Dagsens tips: taket är husets femte fasad.

24/4 - om besök på nya skolan!
26/4 - om nästsista simskolelektionen och lite loppis - och tak såklart!

Nog är det änna lätt att glömma, eller iaf låtsas glömma, att den delen av huset som pekar uppåt faktiskt är den viktigaste att underhålla. Näst efter omdränering är kanske takrenovering det ”tristaste” att lägga pengar på? Vi passar därför på att göra en såpass stor förändring att huset liksom nästan blir som nytt (exakt vad vi gjort får du se om du hänger med hela vägen)!

Vi är som alla nosare vet inga gör-det-självare: att ge sig på en takomläggning på egen hand ligger inte kartan för hedbertar… Men. Såhär långt in i vår renovering med en verkligt bra firma på totalentrepenad förstår jag att det ändå inte hade varit ett fullt så omöjligt uppdrag som jag först trodde – men hujedamej som jag nojjat och kontrollmätt och googlat och sovit illa 😉 Jag har under den här veckan också lärt mig skillnad mellan ströläkt och bärläkt. Och att en rejäl ställning runt huset inte bara underlättar utan är direkt nödvändig (en av våra skillade hantverkare stod på gammal läkt som brast och kanade rätt ner på byggställningen). Nå. Det finns ju dom som är händigare än oss och här hittade jag en snabbguide, som nu t o m jag faktiskt förstår!

Självfallet har kontrollfreaket dammsugit internätet efter bra guider. En helt komplett finns nog inte, men många bäckar små i googlefloden gör att du är en bra bit på väg! Och vill du lägga tak själv sparar du änårmously ömaunts åvv pengar – fast knappast tid 🙂

24/4 - om besök på nya skolan!
26/4 - om nästsista simskolelektionen och lite loppis - och tak såklart!
2 comments Lägg till din
    1. Tack snälla du!!

      Är det färgen du tänker på? Vi valde bort den glittriga ”snygga” metallicsilvergrå för att inte förta effekten av taket (och för att snickarn sa att ”alla” väljer den) och valde en lite lugnare stålgrå istället. Ser micket snyggt ut mot den lilla del av takpannorna som är lagda, och det blev nog oväntat perfekt med både grund, fog och framför allt markiser 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *