22.1 – om Passat passar Ullisar?

21.1 - om karma paid the dieselvärmande skrytmåns ;p
23.1 - om tant hedbert.

GSLen å jag körde liten omväg till jobbet idag å GSL fick stanna hos bilfixar-Mappe medan jag lånade hans bil vidare till jobbet. En Passat. Stark liten dieselbil gillar jag! Men… manuell växellåda kom jag inte överens med till en början… stod därför käringstoppad mitt på vägen vid vänstersväng ut på 154:an! Tur det var lite trafik 🙂

21.1 - om karma paid the dieselvärmande skrytmåns ;p
23.1 - om tant hedbert.
10 comments Lägg till din
 1. Hahaha! Sorry, men visst får man alltid lite panik och blir generad när det blir så?!
  Jag har svårt att köra automat, ligger nog på bromsen lite väl. 😉 Men jag njuter av att inte behöva tänka på kopplingen och rätt växelläge.

  1. Jag hann inte bli varken generad eller riktigt skraj den här gången faktiskt men i vanliga fall så JA! Men nu stod jag ju mitt på den där stora vägen och hade lätt kunnat få en bil mitt på mig om det velat sig illa, men direkt efteråt (när jag sett mig omkring och såg att det var helt tomt på bilar) skrattade jag lite och tänkte sen på hur jäkla läskigt det varit om jag hamnat mitt på ett järnvägsspår.. huva 🙁

   Automatväxlat har varit min dröm länge. Nu är den sann!

 2. 😀 har faktiskt inte förstått tjusningen med automat, men har å andra sidan bara hyrbilskört dem 😀

  1. Jag brukade säga att jag vill röra i bensinen själv! Men måste numera erkänna att moderna bra automatväxlade bilar är synnerligen trevliga att köra! (Gillar vår stora bil)

   Som tur är har jag en (o)vana att lägga handen på växelspaken innan jag kopplar ur vilket gör att jag kommer på att det är automat!

   1. I vissa situationer stampar jag fortfarande ”kopplingspedalen” i botten och trampar luft: vid häftiga inbromsningar t ex 🙂 kommer nog aldrig över den där reflexen?

 3. Haha jag kör bara manuellt men kan tänka mig att man snabbt vänjer sig… Vi kollade på lite olika bilar. Jag är inte så intresserad men försöker lite iaf. Antingen Audi q7, BMW x5, eller liknande. Vi får se ;.)

  1. Det är ruggigt stora bilar ni tittar på iaf! En bekant har en Hyundai av bamsig modell med stark dieselmotor och driv på alla fyra hjulen. Vi funderade ju på en Volvo xc60 men jisses, den var ju på tok för dyr med tanke på vad den gav. Läste på lite om bl a Nissan Qashqai och några Kia-modeller, men… njä det blidde Volvo hos oss ändå. En opraktisk vit med onödigt stor motor, men automatlåda och diesel i tanken. Gillar den mycket! Att vi haft lite otur med bl a en bromsservo och för klent batteri sätter jag på karmakontots kredit 😉

   Lycka till med bilköpet – igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *