1/6 – om eye = aj!

31/5 - om mĂ„nga sparade tusenlappar 🙂
3/6 - om Borgen.

Japp. Vi har haft nÄt som pÄ götebosska kanske skulle kallas ögonblicksotur, Ànna. I tvÄ dagar.

Idag var kidsen med sin barnvakt (lĂ€s: mormorn) pĂ„ Rosenfredsfestivalen och blev ansiktsmĂ„lade. En söt liten hund och en farlig lite mindre tiger mötte mig nĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet! TyvĂ€rr var vovven för rejĂ€lt sminkad precis vid ögona sĂ„ hon kliade sig vĂ€ldans massa, och eftersom den minst sminktabortserfarna skötte kvĂ€llstvĂ€ttningen blidde det ett alldeles vĂ„ldsamt ylande nĂ€r tvĂ„l blandades med ansiktsmĂ„lningssmink i femĂ„ringens ögon. Det ena ögat, det som var svartmĂ„lat (det andra var vitt), lĂ€mnade en rĂ€tt snajsig egyptisk kajal hur mycket jag Ă€n padsade med ögonmakeupremover?! Å lillasyster, hon somnade med morrhĂ„r hon. Jag Ă€r nyfiken pĂ„ vad det var för smink dom anvĂ€nde egentligen? Kli:igt och svĂ„rt att tvĂ€tta bort. Babyolja hade vĂ€l funkat bĂ€st kanske men det kom jag pĂ„ för sent.

IgĂ„r kvĂ€ll efter lĂ€ggdags steg ett NEEEJ NEEEJJ av Ă„ngest ur djupet av treĂ„ringens hjĂ€rta och vi flög upp för trappan i tvĂ„ steg var för att möta den lilla i korridoren frĂ„n vĂ„rt sovrum, blind och i panik. Det lös pĂ„ toaletten och pĂ„ en hundradels sekund hade jag förstĂ„tt vad som hĂ€nt. Trodde jag. TvĂ„l i ögonen var min gissning (hon tvĂ„lar duktigt hĂ€nderna efter toabesök men glömmer ibland att skölja bort löddret ordentligt…). Men nĂ€. Det var vĂ€rre… HANDSPRIT! Jag kastade upp ungen i knĂ€t och sköljde sköljde sköljde och medan Mattias ringde sjukvĂ„rdsupplysningen sköljde Millan Ă„ jag lite mer. Sen verkade hon inte ha ont mer men vi sköljde lite till Ă€ndĂ„. Mannen pĂ„ giftinformation – dit M blev kopplad – sa att rekommendationen Ă€r ”skölja under rinnande vatten i fem minuter” men vi gjorde en kompromiss: hon fick blinka ner i ett vattenglas fyra fem gĂ„nger innan vi bytte vatten. Vi bytte vatten fyra gĂ„nger. Vi tackade ocksĂ„ hundra gĂ„nger för babysim och simskola som sĂ€kert kan ta Ă„t sig Ă€ran för att hon utan att tveka stoppade ögat i vattnet och blinkade. Grymma lilla unge! Å hon lĂ€r hĂ„lla sig frĂ„n handspriten nu… hon lĂ€r förresten inte nĂ„ den pĂ„ högsta hyllan… Ischa 🙁

31/5 - om mĂ„nga sparade tusenlappar 🙂
3/6 - om Borgen.
10 comments LĂ€gg till din
 1. Men stackars lilla krake! Och stackars förĂ€ldrar, för det gör minst lika ont i den vuxne…

  Jag har lÀst om nÄt fall dÀr ansiktsmÄlning hade gjort stor skada, och barnet hade varit röd och svullen lÀnge och haft ont, sÄ jag Àr inte sÄ sÀker pÄ att det Àr ofarliga fÀrger. Mitt barnbarn fick lite klÄda av det en gÄng, det rÀckte för att hon aldrig mer vill pröva.

  TĂ€nker pĂ„ nĂ€r min dotter vid ca 4 Ă„r flög med huvudet före genom ett fönster… alltsĂ„, hon sprĂ€ckte bara rutan, föll inte ut, men fick glassplitter i ögat. LĂ„ngt ute i skogen… lĂ„ngt till sjukhus. Men hon var sĂ„ tyst och duktig medan min bror och jag hjĂ€lptes Ă„t att pilla loss glasbiten som fastnade i vitan… Det Ă€r ju som att man fĂ„r mer kraft och mod i den stund det verkligen behövs. Nu fattar jag knappt att det gick. Eftersom det inte gjorde ont mer, gissade vi att inget var kvar, men kollade dagen efter för sĂ€kerhets skull.

  1. Flög genom ett fönster?! Vad Ă€r lite – förmodat inkliad – handsprit dĂ„. Jag blev alldeles kall nĂ€r jag lĂ€ste om sĂ„ngfĂ„gelmamman… att du klarade det.. ja, nĂ„n extra styrka mĂ„ste du ha fĂ„tt dĂ€r. Det Ă€r helt makalöst vad vi mĂ€nskor kan klara av bara för att vi mĂ„ste!?

   Lite lÀskigt det dÀr med ansiktsfÀrgen. NÀr de blev mÄlade pÄ Kanarieöarna förra Äret var det riktigt teatersmink, jag tror det Àr snÀllare Àn mÄnga andra varianter?

   Kramar!

 2. 🙁 🙁 Stackars lilla smĂ„ busungarna 🙁 🙁 Stick till optikern och köp lite goa droppar i morgon, det Ă€r himla skönt för grusiga och kliiga ögon! Jag har hĂ€r men Ă€r ju lite lĂ„ngt bort! Kanske nĂ„gon nĂ€rmare med linser har?

  1. Mycket bra tips! Är det vanliga ögondroppar typ? Man kan vĂ€l köpa en liten kopp avsedd att blinka i ocksĂ„?

   1. Jag har vanliga vĂ„rdande ögondroppar, nog egentligen avsedda för linsanvĂ€ndare tror jag. Efter mĂ„nga timmar i klorvatten ser jag ibland ut som om jag inte sovit pĂ„ nĂ„gra dygn 😉 och det kĂ€nns som jag fĂ„tt sand i hela ögat, dĂ„ Ă€r de jĂ€ttesköna!

 3. Usch, vilken smĂ€rta det mĂ„ste ha varit. Stackars Millan. 🙁

  AngÄende sminket sÄ kan det funka med oparfymerade vÄtservetter. Jag anvÀnder alltid sÄdana att ta bort sminket med.
  Kram!

  1. Ja hon hade vĂ€ldigt vĂ€ldigt ont! Det vet jag, för jag har ju sjĂ€lv en gĂ„ng fĂ„tt en strĂ„le handsprit rakt i ögat…

   Förr hade jag alltid ansiktsservetter, tyckte det var görsmidigt! Men jag har fÄtt sÄ kÀnslig hy sÄ det funkar inte med sÄna lÀngre

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *