Dagsens tips: simskola!

5/5 - om en dum mardröm.
6/5 - om sommarkänsla i luften.

Min snälla tjif lät mig stämpla ut tidigare från jobbet idag så jag kunde följa med på terminsavslutning för EmmaLi på Klitterbadet! Å så jäkla skoj det var!!

Femåringen började med att crawla tvåhundra meter (okej med simfötter, och okej hon pausade ett par gånger på linorna sista 75 metrarna) och sen var hon heeeelt slut och vi typ dog av stolthet. Sen var det samla-märken-hinderbana längs 50-metersbassängen; Emmi skulle samla cirklar och dök ner på botten som en säl och samlade så jag trodde hon skulle dränka sig… jag fick tvinga upp henne på kanten för att hon skulle lugna sig och hämta andan 🙂 slutligen var det madrassrejs där alla tre lagen vann och alla föräldrar hade kramp i käkarna av skratt och leenden! Allra sist fick kidsen testa att simma några meter i rejält höga vågor skapade av simfrökensassistenterna och då fick lilla Emmi panik. Supergulliga fröken Alva var hos henne då och lovade hjälpa henne hela vägen om hon vågade hoppa i bassängen igen och då vågade hon! Men hon var besviken över att inte kunnat hantera de där vågorna och efter lektionen i duschen var hon asarg. Hela lektionen var misslyckad tyckte hon och Mattias tröstade allt han kunde. Det var ju en skitbra lektion! Och rolig!

Och faktiskt fick vi äntligen – efter ett helt år av slut-i-lådan och en prishöjning – med oss ett järnmärke hem idag. Nu blir det till att nåla upp alla tagna märken på skölden 🙂


ps. I fredags hade Milla avslutning på sin simning. Hon har utvecklats enormt den här terminen men hon har lite svårt för det där att följa instruktioner 😉 men ett hopp å simma tillbaka till kanten gick hon med på, hon glider å simmar fint med platta, fixar att blåsa ut under vattnet och hon börjar våga försöka flyta själv. Fördelen av att vara lillasyster till en liten fisk: hon har fått mycket ”gratis”. Nackdelen med att vara fisksyster: vi kanske inte tror på att hon kan så mycket som hon faktiskt kan <3

5/5 - om en dum mardröm.
6/5 - om sommarkänsla i luften.
11 comments Lägg till din
 1. *kärlek* Fina Fina Fina simmarungar! Och hälsa Emmi att jag tror nog det blir vågor i sommar i havet att öva på 🙂

  1. ❤ tillbaka!

   Hon har faktiskt simmat massor i havet både förra och förrförra året men såna här vågor hoppas jag hon ska slippa simma i på riktigt. Det var ju Titanic och trängsel och barn överallt. Jag förstår henne faktiskt!

  1. Såna vågor får hon inte simma i, det var som öppet hav och storm med vågor från två ibland tre håll. Å vågmaskiner på badhus är snällare 🙂 när hon blir äldre får hon gärna öva men som femåring ska hon inte behöva bli rädd och få panik för att stället hon alltid känner sig trygg på i badhuset plötsligt är ett inferno där hon inte bottnar fastän hon borde och ingen hör hennes små rop och hon får kallsup efter kallsup.

   Jag förstår att de äldre barnen tyckte det var skoj, men hon var för liten. Annars tuffa Emmi var riktigt riktigt rädd 🙁

    1. Nänänä! Ingen fara vännen! Du känner la oss? ;p det var pang rödbeta upp på hästen igen!

     Det braiga var ju att hon fick se hur det faktiskt kan vara att simma ”på riktigt” och därför kanske får lite respekt för vattnet. Det har ju nästan blivit lite dåligt med den varan på femåringen som liksom tror att hon är oöverninlig (eller vad det heter)! Men med facit i hand kanske jag skulle plockat upp henne direkt. Eller äh, nä, med facit i hand gick det asabra! Hon fick ju sitt ”gamla” järnmärke mä och DET är fina fisken det att sätta upp bland alla hajar – som ännu inte är uppnålade :/ *skäms och är en dålig förälder* 🙂

   1. Nja, aqvakul i Malmö har en (otäck) vågmaskin som verkar täcka den beskrivningen… Och jag tror ärligt inte det går att sparka sådana vågor som vi var i där. Jag blev rädd när M och jag hängde i repen… Och jag hade efteråt en rejäl lårkaka efter att ha blivit slängd i väggen av vågorna. (Men set är klart, jag ägnade mer kraft åt Ms säkerhet än min egen) fördelen jag kan se är att han litar på mig i vattnet och följer mina instruktioner till fullo när det är allvar, och verkligen hjälper till! (Det där hålla fast vid simning dom de lärde sig som små är väldans bra även när de är större)

    1. Låter inte så aquakuligt det där? Antar det är såna vågmaskiner barn och ungdomar har drunknat i 🙁

     Jag har ju väldig respekt för vågor, strömmar och hav (man kan kalla det fegis) och jag simmar/badar aldrig om jag inte känner mig hundra säker. Modigt av dig att bada med M på ett sånt ställe tycker jag! Fast det kanske var värre än det såg ut och att du därför inte visste riktigt vad du gav dig in på din stackare? Lårkaka kräver rätt kraftigt våld: tur det var på dig och inte på lille M <3


     ps. De sparkade inte vågorna, de gjordes med hjälp av flytmattor – med en stark muskelsimmare vid varje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *