18/4 – om lounge på Morkullan!

Men för helvete!??
19/4 - om en helg utan vindskivor.

Pausar ilskan över korkade kommunalpolitiker och fokuserar istället lite på sommarens planerat uppgraderade altan. Blir det lounge eller matplats? Och vilka material? Konstrotting, trä eller plast? Konstrottingen har kommit för att stanna men är ju så dyr om det ska va nåt bekvämt? Trämöbler har vi redan och är alltså den billiga men lite tråkiga lösningen. Kartells fina gamla Bubble Club eller nya fräscha Magic Hole lockar på flera vis men vårt lilla hus är kanske inte coolt nog?

En schysst slitstark vilstol kanske trots allt vore att föredra – t ex Spaghetti, Casanova eller Amigo XXL från Fiam – i kombo med befintligt trämöblemang? Jag menar, hur ofta skulle vi hänga fler än en i loungen ändå? 🙂 fatboy kan ju få flytta ut mä. Å om tio år när vi börjar bjuda hem folk på fest igen; då kan vi fynda en schysst begagnad hörnsoffa i konstrotting på Blocket att trängas å mingla i? 😀 tills dess budgetinreder *hosthost* vi med befintliga matbord, en go liggmöbel och en ny altanhäck/krukor på uppgraderad altan mot gatan!

Japp jag kommer hinna ändra mig femton gånger och lusläsa webbshoppar in absurdum. Maken kommer säga ja elva gånger, nej två och slutligen inte ens orka lyssna. Jag blir arg och i juni är hela rasket klart och jag har lyssnat på varenda klokt råd fram tills dess! Ge mig bara!

Frågor på detta?

Men för helvete!??
19/4 - om en helg utan vindskivor.
8 comments Lägg till din
 1. Vi har faktiskt köpt budgetkonstrottingmöbler på ÖoB för 2 åh 8. En tvåsittssoffa, två fåtöljer och ett litet bord. Schysst för de priset och så kan man köpa finare när ungarna blir större. Finns i både grått och svart. Och dom är faktiskt goa att sitta i. Kom förbi o testa vetja 🙂

  Men skulle inte ni bygga ut altanen iår? Hade för mig att ni prata om de förra året? Nu kan ni ju dessutom bygga en lite go uteplats där ni skalat av buskarna…..så kanske Wiskeyn kan gömma sig under 😉 ha….jag har precis hittat ett nytt gömställe till henne 🙂

  1. Ja! Kommer gärna å provsitter! – om än jag tror inte det är den typen av möblemang vi söker. Vi har ju typ tre (fyra faktiskt) uppsättningar utemöbler av olik sort faktiskt så det ska nog går att skrapa ihop nåt! Just nu lutar det åt stora matbordet vi fick i bröllopspresent och att vi kompletterar med en solsäng till altanen och en klumpfot till stora solparasollen (kostar väl multum om vi vill ha ett som inte är i plast och skitfult antar jag) till trädgården.

   Hehe! Beroende på vilken av altanerna du tänker på så är det ju just det vi ska; bygga ut alltså. Lite lite bara. Det är ju inte många kvadrat som behövs för att det ska bli fullt hanterbart att sitta där 🙂 Vi funderade en kort stund på att göra uteplats där buskarna varit, men… nja… frågan är om vi nånsin hade suttit där precis vid gatan i markplan å så utan att vi gjort det riktigt fint och riktigt fint har vi tyvärr inte möjlighet att göra nu! Får hoppas Whiskien hittar gömställe ändå 🙂 håll gärna tummarna!

   Krams vännen!

 2. Tycker ida-mammans förslag är kanon! Det behöver ju faktiskt inte bli superkostsamt att förlänga altanen en bit!

  Eller så gör du en lounge-hörna nere på gräsmattan med soffa och bord 😉 och har liggstol och fatboy på gamla altanen så man kan ligga insyns- och vindskydat och chilla där 😀

  Jag har ju en vilstol med sånt där nät i, hjul bak och träarmstöd. Jätteskön! Kostade 1600 tror jag.

  Jag tycker flyttbart och flexibelt möbelemang är fina fisken för er 😀

  1. *generad* Du känner la oss, svårt att göra nåt sådär lite lagom så jag är inte säker på att det ”inte blir superkostsamt” 😀

   Vi har ju flyttat runt alla stolar och bord i trädgården för gräsklippning i flera år och nu är vi lite trötta på det. Eller alltså. Den som klipper gräset är lite trött på det ;p men nån av de där Fiam-liggstolarna är ju lättflyttade och trevliga 🙂

 3. Haha. Jag kan se maken med sin lite trötta blick efter sjunde omtänket från dig framför mig redan nu. Lycka till. Till er bägge, menar jag då. 😉
  Kram!

  1. Hahaha! Jaa… du är inte långt ifrån sanningen… inte långt alls…!

   Tack snälling! Jag har en känsla av att det behövs 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *