17.1 – om de första elva åren i Villa Morkulla!

16.1 - om en mycket trött gränsänka.
Dagsens tips: dieselvärmare!

Den 16 januari 2002 flyttade vi officiellt in i vårt lilla hus! Vart har tiden tagit vägen? Vi har under dessa år te’xempel haft en jäkla massa skoj, firat kräftskivor, hunnit gifta oss, ha stor 30-årsfest i trädgården (bara en enda granne klagade – lite), hunnit försumma trädgården nåt alldeles oerhört, utöka familjen med barn och månsar (varav två små pälsar redan har lämnat oss, saknar väldigt mycket…) samt renoverat kök och toalett/badrum till oigenkännlighet.

Livet i villa är såå underbart! På sommaren har vi t ex över 800 kvadrat vardagsrum, och jag glömmer – eller låtsas glömma – gräsklippning, stundande takrenovering, snöskottning, tråkiga hantverkare och alla gamla +8000kronors-elräkningar i historien för att bara fokusera på hur låga räntorna är 🙂

Nyss kom jag förresten hem från jobbet och strax ska jag åka å hämta Mallias på Landvetter. Sen ska vi kramas hela natten i vårt – trots just nu sju minusgrader – förvånansvärt gosigt fjärrvärmeuppvärmda lilla tegelhus!

16.1 - om en mycket trött gränsänka.
Dagsens tips: dieselvärmare!
13 comments Lägg till din
 1. Håller helt med, livet i villa är häärligt!!!
  Vi vet inte vad det blir för bil än. Just nu tittar vi på Audi Q7, BMWx5, BMW 520 osv. Jag är absolut inte intresserad haha. Mannen letar fram modeller och jag granskar dem sedan. ;.)

  1. Det finns för- och nackdelar med alla slags boenden men just nu – när ränteläget är som det är – så är det fina fisken att äga (ehum, att ha en bank som äger) sitt hus!

   Spännande med ny bil! Du är tokig som inte engagerar dig vännen 🙂

 2. Jag blir glad att läsa om din förtjusning över livet med barn och villa och trädgård! Tänk om alla barn kunde få ha så glada och engagerade föräldrar! Heja heja till Hedbertarna!

  Riktigt hur fort det går ska jag väl inte berätta om… men tanken svindlar när jag tänker på att det nästan var igår som vi flyttade hit… för 31 år sen, med små barn…

  1. Äsch. Kom igen i sommar när gräset vuxit långt ut i rabatterna och jag sneglar oklädsamt avundsjukt mot hyresrätterna på andra sidan gatan ;p

   Det går säkert fortare än vad jag nånsin kan inbilla mig, men… jag försöker leva i nuet och njuta av det som är. 31 år. Det är inte så himla länge väl?

   Krams!

 3. 🙂 Jag längtar också till en egen villa. Men jag har inte funnit den där platsen att kalla hem än känner jag.
  Hurra! är på sin plats idag också då 🙂 KRam!

  1. Jag är otroligt glad att vi aldrig behövde ge oss ut på husletarjakt. Det är en shoppingrunda jag förmodligen gjort mig själv tokig på…?!

   Tack för boendegrattiset! ♥

 4. På den tiden har jag hunnit bli sambo (mer eller mindre samma datum…), förlova mig, gifta mig (nästan samtidigt som ni), flytta till hus, ha stor trettioårsfest i egen trädgård, få barn, sälja hus och köpa lägenhet, börjat längta efter hus igen!

  Måste säga att det nog varit de bästa åren i mitt liv!

  1. Vi har många gemensamma! Vi hade bott ihop i lite drygt ett år när erbjudandet om huset dök upp och vi tvekade inte länge kan jag säga. I början fick vi möjlighet att hyra för annars hade det inte gått, men sen maj 2005 har Villa Morkulla varit vårt (eller alltså, bankens ;)!

   Kanske hittar ni ett hus ni trivs i igen! Bara för att fem år senare flytta till bostadsrätt igen! Eller kanske radhus?

   1. Vi hittar säkert något förr eller senare!

    Det där med platt tak inte så långt från er är ute igen. Egentligen perfekt för oss i storlek och planlösning. Dessutom det bästa av två världar eftersom det är fristående men trädgården är i radhusstorlek! Problemet är ju det där med elvärme och avsaknad av eldstad!

    1. Aah det uppe på nån av fågelvägarna? Med skitmysiga innergården? Jag tycker det såg otroligt spännande ut på hemnet, och eldstad fixar man ju lätt om det bara finns en yttervägg att fälla in skorstenen i! Elvärme är ju värre då, men.. kanske kan ni lägga in vattenburen golvvärme när ni ändå ska renovera (äh du vet!) å så är det problemet löst 🙂

     1. Fast det är färdigrenoverat… Men det är klart om sisådär 15 år kan man väl det… Fast då lär vi ju ha flyttat igen… Men kanske ändå inte, det borde passa för många olika delar i livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *