15/5 – om hur omöjligt det är att gömma kablar… snyggt!?

14/5 - om en äktenskaplig prövning.
16/5 - om status på vår, eller typ änna avsaknaden av densamma.

Asså ärligt. Halva bilen fylld av kabeldöljning i olik sort (från jobbet) men väl hemma var det inte en endaste som föll på läppen. Det blir till att bita surt äpple och bära tillbaka kabelkanaler i plast och metall och istället satsa på ursprungsplan: skitful men billig och förlåtande kabelstrumpa. När vi målar om i det här rummet nån gång nästa århundrade ska kablar och fanskap fräsas in i betongväggen… men tills dess… välkommen kabelstrumpa och svajande kablar från väggfästa fronthögtalare!

När jag insett mig besegrad av tv-kablarna sjönk jag ner bakom en kopp te.

Å eftersom ingen annan kommit ihåg så, grattis på namnsdagen till mig idag 🙂 som presang sitter maken i snyggblå tröja i soffan och vrölar framför nån suddig match. Jotack. Själv ska jag gå å lägga mig. Och fundera över om det faktiskt existerar nåt sätt att gömma kablar sniggt? Jag tror inte det finns det. Förutom att karva in dom i väggen helt då?

14/5 - om en äktenskaplig prövning.
16/5 - om status på vår, eller typ änna avsaknaden av densamma.
17 comments Lägg till din
 1. Finns det ingen enkel list ni kan gömma dem i och sedan måla över/sätta tapet på för att passa in i rummet? Då syns de i alla fall mindre…

  *påminner om utmaningen :)*

  Kram!

  1. När vi köper ny reciever slipper vi ju problemet med fem olika kablar upp till tvn… och skulle vi få för att måla om det här rummet innan dess så blir det tapet på kabeldöljare eller så fräser vi helt enkelt in alla kablar i väggen, men… som det är nu finns det nog ingen bra lösning 🙁

   TACK för påminnelsen! Do it again pliis om jag inte verkar få tummen ur (jag har börjat spåna iaf och gjort ett utkast men jag fattar fortfarande gäster; det ska vara fyra pers plus jag väl?)!

   Krams!

   1. Sorry att göra det svårare för dig, men det är fem personer utöver dig själv som ska sitta med på din middagsbjudning. 😀
    Lycka till!
    Kram!!!

 2. Jag brukar säga att jag vill ha trådlös ström!

  När vi renoverar vardagsrummet ska vi dra allt till TVn i spår i väggen!

  1. Trådlöst är det allra bästa! Men… i väntan på den uppfinningen så får vi köra på sladd 😀

   Självfallet drar man in alla ledningar vid renovering men vi har inte för avsikt att ge oss på det här rummet på en tio-femton år eller så :p påminn mig gärna om det när jag sitter där å söker råd om tapeter och takspottar!

   Apropå dolda ledningar så fick vi ju kämpa för att få våra vattenrör indragna i väggarna på toaletten. Nu gjorde de ju ett shitty jobb – särskilt till handfatet – men jag är iaf glad att vi stod på oss. Hujedamej för vi-gör-så-som-det-är-enklast-för-oss hantverkare 🙁

   1. säg inte det, snigga färger på kablarna och så en najs fläta, blir ju en cool installation av det 😀

      1. Googla 😉 Finns hur många färger som helst! Kan bli asacoolt!

      2. Men hur får jag den där färgglada på kablarna?! Och hur krymper/värmer jag dom? Får en känsla av att det är ett mindre projekt att fräsa in kablarna i väggen och tapetsera om!? 😀

      3. Du trär krympslangen över din vanliga kabel och värmer sedan, för hemmabruk skulle jag tro att en hårtork med hög värme nog fungerar bra.

      4. Asså, det låter ju som att det skulle kunna bli sjukt häftigt! Men… att plocka ner alla kablar (och försöka kränga fräsig slang över kontakter å så) lockar inte massor just nu men shit sicken cool idé! Ska apsilut ha den i åtanke i framtiden! Och jag lovar att kredda dig för det snajsiga resultatet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *