24/4 – om besök på nya skolan!

23/4 - om vab bland takarbetare.
Dagsens tips: taket är husets femte fasad.

Jag pausar taknosningarna och meddelar att vi idag varit och hälsat på på skolan där EmmaLi börjar förskoleklass i höst! Alla barnen var stencoola och deras föräldrar fjärilsmagade för mjau nu hinner vi ju inte med…!! Å andra sidan känns det märkligt att treåringen ska gå kvar på förskolan i tre år till, men så blir det när syskonen är födda med två år och två månaders mellanrum, men med tre nyårsaftnar däremellan 🙂

Även fritids presenterade sig och ”fröknarna” där verkade både goa och rutinerade. Men… det verkar ju bli mest fri lek och inte ens i närheten av så mycket utevistelse som vi är vana vid att förskolan erbjuder idag.

Lilla Millan satt i vårt knä imponerande stilla först men sen blev det tråkigt och som tur var var det precis dags för rundtur vid det laget 🙂 femåringen hade då redan skuttat iväg med sina fröknar å de andra barnen och treåringen försvann kvickt hon också till skrivhörnan där hon ritade en snygg mask att ha för ansiktet. Under rundturen fick jag stora nostalgiskälvan – det var här jag spenderade mina tre högstadieår. Nu ska barnen vara här i tretton (tio vardera) år framöver… det är så oöverskådligt att jag inte kan tänka så långt framåt!

23/4 - om vab bland takarbetare.
Dagsens tips: taket är husets femte fasad.
6 comments Lägg till din
 1. Spännande med skolan för EmmaLi. 😀 Det ska bli roligt att få följa henne. 🙂
  Jag hade anledning att besöka min gamla högstadieskola får några år sedan och minns att jag reflekterade över hur små både eleverna och skolan kändes. Konstigt. När jag gick där kändes ju skolan så stor och jag själv så vuxen. Hur går det ihop? 😛
  Kram!

  1. Så gullig du är vännen!

   Men… haha! Men visst är det märkligt det där hur man alltid upplever sig själv som mycket äldre och mognare än man egentligen är? Undrar om det gäller äldre och kommande generationer också? 😀

   Krams!

  1. Det var tur att du hade varnat mig! Men… det är väl ändå pedagoger som håller i verksamheten? Nåväl. Bara de har skojigt och trivs så får väl det blir väl! Men det känns lite trist att de verkar vara så ovilliga att låta barnen vara utomhus – vi har ju skämt bort oss med en förskola som är ute mer än inne oavsett väderlek 🙂 – men det kanske löser sig/inte är så ”illa” som det lät?

   1. Visst är det det, men antalet barn per pedagog är ju inte riktigt det samma. På Vs fritids är det 26 barn per pedagog som värst, på As förskola är det 4 barn per pedagog, som värst. Säger sig ju själv att är du ensam med 26 barn i åldrarna 7-8 år så är ditt fokus att ingen rymmer eller slår halvt ihjäl sig… Jag förstår inte heller att de inte jobbar mer utomhus, är man få vuxna borde det ju vara lättare att vara ute tycker man ju… Har idag dessutom hört en MYCKET intressant föreläsning om hur barns rörelse påverkar deras inlärningsförmåga och deras förmåga att sitta sitt och koncentrera sig!

    1. Nuffrorna är ungefär desamma hos oss tror jag. Men som sagt… har de bara skojigt och får åtminstone liiite frisk luft per dag får jag väl hålla mig i skinnet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *