19.1 – om en isbjörn dyr i drift.

Dagsens tips: dieselvärmare!
20.1 - om isbit ute, isbit inne och isbit överallt.

Det var inte utan att hjärtat tog ett skutt när jag häromdan fick se ett 2 cm stort hål på knät på eLis skalisar från Isbjörn of Sweden. Jahapp det var en dyr timpeng på dom, tänkte jag medan jag hindrade mig från att skälla på barnet i byxorna. Hon hade säkert haft roligt under tiden de gick sönder! Och det var inte idag, det var hon säker på; hon hade ”nämligen inte åkt på knäna idag alls” förklarade hon allvarligt.

Men faktiskt. Ungefär fyra månader har hon hunnit använda dem. Tidigare skaloveraller och -brallor från i huvudsak PO.P (Polarn O. Pyret) har inte varit ens i närheten av trasiga på varken knä eller rumpa?! Höjden av otur? Eller ett måndags-ex? Jag kontaktade iaf direkt butiken de är köpta i för att höra mig för om reklamation och fick ett snabbt och trevligt svar med info att mitt ärende skulle skickas vidare till rätt person. Håll gärna lite tummar för oss nu!

Apropå det så har jag förresten fyndat ett par nya Isbjörnsbyxor till storasyster på Tradera. Ihop med en jacka från samma märke och säljare. Men. ”Fyndat” ska jag nog skriva: byxorna läckte som ett såll (gjorde vattentestet; dvs körde ner näven i brallorna och sen ner i handfatet fullt av vatten) och jackan är så fläckig att annonstexten ”som ny” inte riktigt kändes okej. Men. Jag fick kontakt med säljaren som lovade sätta tillbaka en del av det jag betalat (det visade sig att plaggen var namnade också, något som missats i annonsen). Ännu har jag inte sett några pengar men de kanske kommer? Lite fler hållna tummar för oss där kanske!

ps. jag har impregnerat Traderabyxorna med nån form av sprejimpregnering jag köpte i en sportaffär, gjorde ett nytt vattentest (som de klarade), så Maali hade dem på sig på förskolan i torsdags och det gick okej: det var ju torr krispig snö då! frågade hoppfullt om sprayen var ekologisk förresten men det var den nog inte för säljaren svarade mycket svävande. köpte samtidigt ett impregneringstvättmedel. nån som har testat ett sånt?

Dagsens tips: dieselvärmare!
20.1 - om isbit ute, isbit inne och isbit överallt.
20 comments Lägg till din
 1. Trist när saker inte riktigt håller måttet jämfört med säljarens propaganda. 🙁 Skönt att det funkar ändå, om än med impregneringssprej. Måtte nu Isbjörn of Sweden bry sig om sitt varumärke. Håller tummarna! 😀

  1. Haha! Nja, inte säljaren utan kompisar 🙂

   Vi får väl se om de går att laga. Annars kan jag kanske sälja dem i delar, som reservdelstyg ;p tack för hållna tummar och jag hoppas såklart som du!

     1. Jag älskar hennes våghalsighet! Och tror att hon i livet kommer att ha nytta av att inte vara ”försiktig”

      Ungar är olika! Jag har en kollega som brukade säga om sina pojkar att den ene kunde vara ute och klättra i träd hela dagen i vita kläder och vara så ren att kläderna kunde användas nästa dag också, den andra lyckades få en fläck eller reva på vägen från sovrummet till köket! Och hon kunde inte se vad de gjorde olika!

      1. Det skulle kunnat vara jag som sagt det där?! ORDAGRANT! – det om syskonen alltså.

       Jomenvisst. Och jag får skylla mig själv också för efter den sena fys-starten (gick ju inte själv förrän hon lärde sig prata ungefär, dvs vid sexton månader) har jag stått där å peppat 🙂 hejat på i klätterträden och balanslekarna; nu kommer utdelningen för det!

 2. Isbjörn är ett märke jag inte känner till… kanske för att jag inte har barn? 😉 Men jag minns hur himla jobbigt det var med kläder som blev smutsiga med otvättbara fläckar och gick sönder… när de var nya. Och jag minns hur jag grät när jag ramlade i leran när jag var 8 år och mamma hade sytt fina äggskalsvita byxor åt mig (av gammalt avlagt tyg). Inte för att jag var rädd för henne, men jag ville ju vara fin!

  Jag har inget minne av att jag blev irriterad på mina ungar för hål/fläckar… men kanske har jag förträngt det? Kanske skällde jag som bara den? Jag får fråga dem när de kommer hit i morgon. De brukar minnas sånt!

  Bra att du tar dig för och kontaktar butiken! Handlingskraftigt!

  1. Det som gör att eländet känns okej är att hon förmodligen hade skoj när dom gick sönder, men… alltså, anledningen till att jag fick en impuls att skälla lite är att det liksom inte var första byxan som kommit hem trasiga på knät/knäna 🙁 ett tag var det två/tre par per vecka… MEN då har det handlat om begagnade jeans som säkerligen knäskrapats av barn före henne, nu var det ett par några månader gamla kvalitetsskalbyxor från ett erkänt tåligt märke. Ett erkänt och dyyyrt märke (tycker jag)!

   Skulle vara spännande att höra om dina barns minne från slita-kläder-perioden 🙂 men jag tror säkert du var pedagog ut i fingerspetsarna redan då!

 3. Aldrig testa såna där impregneringsgrejer. Kanske skall kolla läget 🙂

  Jag köpet sällan såna där byxor till mina barn eller faktiskt aldrig. Jag åker ofta till ett ställe här som heter Klädkällaren. Dom har nästan alltid köpt fjolårets kollektion från tex Ellos och säljer dessa för under halva priset mot vad Ellos tog 🙂 Billigt och bra och har aldrig haft problem med vare sig väta el sönder 🙂

  1. Jag är rätt känslig och knusslig på miljövänligheten i t ex kläder så därför passar just Isbjörn of Sweden mig väldigt bra. Men… jag trodde inte de här byxorna skulle gå sönder så fort. Otur kanske? Och jag hoppas hoppas hoppas att butiken där vi köpte dem kanske kan göra nån form av reklamation för mig?

 4. vad trist på såpass dyra brasor! Har inte haft några skalisar därifrån, men overaller o dom har hållt super! Hoppas du kan reklamera dom, alt ”lappa” i värsta fall.

  Kram kram

  1. Hehe! Brasor har vi iofs också, men i just det här fallet var det byxorna det var fel på 🙂 tur du korrigerade! 😉

   Vi får väl se hur det går med reklamationen. Tack för förhoppningar!

   Krams!

 5. Var på väg att köpa overall från Isbjörn till Junie i höstas. Hon går ju i en naturbarnehage så de är ute mest (nu går det ju dock inte eftersom allt under snön är is) och jag ville ha en som håller och är varm och gosig. OCh fin.
  Nu höll dock den overallen hon fick i julklapp av farmor innan och det var rätt skönt att slippa betala 1700 kr för en overall. Trist att det inte håller, just vattentätheten skall ju vara en av de bästa på marknaden, ska den inte hålla 20000 jämfört mot PoP 8000?

  1. Så härligt med uteförskola! Skoj att ”gamla” overallen funkade också!

   Ja. Det var var just vattentätheten som fick mig att slå till: att slippa separata regnkläder kändes ju lyx! Det, och att de skulle vara tåliga ;p tja, vi får väl se vad som händer på reklamationsfronten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *