19/5 – om Saade tycker jag inte.

18/5 - om mellofinal 2013.
19/5 - om gårdagsens sommardag!

Okej. Nervös. Aj gett it. Och det försvarar det maniska läsa-innantill-i-manuskorten. Det försvarar också ett darrigt jobb i greenroom (var är Gina?!?). Det försvarar däremot inte att han inför 100000000 tv-tittare refererar till Petra Mede som en person han vill kn#lla. Så ogenomtänkt och sorgligt. Äh det är väl inte så farligt hör jag många tänka. Ett harmlöst skämt säger några. Och värst av allt: Det är ju en komplimang! kommer en del fräsa. Men. Nä. Det är det inte. Att som kompetent, modig och vuxen av en liten pojk få veta att man skulle duga som redskap i sängen, det är bara jävligt pinsamt – och förnedrande.

I en esc-final som på alla vis annars utmärkte sig som ett föredöme, med bl a flera humoristiska och träffsäkra officiella erkännanden av den stora gaypubliken, och som i mellanakten gör sak av våra framsteg i jämställdhet! Där kommer en slyngel in och drar hela balunset rätt in i 60-talet igen. Att epitetet milf dessutom är typ uppfunnet av och fortfarande flitigt förekommande i porrbranchen gör hela affären ännu mer stinkande.

Enligt vad jag förstått var eländet planerat (Saade hoppas enligt citat i Aftonbladet också att ”uttrycket ska trenda”) och att ingen stoppat honom i tid är ofattbart. Christer Björkman och af Sillén kan omöjligen ha okejat det här? En positiv aspekt är väl iaf att vi nu förhoppningsvis slipper fler bidrag från egotrippade Eric S i mellosammanhang tills han vuxit till sig. Han måtte la bli persona non grata ett bra tag framöver? Kanske av skivköpare och konsertbesökare också?

Jag förvänta… nä sorry hoppas på en offentlig ursäkt. Eller att skitsmarta kloka roliga Mede ljudligt roastar den lille klantskallen.

Ja och grattis Danmark! Och Sverige – jag gissar det blir lite hotellnätter i Malmö sålda nästa år mä? ;p

18/5 - om mellofinal 2013.
19/5 - om gårdagsens sommardag!
21 comments Lägg till din
   1. Vad tyckte du om att Petra menade att den homosexuella esc-fansen ”bara inte mött rätt kvinna än”? Det om något anser jag oförskämt.

    1. Tycker du? Det tycker jag var skoj! Även utan sin kontext – Petra Mede är känd som stor i gaykretsar och skämtet är därför lite internt – är det helt okej att skämta om att man kan omvända en homosexuell man. Att en ung man (i kontexten känd som otrogen och egoistisk) låter oss veta att han hade kunnat tänka sig kn#lla programledaren, som i motsats till pojkvaskern är otroligt proffsig och kompetent i sin roll just den här kvällen, är bara fel. Hur man än ser det. Tycker jag!

 1. bra rutet! Jag blev nästan nervös av att han inte klarade en enda mening utan att dubbelkolla. Verkar ju såååå naturligt…

  Jag hörde att de hade strukit en mening som hade sexanspelning… men jag hör så mycket hit och dit så jag minns inte exakt. Kanske la han dit den igen? Milf är det absolut dummaste jag kan komma på, och du hittar rätt ord att förklara varför det är så urbota dumt.

 2. Bedrövligt tycker jag . Som jag kommenterade hos bloggvännen Inga för en stund sen så byter jag kanal. Det finns för många idag som inte hanterar svenskan eller i varje fall inte tror att de behjöver göra det, som tycker de hanterar en ny häftigare modernare svenska. Tyvärr blir det bara pinsamt.

  1. Som språkpolis och språkkonservativ har jag så jäkla svårt att vänja mig vid att språket förändras (”utvecklas”), men nån gång kanske jag lär mig? Slarv är en sak, okunskap en annan. Hyperkorrektion är lite rart, direkt feltolkning är bara fel. Som t ex att tro att en milf är ”en snygg äldre kvinna”…

   Tack för din respons! Välkommen hit!

 3. Haha, debatten får du nog hoppa för vem är så dum att argumentera emot??? Ytterst pinsamt och en rejäl bläckplump i en annars bra genomförd show. Fast var det inte lite väl mycket anspelande på den tråkige svensken, visserligen skrattade jag gott åt att vi drev med oss själva men frågan är om majoriteten av Europas befolkning förstod vissa satiriska skämt :-|. Vi får hoppas det.

  Du är så klok – bra med ett inlägg som detta!

  Kramar!

  1. ❤ darling!

   Tyvärr blev det nog ett ironiskt humorgrepp för mycket, resten av Europa hängde nog inte med i den där mellanakten. Å andra sidan. Kanske manade det till lite eftertanke? Sådär lite nu i efterhand?

   1. Du menar eftertanke till oss själva?! Det hoppas jag verkligen! För ett stelare folk är ju svårt att finna… Så pretentiösa och viktiga liksom. Hua.

    1. Ah. Jo… iofs. Fast jag tänkte mest på alla genusfrihets- och jämlikhetsreferenser faktiskt! Å jodå, har du träffat en inbiten sydstatsamerikan? DÄR har du stel. Och korkad. Äh vaddå? Fördomar? Inte då. Änna 🙂

     1. Aha, du menar så. Ja, på vissa plan är ju Sverige ett föredöme (även om vi har låååånga vägar kvar när det gäller det mesta, men jag menar som jämförelse med andra inskränkta länder). Grejen är ju att jag faktiskt inte tror att de som förespråkar dessa konservativa knasigheter knappast förstår ironins poäng och har vett att ta åt sig. Deras världsbild är på tok för skev. Vi kanske inte är så tråkiga ändå. Bara lite. Politiskt korrekta liksom. Landet Lagom.

 4. Du kan ge dig fasen på att mede visste om att den kommentaren skulle fällas, å hur vida den individen skulle ta illa upp av en sån kommentar skulle vara kul om hon ärligt kunde svara på. Men det lär väl komma någon politiskt korrekt replikering om det nu när denna tävling skall ältas i dagar. Om inte veckor. Skönt att det är veckodag imorgon så svt forum drar igång igen.

   1. Jag tror och hoppas inte heller att hon visste. Typiskt nog missade jag själva överlämnandet (liten ledsen Milla just då, eller så var jag på dass?) och har därför inte med egna ögon sett hennes reaktion. Såg hon arg ut? Förvånad? Speachless?

    Faktiskt är jag helt övertygad om att Petra Mede är en person som alla andra, med känslor och en mänsklig vilja att gärna bli omtyckt. Jag har lite extra hjärta för henne för så mycket skit som hon fått, bl a i alla vidriga roastar på Berns, tycker jag hon är apstark som inte bara ligger hemma i sängen och bölar?!

    Ska bli intressant att se om Debatt tar upp det här i Svt!


    ps. Välkommen hit Mackan! Kul att ”se” dig i nosarna! Hälsa Sarah å krama tjejerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *