13/4 – om att buzzza Oral-B tandkräm.

11/4 - om Milla på paradisresa, a true story! 🙂
14/4 - om sexualkunskap á la Solsidan.

Dags för ett Buzzadorinlägg.


Två centimeters tandkräm i två minuter två gånger om dagen! Känns det igen? Detta är de magiska tvåorna som rekommenderas från tandläkare. Skillnaden mellan elektrisk och traditionell ”vanlig tandborste är verkligen enorm. Min elborste gör munnen ren på ett sätt jag själv omöjligt kan. Dessutom piper den hjälpligt var 30 sek – formeln är: ett pip per fjärdedels mun.

När en av de bästa tandbortstillverkarna nu släpper en egen tandkräm är mina förväntningar höga. Via Buzzador får jag möjlighet att testa och dela med mig av en denna nya serie och jag är riktigt glad för den här buzzningen! Eller… var riktigt glad måste jag nog skriva…. ett envist rykte att en Oral B- tandkräm (osäker på vilken av dem, det finns ju fyra, eller om det är allihopa) ska vara direkt farlig att använda dimmade min förtjusning. Nu vet jag inte vad jag ska tro? Rykte är ju en sak. Verklighet ibland en annan?

Hur som helst. Jag har provat tandkrämen – både med manuell och elektrisk tandborste – och jag är efter några dagar mycket nöjd. Redan första gången märkte jag att det här är en tandkräm särskilt utformad för eltandborsten: den håller smak och ”tar inte slut” såsom annan tandkräm tyvärr ofta gör.

Till dig jag buzzat ut små tandkrämstuber till; det är en annorlunda upplevelse. Krämen skummar inte så mycket som vi är vana vid, du kan uppleva ett litet ”surrande” iom att formulan börjar verka och efter 5-10 sekunder börjar tennflouriden verka som belägger tänderna med en slät skyddande hinna. De flesta tycker att de blir torra i munnen direkt efteråt. Smaken är en smaksak. Jag tycker den är okej men en mig närstående man tycker t ex den ”luktar i hela huset”!

Du som fått en liten tub av mig, prova tandkrämen så jag får veta hur du upplevde den (detta är det jag rapporterar tillbaka till Buzzador). Respons här i nosarna är helt okej, du kan ju vara helt anonym om du vill!
nedan info direkt från Buzzador/Oral B:

Intervju med Dr. William Minston, en av Oral-Bs professionella tandläkare

Vågar jag använda Oral-B Pro-Expert All Around Protection?
Bakom framtagandet av Oral-B Pro-Expert All Around Protection ligger år av forskning och utveckling och vi kan därigenom försäkra dig om att produkten är fullständigt säker att använda och används av miljoner människor världen över varje dag.

Vad händer egentligen i munnen under borstningen?
Det som några av er känt som obehag vid tandborstning är något helt ofarligt, och är resultatet av en naturlig process i att avlägsna döda hudceller från hudytor i munnen. Rengöringseffekten av tandkrämen kan i vissa fall påskynda denna process vilket kan resultera i att döda hudceller lossnar i små delar vilket gör avlägsnandet av döda hudceller mer märkbart men är helt ofarligt.

Vem ska jag kontakta om jag har fler frågor om produkten?
Vi uppskattar din feedback, välkommen att kontakta Oral-B konsumenttjänsttelefon: 020-21 33 21 om du har ytterligare frågor eller funderingar så lovar vi att hjälpa på bästa sätt.
edit 19april2015:


  jag har glömt följa upp det här men vill nu lägga till att jag bara kan använda tandkrämen någon gång då och då. det är något i den jag inte tål: jag får små sår i munnen, det gör ont och tills slut blir det små blåsor. visste väl att det var för bra för att vara sant; inget är perfekt 🙁
11/4 - om Milla på paradisresa, a true story! 🙂
14/4 - om sexualkunskap á la Solsidan.
13 comments Lägg till din
 1. har nu
  a) googlat alla ingredienser eftersom tandkrämer med ”whitening”-effekt ofta innehåller rent miljövidriga ingredienser. Men innehållet i den här är inte värre än i min colgate. Dvs de ”vanliga” tveksamma tankrämsingredienserna är där men inga fler. Däremot ett grönt färgämne som känns både onödigt och tveksamt. googlingen bringade också klarhet i varför jag tyckte att smaken påminde om glögg 😀 Den innehåller nämligen både kryddnejlika och kanel 😉

  b) borstat med tankrämen. Och jag gillar att den inte löddrar så mycket så slipper jag komma till jobbet med tankrämsfläckar på tröjan 😀 Jag gillar inte att slipmedlet i tandkrämen stannar kvar och ”gnisslar” så jag känner mig nödd och tvungen att skölja munnen efter tandborstning vilket man ju inte ska. Tycker den ger en ren och skön känsla i munnen för övrigt.

  Tack för att jag fick chansen att prova!

  1. Har du fått samma som jag?

   Grön?
   Nejlika?
   Kanel?

   Min är blå och smakar väldigt mycket (för mycket) stark mint!

   1. den är nog blå just för att det är grönt färgäme i den 😉 den hade säkert varit mer gul annars 😉 icke-tilltalande färg ur ett konsumentperspektiv.

    och visst smakar den mint. också. Men den smakar också glögg. Mintglögg? *njaaaa* Men jag är inte så känslig för smak även om jag föredrar vanlig mint framför den har spearmintaktiga varianten.

    1. Älskar korrespondensen!

     Så kul att du är nöjd testare Marina! – om än du inte är helt övertygad om att det är en produkt du kommer köpa gör det ändå buzzningen skojig tycker jag!

     Ang smaken så tyckte jag först att den smakade barntandkräm, men när jag jämförde med Byggare Bob i badrumsskåpet så förstod jag direkt att den bara smakar friskt faktiskt. Det söta i barntandkrämen är ju inte där och det är bra. Slipmedlet kan jag leva med och kanske är det just för att de där hudcellerna är borta nu (har ju använt den ett par veckor nu) det känns som att tandkrämen är lite ”snällare” nu?

     Jag gillar också mycket att den inte skummar så men att den ändå räcker hela eltandborstningen.

     Många tycker den är lite läskig och att tungan skulle bli svullen och de blir torra i munnen å så, men… det där med tjock tunga känner jag iofs igen och en torr mun, men jag tycker ändå allt det andra väger upp! Jag gillar den och kommer garanterat köpa igen! – som ett komplement till de ”vanliga” vi blandar med.

 2. Bortsett från att den i mitt tycke alldeles för starka mintsmaken så tror jag att jag gillart!

  Det är härligt att tandkrämen räcker hela tandborstningen och munnen känns ren efteråt.

  Antar att det är en vanesak att klara att inte skölja ur munnen efteråt trots kvarvarande smågrus. Och förr eller senare måste väl alla döda hudceller vara borta. (Tror den går hårt åt min tandsten vilket är ett jätteplus)

  Kommer helt klart att köpa en tub men hoppas på att det finns en med mildare mintsmak

  1. Vi verkar uppskatta samma sak!

   Det finns fler sorter i samma serie faktiskt. Kan ju hända att de andra inte smakar lika mycket?

   Så roligt att du är nöjd! Blir en extra skojig buzzning då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *