Dagsens tips: (mobilspelet) Temple Run.

2/4 - om sweet home Alabama aka Morkullan...
4/4 - om en solig förkänsla på vår, och vår stora femåring!

Ett antikt spel både bildligt och bokstavligt – lanserades i juli 2011 tror jag – men ändock värt att rekommendera!

Först var det makens näsa som satt klistrad över mobilen och snart följde äldsta dottern honom i hälarna. Nu sitter jag själv – precis som Millan – i djup koncentration inför de strapatser min spelfigur ställs inför.

Kort sagt går spelet ut på att springa omkring bl a på murarna i ett gammalt tempel. Det gäller att hänga med i svängarna, det går fortare ju längre in i banan du kommer, när vägen går runt en krök eller du måste hoppa över rötter och avgrunder. Genom att svepa med fingret på skärmen kan du svänga, hoppa eller kana under taggtråd, krypa genom trädstammar, balansera på hala stenrösen och hela tiden fånga slantar å tokens/powerups för att samla poäng. Är mynten till höger eller vänster på stigen lutar du mobilen för att samla dem, detsamma gäller när stigen plötsligt blir smal. Någon egentlig målgång finns inte som i traditionella plattformsspel utan det gäller att springa tills du trillar ner eller blir fångad. Utmaningar/uppdrag saknas däremot inte, dessa finns under ”objectives” i startmenyn, och varje nystart ger en helt ny och slumpartat komponerad bana.

 

Lycka till!! – men en varningens finger… det är en myyyycket beroendeframkallande sysselsättning! Utan att överdriva skulle vår Teneriffa-resa lätt kunna gå som en ”Temple Run Vacation” 🙂 Nu har vi mys! hojtade Millan lyckligt när vi satt hela familjen samlad i sängen kring de två mobiler och en surfplatta vi hade att samsas på, alla idogt spelandes samma jämrans app ;p

2/4 - om sweet home Alabama aka Morkullan...
4/4 - om en solig förkänsla på vår, och vår stora femåring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *