Dagsens tips: reka hotell på tripadvisor (el dyl.)

4.2 - om en historiskt enkel omgång kräksjuka?!
6.2 - om tillbaka i vardagen - äntligen!

Korkade cannotmakeuptheirminds som mig kan spendera evigheter framför datorn i hopp om att finna ett alternativ till den redan bokade men ännu ej betalda stundande svenssonsemestern. Eller alltså. Egentligen handlar det ju om att jag inte vågar lita på att jag inte kan hitta nåt bättre? Helt idiotiskt. Aj nöu. Gräset är ju sällan grönare – egentligen!?

Ett ganska kort ögonblick levde jag lyckligt i en förhoppning om att kanske få med två goda vänner och deras barn på utflykten, och då kändes svenssonresa helt okej! Men… alltför kort varsel grusade de planerna. Så då satt jag här igen. Framför alla charterarrangörernas hemsidor och suckar och ältar och jämför. Ibland dyker det upp nåt som ser spännande ut men alltid är det nåt som inte faller på läppen: läge, klassificering, pris, avreseflygplats, gästrecension… och det där med gästrecensioner, det är verkligen ett kapitel för sig.

Arrangörerna kör ofta ett eget system där tidigare resenärer betygsatt sitt boende och det är en bra första indikation tycker jag. Sen finns ju allmäna hotellrecensioner på nätet. Men oj? Det gäller att sålla bland omdömena! En gäst gav ett hotell vi funderat på sämsta betyg för att 1) ingen guide följde med på transferbussen, ”bara en chaufför som inte hade nån aning om vilket hotell vi skulle av på” och 2) ”menyn i restaurangen var bara på tyska” (vilket jag starkt betvivlar). En del ger dåligt betyg för att det regnat. En del ger bra betyg för att bartendern blandat starka drinkar. En del ger exakt den info vi söker: t ex när första recension jag läser om ett ganska lyxigt Sheraton i Sharm el Sheik löd ”85% ryssar” å så var det hotellet ur vägen 🙂

Så hur blir det med vår charterresa då? Jo. Imorron ska det vara betalt. Sen kan jag äntligen sova gott 🙂 en Kanarieö passar fint! Det andra resor erbjudit i form av bättre benplats på planet, ny erfarenhet/resmål eller lyxigare boende på plats ger denna i apsilut-säker-succé hos familjens minsta: vi vet vad vi får och ungarna kan äta glass, bada/simma och dansa minidisco. Och Mattias och jag kan dricka några blaskiga öl, se döttrarna ha roligt, varva ner och twittra från poolkanten!

4.2 - om en historiskt enkel omgång kräksjuka?!
6.2 - om tillbaka i vardagen - äntligen!
19 comments Lägg till din
 1. Jag är lite likadan, men litar faktiskt mycket på ”min” Lisa på Resia, det känns tryggt tycker jag! (och så kostar det ju inget extra att boka via dem!) Men jag kollar också Tripadvisor i förväg, dock med filter-glasögon på, precis som du, det finns också varianter där konkurrenter går in och skriver negativt så man ska kolla upp hur många och vilka omdöden en negativ skribent gjort också.

  Hoppas ni får en toppensemester!

  1. Det bästa med resebyråbokning är ju att en nån av säljarna kanske t o m har egen erfarenhet av hotellen! Vi brukar boka på resebyrå också men den här gången kunde de inte hjälpa oss. Jag hade ju prelimenärbokat resa på helgen och det var tydligen sista flygstolarna för vi hade varit tvungna att boka av och sen skulle resebyrån lagt en ny bokning direkt, men vi vågade inte chansa 🙁

   Alltså. Man kan ju älta sig fördärvad, men när jag summerar omdömena så är det typ bara positivt på hotellet vi bokat och lite blandat på alla andra (i samma prisklass). Det blir nog bra det här. Och vi låter bli att boka flygstolar till nerfarten den här gången också så får vi se hur det går. I värsta fall får vi la boka stolar till hemresan?

   Det är ett gissel det här med internet förresten. Ju mer info som kan sökas fram, ju svårare val får vi!

 2. Och jag har låtit sambon fixa resan!
  Blir nog kanoners – är nöjd bara jag får sol och värme!

  Vågar inte kolla omdömen, kanske får ont i magen å.

  1. Så befriande att lämna bort ansvaret! Jag önskar jag var lika klok!

   Det är Cypern ni ska till väl? En underbar ö! Kommer bli fantastiskt för er!

 3. Och jag har bokat hotell!

  Dels designhotel för maken och mig i Köpenhamn på lördag, dels boende i Thailand i mars. Vårt ”vanliga” guesthouse men ett annat rum. Tyckte ett tag att vi fick väldigt dåligt pris, sen insåg jag att vi hade olika åsikt om hur stort vi behövde och då blev priset bättre!

  1. Härligt! Ska bli spännande att se vad ni tycker om SAS-hotellet? Och Thailand… tja… jag börjar ju planera för nästa år 😉 om ni kan tänka er nån annan ö än ”den vanliga” så kan vi kanske planera ihop 😀

   1. Ja! Gärna! Men jag är kass på att hitta bra charter! Inte Turkiet!

    (jag har bara åkt sista minuten… Bortsett från Egypten och då var solen vid röda havet bara en bisak)

    1. Turkiet är inte min tekopp. Inte Egypten heller. – är ju sådär fånigt PK – men inte tillräckligt korrekt för att helt undvika pajja miljön med min semester :/

     Alltså. Jag peppar ju mig för några veckor i Sydostasien 🙂 helst skulle jag vilja åka typ tre månader men M går inte med på mer än tre veckor så antingen blir det kompromiss från min sida, eller… solosemester med döttrarna!!?

     Jag är grymt kräsen med boende. Får inte vara ”bugs å skit” och helst inte för lång transfer. Å eftersom jag/vi reser med barnen får det inte bli för ödsligt heller, de vill ju gärna ha kompisar.

     Vad tror du? Kan vi synka ihop nåt tro? 🙂

     1. Kan vi säkert! *börjar spåna* (Jag är allergisk mot stora komplex som saknar möjlighet att se ”vanligt” liv, men börjar bli mer bekväm av mig)

      M vet ju fortfarande inget annat än att ”hänga på”… Men jag anar att nästa resa måste ha bättre pool (och kanske lite barnaktiviteter) för att han ska vara riktigt nöjd!

      1. Haha! Komplex… tja, varför inte? 3 månaders åll änklos, havsnära och med och fyra pooler! Till humant pris 🙂 Ett sånt komplex kan jag tänka mig 😀

       Fast seriöst; det här kan bli nåt bra!

      2. Tror det i mitt fall är svårare att hitta ett affordable åll änklos-komplex för den tiden än att få ledigt just 😀

      3. Jo, det förstås! Men praktiska jag började först tänka på tiden. (tre månader ledigt tillsammans i liten stuga i värme är det bästa vi har gjort både för oss som familj och även faktiskt för min personliga utveckling)

      4. Men åååh… nu blev jag ju inte mindre sugen!! 🙂 fast det är kanske inte lika mysigt att göra det som trefjärdedels familj?

      5. Nä, man ska vara hela familjen om det ska vara bra för familjen!

       (och troligtvis måste det mesta vara bra innan också, för man är väldigt utlämnade till varandra. Men det ger en möjlighet att upptäcka allt det där man har och vill ha tillsammans utöver vardagens ekorrhjul!)

       Men det var underbart att ha tid att äta lunch tillsammans och verkligen prata varje dag. När dagens största beslut är var man ska äta middag finns det tid till reflektion. M hade en fantastisk förskola, vi hade tid att träna, prata och läsa böcker. Och resten av dygnet var familjetid! Ibland alla tre, ibland ensam med M.

   2. Maken lät inte helt negativ till att skippa Lanta! Och positiv till att redan drömma om nästa vinter.

    Och jag börjar fnula på Vietnam (eller Indien?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *