verkligen har bytt om till mer anpassade däck för säsongen? Min svägerska med sambo har tex inte bytt, för de ”måste testa halkan först”… lite på skämt, men till viss del allvar oxå. Jag undrar om det finns någon form av statistik på alla som åker av vägen så här inledningsvis om de har vinteranpassade broddar på sin fyrhjuling. Att folk borde ha vett nog att anpassa både avstånd och fart efter underlag är ju eg rätt givet…..

  1. Men va!!? Jag blir asförbannad när jag läser sånt här för det är en sak att de väljer att utsätta sig själva för korkad fara, men de är ju en dödsfälla för alla de möter i trafiken också! Skäms på dem *fräs*!!

   Hoppas dom läser mina nosar 😀

   KRAMS!

 2. Körde från falkenberg ikväll efter match, oroade minpojkvän till Max när jag inte va hemma när kl passerat halv 12 han tyckte de tog lång tid, jag föredrog att inte prata i telefon och körde 30km/h på motorväg! Men de fanns idioter som körde lika fort som vanligt typ.. De är dom
  Som gör de farligt för oss försiktiga.. <3

  1. Ja jisses. En del mänskor verkar leva ett lite tråkigare liv än oss andra: att våga chansa på det viset?!

   Fast det kan vara en svår balansgång att samsas i trafiken. De som kör lite långsammare får vara beredda att flytta på sig förstås (30 km låter väldans försiktigt kanske men jag tycker det är bra att du inte kör fortare än du känner du klarar! och på motorväg finns det ju möjlighet att köra fortare i en fil och långsammare i en annan!) och då flyter det på fint. På vägen hem igår var det två chaufförer som körde oerhört långsamt och fick låååånga köer efter sig, men de körde åt sidan på en busshållplats å så var den ”proppen” borta.

   Skönt att du kom hem ordentligt! <3

   Krams!

   1. Jaa, förstår inte hur de tänker.. 🙁 va jag ville va att komma hem till min familj typ .. 30km/h va hastigheten som de flesta höll låg i en låååång ”rad” med bilar.. Det snöa massor och man såg inte så mkt.. Så jag skippade att köra om alla bilarna 🙂

 3. Jag känner mig inte orolig över min körning vid detta väglag, däremot är andra trafikanter som kör som om det vore barmark oroande. Tror absolut att det i många fall händer olyckor för att folk inte är tillräckligt försiktiga.

  1. I vanliga fall tänker jag exakt som du! Men… Imorse var jag lite oroad faktiskt för jag blev lite försovd, men… äh, snart hamnade jag i bilkö å då var det bara till att sänka hastighet och puls och vips var vi framme på jobbet!

   Jag körde över en hare på vägen hem (inte utan över, nån annan hade redan träffat den med sin bil) och jag gissar att om den kommit framför mig hade jag nog inte lyckats behålla lugnet 🙁

 4. Tycker mest det är kallt! Och erkänner att jag redan fasar för slasket! Men visst är det vackert så länge det är vitt!

     1. Nä, och det tycker vi är lite tråkigt även om vi tror vi ska ha det väldigt bra!

      Fast jag oroar mig lite för K som ska köra Yaris till jobbet två dagar i detta vädret!

      1. Kommer bli bra på varsitt håll!

       Det ska nog inte komma mer snö nu väl? Har ni bra däck och han kör försiktigt ska det ju gå bra! Får väl åka hemifrån en kvart tidigare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *