10.1 – om att nu ha testat att swisha.

10.1 - om Wheels&Wings.
11.1 - om biltullspremiär.

Men herregud sicket meck för att försöka registrera blixtrapporten på buzzador för att ha chans på den där biobiljetten…!? Appen jag20130110-191315.jpg laddade ner för detta ändamål enbart godkänner inte lösenordet och via FB vill jag inte gå… efter att i en halvtimme försökt få ett nytt lösenord gav jag upp och till slut blidde det en nosning istället.

Det här är alltså ett buzzador-inlägg (typ produktplacering kan man säga då): de tusen första som bevisligen swishat får varsin biobiljett och efter det här megamecket antar jag jag hamnat lååångt ner i listan. Men min kompis som fick en krona kanske blidde glad iaf? 🙂

Swish är alltså en överföring mellan bankkonton-tjänst via appar i smartmobiler/surfplattor (Android och iOS funkar, vet inte om det finns stöd för Windows Phone?) i ett samarbete mellan våra svenska storbanker. Genom ditt mobilnummer kan du ta emot pengar och genom samma mobilnummer samt ett bankID kan du också skicka slantar till andra anslutna mobilnummer – som i sin tur anslutit ett kontonummer till sitt mobilnummer. Tror det funkar fint, har bara testat en gång och den kronan kom fram!

Fram till 30 juni är det kostnadsfritt för bl a mig som kund i en fristående Sparbank. Efter detta kommer priset vara 5:-/månad och 1:-/överföring (så länge du inte är någon form av nyckelkund) och för egen del känns det inte särskilt aktuellt att betala för något som annars är gratis – och tar max en vardag istället för på sekunden. Såå bråttom har jag sällan att föra över pengar 🙂

10.1 - om Wheels&Wings.
11.1 - om biltullspremiär.
6 comments Lägg till din
 1. Hm… jag skulle nog inte våga släppa iväg de få kronor jag har genom telefonen. Det räcker med att jag är modig nog att sköta ekonomin med internetbank.

  1. Jag litar på säkerheten (bankID är såklart inte idiotsäkert men tillräckligt för att jag ska vara nöjd) men tycker det är onödigt att betala för något jag kan göra gratis. Särskilt när jag redan idag tycker jag lägger onödigt mycket pengar på kostnader hos min bank. Fast jag har inget val än att låta banken äga mitt hus, placera min obefintliga förmögenhet och husera mina futtiga löneslantar. Så. Så länge detta är gratis hänger jag på. Sen lämnar jag skutan. Faktiskt!

 2. Jag har gett upp det där buzzandet. Så mycket hype för så lite. Och det är blixtrapporter och blogginlägg och slutrapporter till höger och vänster. Helt enkelt inte värt det för mig just nu, eller så har jag sökt till helt fel kampanjer…. Och nej, jag sökte aldrig swish, för jag förstår inte det fina i det (och så har jag inte ett sånt konto som det går att använda med heller för den delen). Mvh hon som har kvar sitt ungdomskonto från Föreningssparbanken. Haha.

  1. Jag förstår dig! Under perioden när eLi var liten fick jag erbjudande om ganska många kampanjer men jag började bli less när jag var gravid med M och fick fler mail om ”tipsa dina vänner, gärna de som är gravida eller nyss fått barn” än erbjudanden om kampanjer till mig själv. När de dessutom mer eller mindre ”tvingar” oss använda t ex facebook-appen för att få vara med och leka, njä, då tappade de mig. Jag har inte godkänt deras app (kolla ex här http://www.ullrika.se/2011/10/810-om-buzzador-och-facebook/) och har efter det inte heller fått några särskilt vettiga erbjudanden. Men då och då dyker det upp ett köperbjudande som funkar, eller ett gäng smarriga ostar jag får bjuda på, så jag stannar kvar som medlem. För sakens skull. Eller nåt.

   Det finns förresten nåt som heter något som börjar på W som jag började se på Facebook i höstas. Typ presentkort man ger bort? Men det är samma typ av jag-säljer-min-själ-och-godkänner-att-du-får-snoka-i-mitt-FB-liv som Buzzadorappen är. Känner du till det? Kanske tycker jag att snålheten inte får ha det priset trots allt…

 3. Så länge du behåller appen så jag kan swisha TILL dig är det helt okej om du banköverför till mig 😀 😉

  Jag är nyckelkund så ingen månadsavgift och för glömska mig är detta perfekt, då kan jag föra över pengar direkt och slipper komma ihåg att göra det sedan när jag sitter vid datorn (mobilbanken funkar ju bara med redan upplagda mottagare). Jag hoppas också att många på t.ex Tradera använder det för där känns det som en bra grej! Kanske det tom blir nån kampanj där så det blir gratis *man kan ju hoppas*.

  1. Jadå! Så länge de inte tar betalt för att ta emot pengar får den vara kvar – i modifierad variant 🙂

   Eftersom det kostar en del att vara nyckelkund förstår jag att du/ni passar på att ta del av allt ni kan få för pengarna. Kanske hittar de på nåt annat för oss snålisar tills i sommar? Det fanns ju ett mobilt bankID förr, det var gratis till att börja med men kostade sen rätt mycket att använda per gång. Sen kom bankID-appen och nu är det smidigt och gratis! Fast, det går inte att lägga till nya mottagare med appen: det gick med gamla mobila bankID. Så. Jag har hoppet uppe. Tekniken går framåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *