11/5 – om en fläskläpp och en stjärna till kund.

10/5 - om en kriminells bekännelse.
12/5 - om vad som borde varit en eftermiddag i simhallen.

Lillasyster följde med EmmaLi och pappa på superettafotboll idag och krönte sin supporterpremiär med att störta nerför ståplatsläkaren. Med huvudet först. Rejäl fläskläpp blev resultatet och på måndag blir det besök hos tandläkaren. Det gick fint att både äta och borsta tänder nu ikväll, men man vet ju inte…?

Under tiden Millan lekte läktardykare konfronterades jag på jobbet av en mänska som viftandes med en Garmin kartuppdatering högljutt förklarade att ”ingen köper såklart dyra kartuppdateringar när man kan ladda hem dom gratis på nätet”. Jag vet inte riktigt vad han ville med sitt utspel? Livstidsuppdateringen han höll i näven kostar 790:- vilket är ett facilt pris för tillgång till senaste kartmaterial i sin gps-navigator (tills gps:en går sönder) tycker jag. Om han nu inte var villig att betala dessa knappa åttahundra; varför stoppa produkten under näsan på mig och hånfullt förklara att han kan sno den gratis? Varför inte bara låta bli att köpa den? Vad jag tycker om fulladdning är ingen hemlighet, och eftersom kunden inte ville sluta diskutera fick han efter ett inledande försök att hålla igen från min sida också veta denna icke-hemlighet. Jag antar det var bristen på förväntad respons som fick honom att gå till attack. Men han sköt bredvid. Jag är varken rädd för kritik för min ovilja att acceptera olaglig fildelning eller för att jämföra programvarustöld på nätet med traditionell stöld i butik. När hans argument tog slut – eller alltså, han hade ju aldrig några; förutom att i falsett gala om att ”vi konsumenter blir lurade” och att ”det är så jäkla dyrt” och att han ”kanske är miljonär och har en Porsche i garaget och jag har en cykel”… det där sista var ett verkligt slagkraftigt argument i fildelardebatten! 😉 – gick han istället igång på ”att en artist tar 250tusen för en spelning!” och drog nån parallell till Michael Jackson som jag aldrig förstod för förutom att Michael Jackson är död har jag sjukt svårt att tro att just han ens som femåring tagit så lite som en kvarts mille för en spelning?! Nåväl. Till slut kände jag – och han? – att vi att vi inte kom nånvart och eftersom han redan från början gjort klart för mig att han absolut inte tänkte handla nåt försökte jag avsluta och gå vidare till nästa kund. Men den här mänskan har följt med mig ända tills nu. Alltså. Är det verkligen så socialt accepterat att fulladda att det inte ens behövs vettiga argument längre? Och finns det verkligen behov av att propagera för sitt beteende i butik? Ajm stannd. Och en smula beklämd. Menmen. Jag kan väl inte kämpa emot på arbetstid kanske. Får väl nöja mig med att argumentera på fritiden? Typ som nu 🙂 Om det inte är så att jag blir påhoppad på jobbet och inte kan komma undan! Som typ idag!

10/5 - om en kriminells bekännelse.
12/5 - om vad som borde varit en eftermiddag i simhallen.
11 comments Lägg till din
 1. Stackars lilla Millan 🙁 inga skrapningar?

  Och jag håller med du, om hen nu nödvändigtvis vill stjäla kartor är det ju rätt osympatiskt att skryta om det i butiken?

  1. Det verkar som hon tog hela smällen med överläppen och ena armen så det syns inte så mycket. Tror inte det är nån fara för tänderna heller, men det är bättre att kolla för säkerhets skull?

   Japp. Jag har förståelse för att folk ”lånar” program för att se om det är något de kan tänka sig använda och isf köpa en licens efter att de provat. Jag har också förståelse för att jag är ett typ unikum i såna här sammanhang, men jag vill inte framstå som nåt helgon: det finns fulladdat material i mitt hem, om än jag fått hjälp med det eftersom jag själv inte velat lära mig hur man gör! Men. Jag har noll förståelse för att en person hånar mig som säljare för att han kan sno produkten jag säljer gratis på internet. Det är som att vifta med en bärbar dator, ett par hörlurar eller en kamera (klassiska stöldgods på Blocket) och hävda att sånt här finns billigare på privata säljsajter. Eller som att tala om för maken att hans Fred Perry-pikéer finns billigare i Turkiet. Öh. Ja? Men det är isf antingen kopior eller fultillverkat. Äkta varor kostar ungefär lika mycket över hela jorden. Ungefär – skatter och moms kan påverka priset såklart.

   Sorry för romanen men det här är som du vet ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat 🙂

   Krams!

 2. Stackars Millan. Hoppas hon återhämtar sig snabbt. Man brukar ju säga att barn har en fantastisk förmåga att göra det, håller tummarna för att hon är beviset på det. 🙂

  Angående kunden; Vilket märkligt beteende. Jag borde väl bli förundrad, men tyvärr blir jag bara lite less. 🙁

  1. Ja nu på kvällen var hon knappt svullen på munnen längre! Fast hon är väldigt väldigt känslig och ömtålig; så fort något går henne emot låter hon oss veta… högljutt! Vi måste ju till tandläkaren – för försäkringens skull, tror jag? – men annars tror jag inte det är nån fara faktiskt. Själv hade jag väl legat tlll sängs i en vecka om jag vurpat sådär?! 🙁

   Ang den där kunden så… ja… märkligt på flera vis. Hoppas han fick sig en tankeställare?

   Krams!

 3. Aj, aj stackars liten tös. Tur att det ändå gick bra.

  Tänk att det finns folk till allt. Fattar inte att de står ut med sig själv och sitt sätt. Det värsta är ju att när man möter en sådan där som kund på ena eller andra sättet – så är det just den som ”följer med hem”, rent mentalt efter arbetsdagens slut och inte alla de trevliga människorna man mött under dagen.

  1. Va gullig du är! Tack! Det gick alldeles ofattbart bra!? Vi ringde tandläkarna på måndagen men de tyckte inte vi behövde komma in. Men nu när du påminde (tack igen!) så kom jag på att vi glömt ringa försäkringsbolaget. Det måste man kanske göra?

   Å ja… du fångar poängen på pricken! En sån där mänska släpper liksom inte taget om en. Å andra sidan kanske mitt motsträviga tänker-inte-hålla-med-för-jag-tycker-du-har-fel-här kanske naglat sig fast hos honom också? ;P kan ju alltid hoppas att jag iaf fick en antydan till eftertänksamhet i hans sinne… isf är det iaf nån nytta till hela det häringa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *