Dagsens tips: Teneriffa i mars?

26.1 - om ett treårskalas.
28.1 - om deee ee måååndamorron...

Fira halva påsken på Kanarieöarna, andra hälften i luften å i Sverige? Tja. Varför inte? Plötsligt har vi en prelimenärbokning på dos semanas på familjehotell med åljokäniit-buffé-iskräm-å-öl och tio tusenlappar billigare än jag räknat med blir det också!

Nu ska bara semester från jobb kliras, gulliga kattvakter övertalas, slantar kvickt skrapas ihop och – viktigast av allt – se till att få flygsäten enligt önskemål samt bota hysterisk flygskräck. Wish gärna tur! – särskilt med den där flygrädselbiten…

ps. höll på att glömma; vädergudar ska mutas också såklart!

26.1 - om ett treårskalas.
28.1 - om deee ee måååndamorron...
20 comments Lägg till din
 1. Det låter skönt! Jag har lidit länge av flygrädsla och inte vågat alls under många år. Sen blev det två Gran C-resor. Till Mallorca kändes det enklare, inte så länge i luften. Berlin för några år sen (då blev jag bjuden, och snål som jag är… 😉 )gick det ännu snabbare.

  Åll änklos – åkte alltid min frissa på. (Med tjockt L i änklos) Gissa om jag fick hålla styr på mungiporna när hon berättade om det. Så hemma hos oss heter det åll änklos nu. Det ska dottern med familj på till Rhodos i maj.

  Jag lyckas nog inte skrapa ihop tillräckligt för en resa, annars har jag en stående inbjudan till Mallis…

  1. Underbart! Ska bara berätta för maken sen kommer det heta åll änklos (hittade det fonetiska L:et [ɽ] men det finns inte på mitt tangentbord 🙂 det kan jag lova!!

   Mallorca är jag mycket nyfiken på men det är fel säsong i mars tyvärr! Men en framtida höst hittar du nog mig där! Ska ju vara så fantastiskt vackert!

  1. Jag är ju en sollängtande filur precis som Mattias, och våra barn älskar att bada och simma så det här är vår typ av semester. Skidresa däremot… njä, inte vår tekopp!

      1. Spännande att vidga chartervyerna 😀

       Jag kikade hos dem också men de var så inihoppsan dyra på ”våra” hotell så vi får åka med dem en annan gång!

      2. ps. vi åkt visst med Apollo förra året, det hade jag glömt! Fast de hade hyrt in sig i ett Tui-plan, men de kanske ligger i samma koncern som ex Fritidsresor nu?

    1. jag brukar kolla först på typ destination.se eller reseguiden.se där kan man söka på flera olika bolag samtidigt när jag vet på ett ungefär vad vi vill ha och vad det kostar så tar jag hjälp av Resia för bokning och slutgiltigt val (denna gång kunde hon t.ex. ringa sin kontakt på solresor och kolla hur rummen var disponerade på det ena hotellet vi valde mellan)

     1. Jag kollar alltid hos ving/apollo/fritidsresor först, sen kollar Mattias hotellen på ex Tripadvisor (och då måste man verkligen passa sig för att inte bli fördömande och tycka att typ alla engelsmän är knäppgökar som ger dåligt betyg på ett hotell för att Tomas Cook inte skickade med guide på transferbussen, eller för att menyn i restaurangen bara fanns på tyska – vilket jag starkt betvivlar!). Vi vet ju vad vi vill ha och går till 51% på ”gästbetyg” och 49% på klassifikation. Eller tvärtom. Typ. 🙂

  1. Jaa! Fast… nu har vi ett problem… vi har hittat TVÅ resor.. olika bolag, olika hotell men samma pris. Det ena hotellet verkar lite bättre men det andra har bättre ålänklos-käk enligt bl a tripadvisor. Snacka problem i paradiset!!?

   Krams och TACK för hjälp och pepp idag! Ska öva med eLi hemma så hon känner sig mer säker i vattnet nästa vecka!

   1. Satsa på det med bäst åll änklos!

    Maten är viktig!

    Och en del av mig är frestad att prova åll änklos och pool för en resa i sommar. Jag är inte alls sugen på att stå likadant denna sommaren som förra! Skitväder och alla resor jättedyra!

    1. Klokt. Ja. Så får det bli!

     Från att ha varit nästintill hatisk till åll änklos (hehe, det har fastnat!) är jag nu lyrisk! Med små barn är det sååå skönt med buffé – men den måste vara bra – och för oss latmaskar som typ inte rör oss utanför hotellet mer än att vi möjligen masar oss till stranden är det guld att kunna ta en eftermiddagsöl, ge barnen en glass och en macka utan att behöva släpa på plånbok (stöldrisk typ) eller diskutera ”är vi hungriga nu eller?”!

     1. håller med på alla punkter! Jag är dock lite nervig över att det gigantiska hotell vi ska till i år faktiskt har en för stor matsal och att det därför blir lite väl stimmigt där… men vi får se, vi måste ju prova i alla fall 😀 Stort hotell betyder ju också bra ruljans på maten och att de förmodligen klarar av att ha fler saker på buffen. Detta hotell har också en tapas-bar som ingår i åll änklos 😀

 2. Haha… nu kom jag in här, lyckades inte förut. Har man väl börjat säga ålänklos, då sitter det!

  Kan tänka mig att det är superbekvämt med små barn.

  Det hotellet jag tog på Mallorca, var helt suveränt (utom frukosten, men jag sov länge, åt en frukt och gick 5 min prom till ett kafé.) Jag såg i recensionerna att alla hade klagat på fet och trist frukost, så jag valde bort det. Men några knäppgökar hade klagat på rummen och på precis allt – och jag var hur nöjd som helst. Fast de saknade kanske lyx? Jag ville bara ha lugn och ro, rent med pool och utsikt. Det fick jag.

  1. Ja nu är det verkligen fast!

   Det viktigaste för mig vid hotellvistelse är,

    1) rent och välkomnande
    2) bra mat
    3) andra gäster
    4) läge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *