21/4 – om hajar, bilkö och inga lösa tänder mer.

20/4 - om att sälja gammalt taktegel?
Dagsens tips: lägg grejerna där du minns att de kan vara.

Två hajar – en i brons å en i silver – kan nu nålas upp bland alla andra simmärken i EmmaLis rum! Eg kan hon nåla ett järnmärke mä, men dom är alltid slut i lådan på simklubben 🙂 det fattas ett femmeters undervattenssim (och kanske nåt mer) sen kan hon faktiskt nåla ett bronsmärke också! Ja jag mallar mig… hon fyllde fem i november!! Bröstsimmet har hon fortfarande lite svårt för och hon ”fuskar” oftast med andningen i crawlen, men hon är nog nu inte särdeles långt alls ifrån vad man definierar som simkunnig?!

På vägen hem från Falkenberg hamnade vi i halvmilslång bilkö – vägarbete annonserades det via skyltar men några vägarbetare eller -maskiner eller ens -arbete syntes aldrig till? Emmi var grymt rastlös och irriterad över att jag låg kvar bakom alla långsamma bilar – det gick ju bevisligen för det mesta snabbare i omkörningsfilen. Jag tog tillfället i akt att lära ut att det för det första inte är sportsligt att köra vänsterfil i såna här lägen och för det andra till stor del är omkörarna som är anledning till att det går så långsamt i vår kö eftersom de sen ska knö sig in när filerna går ihop till en. Det lilla barnet funderade ett slag och gick sen med på att vi skulle ligga kvar i vår fil. Tills vi blev omkörda av en buss. Hujedamej! Då brast det. Fast när vår avfart tusen meter (och fyra minuter) senare dök upp tjöt hon av glädje när jag drog om på insidan med lite extra gaspådrag 🙂

Å så. En mycket förvånad och tillomed lite skrämd femåring spottade vid kvällstandborstningen ut nåt litet vitt i handen! Lillasyster fick, när hon förstod vad som hänt, familjens bredaste smajl och jag tror att hon är den som är stoltast över ”bedriften”! Nu undrar jag om inflationen gjort en guldpeng mest lämplig att landa i glaset tills imorron? Jag menar, femtiöringen som var kotym på min tid finns ju inte kvar i sortimentet numera! :p

Vad säger du med erfarenhet? En tia är det som gäller eller?

20/4 - om att sälja gammalt taktegel?
Dagsens tips: lägg grejerna där du minns att de kan vara.
10 comments Lägg till din
 1. Guldpeng tror jag det ska vara!

  Det viktiga är att inte byta fil! Och att köra dragkedja när det går ihop! (Jo, jag fastnade också, men M somnade)

  1. Då kör vi… öh, menar tandfen, på en sån!

   Jag bytte iofs fil. Jag låg i omkörningsfilen men la mig till höger nästan genast när det började bli kö. Vi skulle ju av om några kilometer å jag trodde inte det skulle ta en kvart att ta sig dit!? Men haha, hörru taskis, varför messade du inte å varnade för E6? 🙂 vi kör ju aldrig den vägen annars så det känns rätt orättvist att det blidde tidsomväg den här gången!

   Alltså. Min åsikt är att om alla kör i en fil från början så behöver man inte kugghjulsköra med dom som snikar sig före. Då går det också lika fort för alla och inte bara för dom som tränger sig 🙂

   1. Eftersom jag och sonen åt middag innan hemförd tror jag du var före mig!

    Jag kör heller aldrig motorvägen (och vet att mina vänner inte heller brukar det)

    Däremot visste jag att det var vägarbete eftersom jag sett det när jag körde ner. Men jag utgick ifrån att köerna skulle bli mindre. Filerna gick ihop precis efter avfarten

    1. Aha! Ja då skulle jag ju ha varnat dig! – satt å funderade på om det var nån efter mig men trodde ni hunnit hem. Då hade vi otur båda två! Jag såg att dom ledde över bilarna precis vid Åttabro och kön fortsatte så långt jag kunde se…

     Söndag kväll är väl en typisk åka-bil-tid så det blev kanske värre ännu senare. Vi satt fast i 18 minuter, stundtals stod det helt still, och köerna började en bit innan Hunnestad. Skulle kört med gps så hade jag kanske fått varning å kunde kört av i Björkäng och klarat mig precis 🙂

 2. Det var en femma som gällde när grabben var yngre så rimligen har inflationen omförvandlat den till en tia vid det här laget. Snart har hon tappat fler och då får du be henne vissla och fnissa lite när det inte går. 😉
  Kram!

 3. Guldpeng har vi haft här 😀 Blir dyrt efter ett tag, ungarna har ju många tänder 😀

  och så ett *pst : Det är GULDhajen hon har kvar och bronsmärket. Längddykning, 200 meter bra sim och livräddning är det som återstår nästa termin förutom att fila på bröstsimmet och lära sig sidoandning i crawlet 🙂 och du har ALL anledning att vara mallig!

  1. Guldtia blev det! Tydligen var det det första hon frågade imorse 🙂

   Joo… skrev jag inte bronsmärke? Där fattas väl fem meter under vattnet (vilket hon nog gjort massa gånger under årens lopp så det ska bara dokumenteras 🙂 för att det ska vara godkänt? Guldhajen känns så långt borta att den låter vi bli å prata om förrän nästa termin tycker jag 😉 några tvåhundra meter har hon väl inte simmat, förutom magläge- och klädsim och livräddning då förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *