23/5 – om en komma-ikapp-dag.

Dagsens tips: kvällsljus vid Kattegatt.
Dagsens tips: ät ekologiskt, alltid och i alla väder.

Femåringen har varit edgy och känslig i flera dagar, igår kväll kulminerade det med mängder av tårar för ”ingenting”. Igen. Så. Idag stannade vi hemma hon och jag. Vi hade en typisk göra-ingenting-dag med lite tv, pussel, frisk luft och fotboll i trädgården. Milla hämtades hem från förskolan på eftermiddagen och under promenaden hem passerade vi kanonen på Påskberget.

På vägen nerför backen vägrade treåringen lyssna på mina ”spring inte!”-förmaningar och vips gjorde hon magplask rätt ner i en taggbuske. Coola Millan grät en skvätt, borstade bort taggarna och var strax på fötterna igen. Dock, nu i lugnare takt och med sin lilla hand hårt i min!

När vi kommit hem röjde kidsen i trädgården medan jag stekte kvällsmat. Lillasyster å jag fick sen lite mys själva: mitt under ätningen ringde eLis kompis C på dörren och ville ha leksällskap så du kan ju gissa hur kvickt Emmi åt upp sin korv 😉 – Mallias var på Påskgbergsvallen å såg BoIS spela 5-1 mot ÖIS! Apropå fotboll förresten: HBK spelade bara oavgjort hemma mot Peking. Inte helt nöjd med utfallet på Örjans Vall asså…


Lilla katten W spenderar nästan all tid med att sova numera. Kanske är det åldern… kanske behöver hon också lite komma-ikapp? Ett besök hos veterinären ska bokas. Mjau ♥Jisses så fort det gick förresten. Vad hände med ”mellan” i häggen och syrén!?


Bedrövligt nog bet jag mig i kinden idag. Helt oprovocerat 🙁 Åååh. Kommer ju ta dagar att läka. ALV är i fara. Blä!

Dagsens tips: kvällsljus vid Kattegatt.
Dagsens tips: ät ekologiskt, alltid och i alla väder.
6 comments Lägg till din
 1. Skönt att kunna ta en sådan där time-out ibland, så att man kan rå om varandra ordentligt. Trist att Millan ramlade, men det hör ju liksom tilll småbarnsåldern. Hur ska hon lära sig att dina ord väger tyngst på grund av erfarenhet och inte bara av ’mamma-är-vuxen-och-vet-därför-bäst’ annars? 😉

  Vi har inte heller märkt av något mellanrum mellan hägg och syren. Det blommar för fullt överallt nu. Lite senare än vanligt, men förbaskat vackert ändå. 😀
  Kram!

  1. Ja det var behövligt för henne att få paus en dag, det var en helt ny liten mänska idag!

   Hehe, jooo…. när du lägger det på den nivån så… 🙂 och tur var väl att hon inte trillade där jag varnade som mest: dvs på knaggliga berget (av sten) med femton graders lutning! Fast hade jag å andra sidan vetat att det fanns taggbuskar att trassla in sig i hade hönsmamman nog gjort mer än att ”bara” hojta och varna :p

   Det är himla vackert här nu! Fast så väldigt grönt. Vad hände med det ljusgröna?

   Krams!

   1. Tack för att du klargjorde att berget består av sten. Jag hade nog aaaaaaldrig listat ut det annars. 😉

    *hehe*

    Jag hoppas ni får en fin dag! 😀
    Kram

    1. Haha! Jaaa… jag velade länge där innan jag skrev så, för… det är mest gräsbevuxet på det där berget men just där hon sprang var det rena, branta och knöggliga stenar :/ därav min utförliga beskrivning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *