31.1 – om båtmässa i Göteborg.

30.1 - om marginaler åt rätt håll...
1.2 - om krokodilpremiär för Millan.

Förutom att jag inte riktigt fungerar som en mänska – för lite sömn kan tydligen få den effekten? – sitter jag här och blir lite nostalgisk. Imorron är det invigning på Båtmässan i Göteborg och jag har haft så jäkla mycket skoj på den däringa invigningskvällen när alla utställare partajar loss efter stängning! Då är det trevligt i montrarna, och sen brukar det bli trevligt nån annanstans; t ex på Gothia eller Opalen och även om alla de återförsäljare båtfabrikörsdottern varit ”tvungen” att bugga med ryms i ena handen har det ätits så mycket räkmackor och druckits så mycket polsk vodka att jag inte riktigt minns hur mycket det faktiskt är 🙂

Ett år, jag var inte mer än precis inte längre tonåring tror jag, tog jag tåget hem dagen efter (medan de andra jobbade friskt i montern). Men alltså. Cykeln stod parkerad vid stationen fast den gick inte att cykla på. Jag var heeelt övertygad om att någon bucklat hjulet… ehum, så var det alltså inte. Och mamma – som inte varit med i Gbg – såg en blandning av fullifan och förebrående ut när hon med barsk röst undrade ”vad Leif ställt till med?”! Leif, det är fadren det alltså. Å han hade inte ställt alls. Det gjorde jag så bra själv! Och skojigt var det 😀

Jojustdet ja. Det är en jämrans massa jobb mä! Fast det har jag sluppit. I Göteborg alltså. Däremot har jag stått i monter på båtmässan i Hamburg. Helt själv. Det var nog förresten samma år eller året efter att min cykel gick sönder. Jisses. Those were the days!

30.1 - om marginaler åt rätt håll...
1.2 - om krokodilpremiär för Millan.
9 comments Lägg till din
 1. Båtfabrikörsdotter? Där ser man! För en annan låter ju en båtmässa som något rätt… trist. Men är man inne i matchen så att säga och känner branschfolket är det ju säkert superkul! Typ som att gå på Vasalopps-öltältet, ha ha.(Vilket ju är vinterns stora nöje i min metropol).

  Ha en fin helg… Hur gick det förresten med tågljusen?

  Kramar till dig!

  1. Jajemen! Det är mycket små båtar, under märket Crescent, så det låter nog snajsigare än det är kanske 😉

   Mässor i sig är inte så roliga (mycket jobb, lite sömn, hotelldöden), men som i alla jobbsituationer gäller det att hitta det roliga! Å premiärfesten är skoj!

   Gick jättebra med ljusen! Tias hittade plötsligt på vanliga Kvantum!?

   Krams!

 2. Enda båtmässan jag minns jag besökt är Hamburg, och visserligen var jag ganska liten (och mamma räknade fel på kursen så jag hade tidigare på dagen fått ett par väldigt dyra byxor) men jag minns den som alldeles enormt jättestor!

  Mässjobb är utröttande på många vis och väldigt roliga! Och det var i samband med någon mässfest jag fick lära mig att ta två treo innan man går och lägger sig om man tror att man druckit lite mer än man borde för att tro att de timmar sömn det blir ska räcka för att man ska vakna utvilad!

  1. Ja den är stor som sjutton! 12 hallar vill jag minnas, plus att en del utställare står utomhus mellan hallarna också. Det var mitt första ”stora egna jobb”, och jag hade nog inte fixat lika bra nu som jag gjorde som tjugoåring…

   På sätt o vis är jag nog en sån som hellre jobbar på än besöker mässor. I det ena fallet får jag ju iaf betalt för mina ömma tassar 🙂

   Haha, ja en fördel med euron är att det är färre växlingskurser att hålla reda på!

  2. Lilla Melkermamman kan få ett alternativt tips på Treo för befarad baksmälledämpning av mig (Treo är ju uppiggande och gör bättre nytta på morgonen) ta en ”överdos” b-vitamin före sänggående så hjälper du både mage och lever med alkosmältningen!
   Endast lämpat att använda ”dåochdå” inte varje vecka!

   1. Tack!

    Numera har jag lärt mig kombinera treon med vätskeersättning… Och det är ju inte så länge så ofta man kombinerar blöta kvällar med att vara pigg och fräsch och trevlig dagen efter!

 3. Jo du lilla Ullis jag minns också den där dagen och att jag var arg för att du inte hindrats att bjudas på allt du bjöds på, för det var ju klart att det var jättekul för det ”gamla gänget” att se en ung flicka bland dem, men hennes pappa borde också förutsett och dämpat det…morr!!!
  Men det jag minns MEST är något jag inte sett själv, utan bara hört dig berätta. Jag minns din berättelse om dina ensamma frukostar på hotellet i Hamburg, att du bara hade din ”ansiktstallrik” med fil och flingor att morgonprata med och att personalen vande sig vid ditt småprat med ansiktet i tallriken. Det var både sorgligt och rart och då värkte det lite i hjärtat… men ansiktet återanvänder jag på DINA döttrar varje gång de äter frukost hos mig och får yoghurt med flingor! 😉

  1. Häh! Inte var det hans fel inte! Han hade fullt upp med att värja sig han mä, och jag värjde mig fint minsann. Det var nog en kombination av orutin och kanske en drink för sent 🙂

   Det där med filen blev ju min grej. Och eftersom jag bodde på ett bra hotell var personalen duktig på att uppmärksamma mig, komma förbi å säga nåt ord då och då osv. Jag hade faktiskt himla roligt på den där mässan. Fast… mycket jobb var det ju. Och jag hade nog inte gjort om det idag ;p

   Haha! Har förstått att det är hos dig de får ansiktsfil för de pratar om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *