15/4 – om takläggning med Poveltema.

14/4 - om sexualkunskap á la Solsidan.
16/4 - om att vara oerfaren vid mascara.

Det ligger takrenovering i luften men det var två micket förvånade Hedbertar som imorse (nåja) flög ur sängen när det knackade på dörren. Där stod en bunt ställningsbyggare och skrapade med foten.

Enligt plan sätter snickarna igång att greja på måndag (dvs om exakt en vecka) och byggställningarna skulle därför börja monteras på torsdag. Nu hade det tydligen kommit nåt emellan och därför ville de börja bygga ställning redan idag. Visst, sa vi, och oroade oss en smula för att hinna röja undan en skog berberis (sticks som f-n), några taxusar samt en hushög men smäcker självsådd thuja. Oroat hade vi dock icke behövt eftersom stans bästa snickare strax var här med såg i högsta hugg och vips hade vi fri lejd för ställning – å senare i sommar plats för huuur mycket ogräs som helst! – och den enda som var missnöjd var EmmaLi. Hon blängde på oss med små små ögon och undrade med arg förtvivlan varför vi förstört Whiskiens gömställe…? Hon brukar ju gömma sig där!! Nu finns ju ingenstans för henne att gömma sig alls!? Inte ens där under, fräste hon och pekade mot den lilla gnutta taxus som lämnats kvar. Tias å jag hoppas såklart att misse hittar nya gömställen och lovar att fjäska med nåt mumsigt under tiden ♡

Efter lunch for vi till Melker och hans goa mamma för tjöt- å lekdejt och när vi kom hem såg det ut såhär stiligt! Gissa om varendaste granne hängt i fönstren och förbipasserande haft glojärnen på nu ikväll 🙂

 


Skickligt har de lyckats rädda i stort sett varenda buske runt kåken och alla källar- och altandörrar har fri lejd. Tyvärr gjorde oturen att detta inte riktigt gäller ytterdörren på framsidan som med ynka centimetern till o-godo med dunder och brak slogs i stålet ovanför så flisorna rök (eller okej, så flisan rök om jag ska va ärlig, å det ska man ju!) när vi öppnade den. Det ska bli ruggigt spännande det här och för första gången ser jag en renovering an med tillförsikt!

 

Å så ja just det ja. Rubriken. Hur menar jag där? Jo. Jag har hela dan gått runt med en strofvariant ur Gräsänklingblues i skallen: ”dom skulle kommit först i veckan å så kommer dom idaaaa’!”… tur det i vårt fall var en mycket mer välkommen förtidning än det var för Povel :p

14/4 - om sexualkunskap á la Solsidan.
16/4 - om att vara oerfaren vid mascara.
4 comments Lägg till din
  1. Nu förtjänar ni att träffa på skickliga och ärliga hantverkare!

    Hälsa EmmaLi att hon ju får hjälpa Whiskien att hitta ett nytt bra gömställe 🙂 Hon kan säkert bygga en bra koja åt henne nånstans 🙂

    1. Tack snälla fina du! Det här är snickarna från badrumsrenoveringen – de var så jäklans bra att ha å göra med (precis som elektrikerna) – och vi är jätteglada att de vill jobba med oss igen!

      Bra tips till Emmi där. Ska absolut hälsa henne det från dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *