7.1 – om första långa heltidsdagen.

6.1 - om att till slut vara "tvungen".
etik i vardagen: Lämna efter dig såsom du själv skulle vilja komma till.

Jobb 10-20:30 idag. Plus 50 min resväg enkel väg. Nu är det heltidstjänst för mig igen och första dan klarades med bravur! Fast jag fick smita tjugo minuter för tidigt för att hinna med bussen hem… en buss jag sprang till och som helt enligt Murphy därför var en smula sen…

Nu har jag precis kravlat ur badkaret och ska via hårblåsen täcka lakanen över mig. Imorron samma typ av jobbpass och nånting säger mig att det kommer kännas lite tyngre imorron kväll. Erfarenhet änna. Men jämfört med helt galna monsterpassen på 8-21:30 vi drog för några år sen (pre-kiddi för min del, och på den tiden vi hade rätt till övertidsarbete 🙂 så är ju det här som en alldeles vanlig arbetsdag! Å när jag åker buss till å från jobbet ”sparar” jag ju mer än 1,5 timme per dag som jag faktiskt kan slösa bort på ingenting. Idag t ex lyssnade jag på gamla Spanar-avsnitt och Språket i P1.

Fast. En rejäl nackdel med dom här arbetstiderna finns det ju. Läs: Kvällsmat. Det hinns liksom inte med. Eller passar in. Yalla Yoggi får hädanefter bli min vän: socker och lugnande för magkurr. Å godare än banan 🙂

Go’natt!

6.1 - om att till slut vara "tvungen".
etik i vardagen: Lämna efter dig såsom du själv skulle vilja komma till.
16 comments Lägg till din
  1. Vissa veckor fyra dagar, vissa veckor helgjobb – dvs inte fullt åtta timmar/dag – också 🙂 jag jobbar 8-16 två dagar i ”öppningsveckan” också å de timmarna måste ju fyllas ut nånstans!

   Krams!

  1. Tack för pepp! Jag har jobbat 80% sen jag kom tillbaka från f-ledigheten med Millan, men nu är det långa arbetsdagar och en helgdag extra per månad igen. Mer klirr, och mer zzz 🙂

 1. Nyttiga på-vägen-hem-kvällsmål måste du ju fixa fram 😀 Inte så svårt med lite fantasi 😀

  1. Bra Marina, hon måste äta ordentligt! Och lilla jag orkar nog inte ha kvällsmat redo alla sena pass.

   Äta bör man annars… 😉

 2. Det borde rimligen gå att hitta något vettigare än yoghurt till kvällsmat de dagar du jobbar sent. En färdig sallad du kan äta på bussen? En wrap av något slag? Fullkornsmackor med en massa nyttigheter på? Potatis/rotfruktssallad med rostbiff eller skinka? Använd fantasin! 😀
  Kram!

  1. Hmm. Fick lite dåligt samvete nu för att jag är så slarvig. Sallad är inte så dumt faktiskt. Ska tänka på saken! TACK för tips och hjälp going!

    1. Unicabox kanske? 🙂 Annars har jag nog nån gammal låda kvar från barnmatstiden. I plast dock… uääh. Nä den har jag nog slängt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *