1/5 – om utvandrad sverigedemokrat och ROT-fusk.

30/4 - om isvalborg?
3/5 - om ett &/%(€ moment 22.

Hörde att Erik Almqvist, även känd som järnrörsrasisten, flyttat till Ungern. Dels handlar det enligt hur jag tolkar det om skatteflykt, dels handlar det om att inte känna sig välkommen i Sverige. På a svarar vi menvafaaan, på b japprättuppfatt! och på c svarar jag sicken lättnad att slippa karlhalvan här. Så här skriver Sveriges Radio på sin hemsida:

  Flyttskälen är i stället landets ”frihetliga socialkonservatism och nationalism” och frånvaron av ”den svenska fåran av genus och mångkulturalism”.

Jag låter det faktum att en demokratiskt vald politiker, från ett av landets tragiskt nog största partier, tycker att genus är ett problem falla mellan stolarna och går direkt på kärnan av konsekvensen och utgår nu från att Almqvist efter egen politisk övertygelse lär sig ungerska pronto, aldrig mer firar midsommar eller har kräftskiva, inte plockar över sin familj till Ungern, aldrig mer kommer ”hem” till Sverige eftersom det förvirrar konceptet hemland… eller nä vänta, det sista är bara önsketänkande 🙂

å så ett helt nytt ämne:

Såg nu ikväll SVTs Uppdrag Granskning om ROT-fusk vid bl a värmepumpsinstallationer. Jag är inte förvånad. Den som vill fuska hittar alltid nya vägar. Det som förvånar mig är att så många mänskor låter fuskande hantverkare hållas. Fast detförstås; det kräver ju en enkel googling för att förstå att en offert där pumpen kostar en tredjedel av marknadspriset är nåt lurt. Vadå? Kunden tjänar också på fusket? Öh, ja genom att lura staten på felaktigt utbetalad skattereduktion! Sen när blev att lura sig själv (japp, skatt är för alla) en fördel?!

30/4 - om isvalborg?
3/5 - om ett &/%(€ moment 22.
5 comments Lägg till din
 1. ja, det är lite lustigt hur någon som är så emot invandring själv kan tänka sig att bli invandrare… jag undrar hur tankarna gick där… undra hur mycket ”svenskhet” han hittar i Ungern 😀

  Sicken hillbillie-loser….

  ang. Rot-avdrag så är luras aldrig okej, men å andra sidan tycker jag att fri prissättning är en princip att värna om, så jag är kluven.

  1. Ja. Varför kan inte han och många av hans partikamrater och sympatisörer direkt erkänna att det inte är ”invandringen” som är ett problem för dem utan att de av någon oförklarlig anledning har problem med personer från vissa regioner av världen? Rasister har jag inget till övers för. Särskilt inte smygrasister.

   Ang ROT-fusket så är det ju ingen prissättning det handlar om utan rent fusk (staten måste dessutom betala ut en större del till hus-/lägenhetsägaren iom detta vilket i mina ögon är trippelt icke-okej). Vad är det du är kluven för vännen? Att firman säljer en produkt för halva priset mot vad de betalt för den och istället tar ut vinsten i timpeng är väl tveklöst fel?

   ps. tog mig friheten att stavningsrätta din kommentar <3

   1. Nja, klart det handlar om prissättning. Jag är kluven till om det är statens jobb att gå in och tala om hur en enskild näringsidkare ska prissätta sina varor och tjänster, får man inte sälja varor med förlust? Då hamnar man ju i problematik vid utförsäljningar pga konkurser tex. Eller är det bara hantverkare som inte får sälja varormed förlust?

    Vad är kreativitet inom regelverket och vad är fusk?

    Det finns ju andra yrkesgrupper som ägnar sig åt kreativiet inom regelverket, föräldrarlediga lärare t.ex.

    Det är inte nödvändigtvis fusk bara för att det är moraliskt tveksamt.

    1. Nu hoppas jag du bara skriver det här för att provocera… att utnyttja systemet är alltid fusk och aldrig okej; oavsett om det gäller lärare, hantverkare, vabbande föräldrar, egenföretagare eller Svenssons som använder RUT och ROT. Kreativitet när det gäller att hitta dylika kryphål för egen vinning är både moraliskt och juridiskt förkastligt. Anser jag.

     Det är sånt här skattefusk som gör att jag elakt hoppas styrande politiker tar bort ROT-avdraget. Den som inte nöjer sig med ett ärligt avdrag ska inget avdrag ha. Detsamma gäller såklart olika typer av bidrag. Fusk är förkastligt. Det drabbar ju alltid någon annan som blir utan 🙁 egoism är inte vackert. Fy så arg jag blir!

     1. Förklara komplicerade tankegångar i text är svårt! Läs mig snällt 😉

      Det jag försöker säga är att det inte är svart eller vitt, det finns en ganska stor gråskala – i den gråskalan går våra olika moraliska/etiska gränser på olika ställen, det du tycker är fusk tycker nån annan är helt okej, om inte regelverket täcker frågan så är det upp till var och en att bedöma vad som är okej.

      Det kan ju skyllas på luddiga regelverk. Men också på kreativa människor.

      Ett exempel från förskolans värld. Om du kompar ut på din lunchrast har du eg. inte rätt till barnomsorg den utkompade tiden, om man ska hårddra och tolka regelverket bokstav för bokstav. MEN jag tror inte någon förväntar sig att du ska hämta barnen för att du tog en långlunch?

      Det finns ingen regel som säger att lärare måste vara föräldrarlediga på sommaren om det är det i maj och i september, så de bryter ju inte mot något regelverk alls när de avbryter föräldrarledighet och lyfter lön under sommaren, men är det moraliskt okej? Egentligen?

      Ett exempel från ROT-världen. Om jag köper en lagervara som hantverkaren haft länge och som inte blivit såld, tar en massa lagerplats och kostar pengar i kapitalbidning, om hen då vill sälja den till mig för, säg, halva sitt inköpspris samtidigt som hen tar fullt pris för det jobb som hen gör (för att tjäna något på affären) är det då rot-fusk?

      En annan fråga i sammanhanget är också om vi vill ha detaljerade regler ala försäkringskassan och föräldrarpenning som kostar miljarder i kontroller och uppföljning? För har man en regel måste man också ha kontroller, anser jag.

      Så, något kan vara tillåtet enligt reglerna men moraliskt fel, något annat är inte tillåtet men moraliskt okej.

      Så. Det beror på, helt enkelt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *